pikantna wykorzystałam domową pastę paprykową , domowy rosół , który został z niedzieli i ugotowany drobny makaron, który można zastąpić ziemniakami lub kaszą. Składniki: 3 duże smardze 1 cebula 400 g szynki wieprzowej 3 szklanki domowego rosołu, lub bulionu, albo rosołu z kostki sól i pieprz do smaku 1 łyżka pasty paprykowej 50 ml śmietanki 30% 1 łyżeczka czerwonej papryki zioła prowansalskie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięGęsta, treściwa, rozgrzewająca, idealna na obecnie panującą pogodę. Aura nas nie rozpieszcza, więc na rozgrzewkę i poprawę humoru polecam pyszną zupę gołąbkową 😊 SKŁADNIKI: 50 dag mięsa mielonego z szynki wieprzowej 1 cebula 2-3 łyżki oleju mała marchewka kawałek korzenia pietruszki kawałek bulwy selera 60 dag kapusty włoskiej liść laurowy 4-5 kulek ziela angielskiego sól 10 dag suchego ryżu
Kuchenne zapiski Edytydeskę / stolnicę leciutko podsypujemy mąką i zagniatamy w jednolitą kulę, okrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki. Nadzienie 50 dkg mięsa mielonego ( u mnie pomieszana łopatka i szynka wieprzowa ) 2 cebule 3 ząbki czosnku 5 łyżek kukurydzy konserwowej 1 papryka czerwona nie za duża 10 małych pieczarek 1 łyżeczka rozmarynu 1/2 łyżeczka ostrej papryki
Kuchnia na wzgórzuUgotowane jajka zetrzyj na tarce o bardzo małych oczkach i wymieszaj z tartym chrzanem. Udekoruj pastą muffinki, gdy już wystygną. Składniki 150 g białej kiełbasy 100 g dobrej, wędzonej szynki wieprzowej (takiej ze wsi ;p) lub boczku 1/2 cebuli 200 g mąki pełnoziarnistej lub pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 ml mleka 75 g masła 1 duże jajko
Eat me! Fit me!bulionu z koperkiem i kremowym serkiem dopełnia smak mięsa. Polecam na świąteczny stół. 1,5 litra bulionu drobiowego 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki 500 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej 1 łyżka świeżej natki pietruszki 1 cebula 1/3 czerwonej papryki 1/3 żółtej papryki 2 marchewki 1 duże jajko 2 łyżki bułki tartej Chilli pieprz cayenne Galeo Sól Pieprz
VioletoweKucharzenieTanie danie i praktycznie samo się robi 🙂 Składniki 500 g szynki wieprzowej 5 parówek 250 g pieczarek 2 cebule 1 papryczka chili przyprawa do gulaszu słodka papryka sól, pieprz … Czytaj dalej Gulasz z parówkami
czarrna od kuchnitakich kulinarnych nieśmiertelnych klasyków, które przerabia się z przyjemnością. Jednym z nich bez wątpienia jest cordon bleu – szwajcarski kotlet w oryginale szykowany z cielęciny, klasycznie nadziewany gotowaną i wędzoną wieprzową szynką i twardym żółtym serem. W szybszej, tańszej i ogólnodostępnej formie – z piersi kurczaka. I nie do cholery, cordon bleu to nie żadna rolada! Cordon bleu to klasyk, który
Karo in the Kitchenposiadaczką szynkowara , dzięki uprzejmości Tradismak . I wiecie co? Żałuję, że wcześniej nie miałam tego sprzętu w swojej kuchni :) Składniki: * około 1,2 kg mielonego (u mnie z szynki wieprzowej) * 2 łyżeczki żelatyny spożywczej * 3 łyżeczki peklosmaczku * 2 łyżeczki przyprawy Dobry Smak Szeherezada (można tu użyć dowolnych ulubionych przypraw) * 1/2 szklanki wody Wykonanie: Mięso zmielić
Zrób to smacznieSkładniki: 1/2 paczki makaronu penne giganti, ale można wykorzystać też każdy inny 🙂 250 g zmielonej szynki wieprzowej 300 g szpinaku mrożonego w brykiecie 1 duża cebula 1 słoik krojonych … Czytaj dalej Penne giganti w sosie pomidorowym
czarrna od kuchniPropozycja na obiad - łazanki lub inny gruby makaron z mięsem, pieczarkami i papryką. 1 opakowanie łazanek (np. Lubella) 80 dag szynki wieprzowe bez kości 50 dag pieczarek 1 duża papryka czerwona 1 duża cebula olej pieprz, sól,Vegeta lub Kucharek, czosnek granulowany Łazanki ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Mięso pokroić w kostkę, zrumienić na oleju
Praktyczna plZapiekanka na spodzie z selera pod pierzynką jajeczną. Składniki 50 dkg szynki wieprzowej 1 większy seler 1 mały jogurt naturalny (200 ml) 3 jajka 1 mała cebula 3 ząbki czosnku … Czytaj dalej A’la tarta na spodzie z selera
czarrna od kuchniNadszedł czas na kolejne pyszne mięso, tym razem z imbirem, miodem i... a zresztą sprawdźcie sami. Zapraszam! Składniki; 1,5 kg szynki wieprzowej 2 łyżki startego świeżego imbiru pół szklanki sosu sojowego 2 łyżki miodu akacjowego Skworcu 2 ząbki czosnku 1 łyżka suszonych ziaren kolendry roztartych w moździerzu Skworcu 1 łyżka goździków oraz kilka ziaren pieprzu burbonese , czerwonego
Radość kipiąca uśmiechem.Smaczny pomysł na przemycenie warzyw dla dziecka. Są tak dobre, że nie tylko dzieci będą je wcinać. Dzięki dodatkowi marchewki mielone są delikatne. Składniki: 250 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej 1 spora marchewka 1/2 cebuli czerwonej 2 ząbki czosnku 1 łyżka kaszy manny 1 płaska łyżka mieszanki ziół bez soli 1 jajko 1 łyżka bułki tartej + 1 łyżka
słodkie i nie tylko historie kulinarnebędzie efekt. Ponieważ okazał się przepyszny, polecam Wam ten przepis. Jest doskonały na co dzień, ale świetnie sprawdzi się także podczas wakacyjnych wyjazdów. Koniecznie spróbujcie. Składniki: • 50 dag mięsa wieprzowego: szynki, łopatki • 20 dag karkówki • 1 duża cebula • 2 ząbki czosnku • 1 kostka smalcu – 200g • sól, pieprz, czerwony Delikat Knorr’a, 1 łyżeczka majeranku Sposób przygotowania: 1. Mięso opłukać, pokroić
W mojej kuchnidomu. Sprawdza się na rodzinnych imprezach, bo zawsze prawie każdy prosi o dokładkę J Także ten, myślę, że musi być dobry… SKŁADNIKI: ( 4-5 porcji ) ok. 600 g szynki wieprzowej, lub łopatki wieprzowej 2 łyżeczki papryki słodkiej 1 duża cebula, lub 2 średnie 2 papryki czerwone 1 cukinia 7-8 dużych pieczarek 1,5 łyżki naturalnej przyprawy do mięs
Calzonella.com