tortilli z pieczarkami i serem sprawdzą się na fajny szybki posiłek na spotkanie ze znajomymi a nawet na imprezę. Przepis można wzbogacić według uznania dodając do farszu na przykład szynkę, kurczaka, paprykę, cukinię zależy co tam mamy akurat w lodówce. 2 placki tortilli 250-300 gramów pieczarek 1 mała cebula 100 gramów startego żółtego sera sól pieprz 1 duży ząbek
Andzia PichciWyszły bardzo smaczne, o czym możecie przekonać się sami, korzystając w poniższego przepisu. GOTOWANA KIEŁBASA W SŁOIKU – PRZEPIS Składniki: 2 kg zmielonego fileta z indyka 2 kg zmielonej szynki wieprzowej 1 kg zmielone łopatki wieprzowej 50 g soli 25 g solanki 12 g pieprzu Dodatkowo: ziele angielskie liści laurowy żelatyna woda (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Słoiki
Przepiski.plpokrywką i piec, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Kurczak z warzywami w rękawie – obiad, który robi się sam Zobacz inne przepisy na dania z rękawa do pieczenia: Szynka z warzywami pieczona w rękawie Schab pieczony w rękawie Udka pieczone z ziemniakami w rękawie Karkówka pieczona z warzywami – prosty przepis na domowy obiad Pieczona łopatka w marynacie cytrynowej Soczyste
e-PrzepisyKulinarnecukru oliwa z oliwek extra vergin do polania pizzy przed pieczeniem mozzarella (ok. 200 g) + ulubione składniki (u mnie włoskie salami, oliwki i pieczarki; można użyć parmezanu, bazylii, włoskiej szynki) Do dużej miski (lub najlepiej zamykanego pojemnika) wlewamy wodę i dosypujemy suche drożdże. Dokładnie mieszamy (np. łyżką), aż się rozpuszczą. Dodajemy połowę mąki i mieszamy – ciasto powinno być jednolite
Poezja smakumielonego mięsa (indyk, wołowina) 1 marchewka pokrojona w kostkę Kawałek selera (pół szklanki pokrojonego w kostkę korzenia) 1 cebula pokrojona w kostkę 2-3 plastry boczku lub suszonej szynki ½ szklanki czerwonej soczewicy Kawałek sera pleśniowego 1 dynia makaronowa ½ szklanki wina Tarty parmezan – kilka łyżek 3 łyżki oleju Sól Pieprz Sos 400 ml sosu pomidorowego 1 mała cebula 1 ząbek czosnku
Niedzielny kucharzmielonego mięsa (indyk, wołowina) 1 marchewka pokrojona w kostkę Kawałek selera (pół szklanki pokrojonego w kostkę korzenia) 1 cebula pokrojona w kostkę 2-3 plastry boczku lub suszonej szynki ½ szklanki wina ½ opakowania spaghetti Tarty parmezan 2 łyżki oleju Sól Pieprz Sos 400 ml sosu pomidorowego 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka masła 1 liść laurowy Przygotowanie: Krok
Niedzielny kucharzadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka to potrawa przygotowywana głównie ze świeżych warzyw oraz kurczaka, tuńczyka, szynki, makaronu czy ryżu. Dodatkiem do większości z nich jest sos, przygotowywany na bazie oliwy, śmietany, majonezu czy jogurtu naturalnego. Najbardziej popularną i dobrze Wam znaną sałatką jest oczywiście sałatka z gyrosa , którą większość osób uwielbia. Podana podczas spotkań z przyjaciółmi, na święta lub inne okazje
Przepiski.plwypadku smaki się doskonale uzupełniają. Pasty to jeden z naszych ulubionych dodatków do pieczywa. Zapewne dlatego, że są proste w przygotowaniu oraz okazują się doskonałą i zdrową alternatywą dla szynki i mielonki. A zatem zapraszamy na przepis. PASTA KANAPKOWA Z MAKRELI I 3 ZIAREN Składniki: makrela w oleju: 1 puszka jajka: 3 szt. ogórek korniszon: 1 duży lub 2 mniejsze
Kuchnia Na Wypasienajlepsze śniadanie, zwłaszcza w weekendy. Do pracy także można zabrać sałatki jajeczne, jako dodatek do świeżutkiego pieczywa. Pamiętam, jak moja babcia Małgosia robiła najlepszą na świecie sałatkę jajeczną z szynką, ogórkiem konserwowym, majonezem i tajemniczym składnikiem czyli serkiem topionym oraz cebulę. To była najlepsza sałatka jajeczna na świecie. Niestety nie mam przepisu, ale poniższe przepisy są inspiracjami tej jedynej sałatki
Moja smaczna kuchniapotrawy. Poniżej lista wszystkich składników potrzebnych do przygotowania pięciu obiadów Mięso/wędliny/ryby 500-600 g mielonego indyka 4 udka z kurczaka 4 plastry wędzonego boczku lub suszonej szynki Kawałek chorizo –10 cm 300 g ryby mrożonej Kasza/ryż 1/3 szklanki ugotowanej kaszy orkiszowej ½ szklanki pęczaku 1/3 szklanki ugotowanego pęczaku 1/3 szklanki ugotowanej kaszy gryczanej niepalonej 1 szklanka ryżu
Niedzielny kucharzziemniaki zapiekane ze śmietaną – ziemniaki nakrajane – ziemniaki w mundurkach – kotlet schabowy – ragu z kaczki – szaszłyki z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym – polędwiczki z kurkami – królik w winie – polędwiczki z szynką parmeńską – żeberka barbeue – pulled pork – kotlet de volailee – kurczak na butelce piwa ZIMNIAKI Z GZIKIEM Przygotowanie: 1 h Ilość porcji: 2 Składniki: 5-6 ziemniaków średniej wielkości opcjonalnie: 2 łyżki
nietylkopasta.plsera * ogórek * pomidor * ogórek kanapkowy (użyłam Moryń ) * odrobina szczypiorku do posypania na wierzch * masło do posmarowania Wykonanie: Bagietkę pokroić na cienkie kromeczki. Każdą posmarować masłem, położyć sałatę, plasterki szynki, sera, plasterki ogórka, pomidora i ogórka kanapkowego. Całość posypać pokrojonym drobno szczypiorkiem
Zrób to smacznieziemniaczanych pieczonych w gorącym powietrzu. Do kotletów rybnych polecamy pieczone frytki – tu znajdziesz przepis . Składniki: 300 g ryby mrożonej ½ szklanki ugotowanej kaszy orkiszowej 4 plastry wędzonego boczku lub suszonej szynki 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka chrzanu 3 łyżki siekanej natki pietruszki 1 łyżeczka oleju + 3 łyżki do smażenia Sól Pieprz Panierka 4 pokruszone chlebki żytnie typu Wasa
Niedzielny kucharzpomidor sałata lodowa Przygotowanie: Kurczaka oczyszczamy, kroimy w kostkę i przyprawiamy. Następnie smażymy na patelni. Jeśli zależy Wam na tym, aby pizza była ekstra szybka, kurczaka możecie zastąpić szynką. Tortillę kładziemy na patelni i smarujemy keczupem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Następnie kładziemy na nią starty na tarce parmezan, na niego kurczaka, pokrojoną cebulę i oliwki. Patelnię przykrywamy pokrywką. Pizzę pozostawiamy
Przepiski.plznajduje się: Prosciutto crudo Czarne oliwki Pasta z oliwek Ser camembert Winogrona Salame Żurawina A poniżej krótka charakterystyka kilku z nich: Prosciutto crudo Prosciutto crudo to jest surowa, podsuszana szynka wieprzowa. Jest to typowy włoski przysmak. Ma ona charakterystyczny smak, który trudno pomylić z innym smakiem. Wielkie wieprzowe udźce są podsuszane przez ok. 12-14 miesięcy. Jest ona bardzo, bardzo
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!