szynka w sosie - 1500 przepisów (strona:60/100)

Kurczak po andaluzyjsku 232

bulion, wymieszać, dusić kilka minut do zredukowania sosu. Dodać oliwki. Jeśli sos będzie zbyt rzadki, można użyć odrobinę mąki ziemniaczanej do zagęszczenia. Kurczak po andaluzyjsku gotowy :) Podobne przepisy Meksykańska zupa z tortillą i papryczką Gazpacho z oliwkami i płatkami migdałów Przegrzebki z pomidorową salsą Pizza prosciutto – pizza z szynką parmeńską... .yuzo_related_post img{width:170px !important; height:170px !important

Pociąg Do Kuchni
Jajka zapiekane w bułce 136

ugniatamy środek, tak, aby powstał mały koszyczek. Do środka wkładamy plasterki szynki, wbijamy jajka, posypujemy przyprawami, startym serem i szczypiorkiem. Składamy bułkę w całość, owijamy w sreberko i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180* na około 30-40 minut (aż zetnie się białko). Podajemy samą lub z dowolnym sosem

Kuchenny Skrawek Nieba
Przystawka na dużego głoda 263

ricottę z odrobiną sosu , który wytworzył się podczas duszenia szpinaku z sosem, do momentu ,aż powstanie gładka papka. Dodaj do szpinaku , wymieszaj. Upewnij się, że wszystko jest idealnie popieprzone, i posolone. Nakładaj do indywidualnych, „jednoosobowych naczynek”- mogą być kokilki i obficie posyp ziarnami. Podawaj z grissini i parmeńską szynką, nie zapomnij o winie. Podczas gdy goście będą zajęci taką przystawką

Z Kuchni Do Kuchni
Sałatka piknikowa z grzankami 209

niedużą kostkę. Rzodkiewki pokroić w plastry. Wszystkie warzywa oraz ser i szynkę przełożyć do miski i wymieszać. Tosty oprószyć obficie ostrą papryką i upiec w tosterze, lub usmażyć na patelni. Pokroić w kosteczkę, dodać do sałatki. Szczypiorek posiekać, wymieszać z majonezem i ketchupem, dodać wszystkie przyprawy, dokładnie wymieszać. Sosem polać warzywa. Smacznego:) Przepis dodaję do akcji

Z miłości do słodkości
Pasta z pietruszką, szynką parmeńską, groszkiem i orzechami włoskimi 151

oliwie z oliwek smażymy czosnek i szalotkę. Dodajemy pokrojoną w kostkę szynkę parmeńską a następnie suszone pomidory. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy 3/4 pęczka posiekanej lub porwanej natki pietruszki oraz groszek i wlewamy 5 łyżek wody z gotującego się makaronu (skrobia znajdująca się w tej wodzie zagęści nam sos). Dusimy na wolnym ogniu składniki, wrzucamy na patelnię makaron i wszystko

Mango Papaja
Makaron tagliatelle z sosem bolońskim (Tagliatelle con ragù alla bolognese) 203

jest sosem) i o mieście, z którego pochodzi. Składniki na 8 porcji: 1 kg świeżych pomidorów lub 800 g z puszki 2 łyżki oliwy 2 łyżki masła 3-4 łodygi selera naciowego 2 średnie cebule 2 marchewki 750 g mielonej wołowiny 250 g mielonej wieprzowiny 80 g pancetty (można zostąpić wędzonym boczkiem lub podgardlem) 80 g surowej szynki dojrzewającej(...)boczek) i szynkę drobno posiekać. Na głębokiej patelni z grubym dnem rozgrzać oliwę, dodać masło. Wrzucić pancettę, chwilę przesmażyć. Zmniejszyć ogień/moc (na trochę mniej niż średni stopień), dorzucić szynkę, marchewkę, seler i cebulę. Całość podsmażać przez 15-20 minut, od czasu do czasu mieszając. Warzywa powinny być miękkie i lekko przyrumienione (nie brązowe!). Zmniejszyć ogień prawie do minimum

Pełny talerz
Schab ze śliwką w sosie curry. 227

Pork loin with plum sauce curry. Składniki. 1 kg schab wieprzowy b/k 15 dag śliwki suszone sól pieprz 3 ząbki czosnek 1 łyżka majeranek olej do smażenia Sos. 1 cebula 3 ząbki czosnku 0,5 łyżeczki pokrojony imbir 1 łyżeczka curry 0,5 łyżeczki cukier palmowy 1 puszka mleko kokosowe 100 ml bulion z drobiu 1 łyżka oleju W schabie(...)robimy otwór, najlepiej długim nożem. Wbijamy nóż w środek schabu i lekko nacinamy raz w jedną, a następnie w drugą stronę. Najlepszy do tego jest nóż do krojenia pieczeni, szynki. Szerokość i grubość ostrza w takim nożu pozwala na dokładne cięcie, nie klinuje się i nie szarpie mięsa.W powstały otwór wkładamy suszone śliwki kalifornijskie, pomagając sobie np. trzonkiem drewnianej

Kulinarny karnet Christophera
cannelloni z mięsem z pomidorami... 208

przypalił się bo będzie gorzki dodać mielone mięso wieprzowe z szynki, co jakiś czas mieszając mięso podsmażyć świeże pomidory w dzbanie blendera zmiksować i wlać do mięsa wsypać przyprawę do makaronu, pieprz mielony i gotować z 5 minut co jakiś czas mieszając na średnim ogniu uzyskując dość gęsty sos po odparowaniu wody foremka z wysuwanym dnem z wysokim rantem

W Mojej Kuchni Lubię
Zupa kukurydziana i kilka słów o zupowarze 146

wyjazdy! W zupowarze przygotujemy zupę klasyczną, zupę krem, koktajl, sos czy sam kruszony lód. A! Ugotujemy również jajka oraz warzywa na parze. Nie będę Was póki co zanudzać specyfikacją techniczną, a pokażę co fajnego można ugotować. Składniki: 250ml bulionu warzywnego 250ml mleka 200g śmietanki 36% 6 plasterków szynki szklanka kukurydzy 1 łyżka oleju 1 cebula szalotka 1 łyżka mąki kukurydzianej

Gotowanie i blogowanie
ZAWIJAŃCE Z KARKÓWKI 280

jednak serwuję zawijańce czyli roladki a'la zrazy z szynki lub karkówki. Są one ... no ... prawie tak samo smaczne jak te wołowe, a potrzebują zdecydowanie krótszej  obróbki. Możemy dowolnie je nadziewać, wszystkim, co tylko przyjdzie nam na myśl.  U mnie dziś klasyczne nadzienie zrazowe. Do tego pyszny sos, kasza i obiad pierwsza klasa gotowy! :)) Składniki: 6 średniej grubości

Walijskie Pichcenie
Wakacyjny obiad w 15 minut. Farfalle w rustykalnym stylu. 195

rondlu zeszklić cebulę na oliwie, dodać pokrojoną w paseczki szynkę i chwilę smażyć. Dodać kurki, dynię i gałązki rozmarynu smażyć 3 minuty.  Następnie dodać Cydr Green Mill, sok z połowy cytryny, szczyptę soli i pieprzu, dusić ok. 5 minut aż płyn odparuje.  Łyżką cedzakową przełożyć makaron do sosu, podlać kilkoma łyżkami wody z makaronu, dodać gorgonzolę i dusić

SzczyptaSmaQ
Pasztet tradycyjny 179

pasztet powinno mieć trochę tłuszczu. Świetnie nadają się: łopatka, karkówka, szynka, biodrówka, udziec z drobiu. Schab lub pierś może sprawić, że pasztet będzie suchy. Żeby tego uniknąć, zawsze dodaję trochę wywaru z gotowania (nigdy nie odmierzałam, ale czasami chyba nawet ¾ szklanki). Resztę wywaru można wykorzystać do zupy lub sosu. Smak pasztetu dopełniają także grzyby suszone lub świeże. Ja z nich

Pełny talerz
W jakie przepisy klikamy najczęściej? 185

miąższu i oczyszczonej). Podstawa dla koreczków to ser i szynka, bądź ser i kabanos (pół na pół), a dalej co tylko wymyślicie: pomidorek koktajlowy, cebulka marynowana, winogrono, korniszon, pieczarki marynowane, oliwki. Wszystko symetrycznie ułożone zapewni jeszcze lepszy efekt.   3 2053 wejść Kurczak z curry i warzywami w sosie kokosowym   Czyli kolejne starcie z kuchnią lidla

Brzuszki Łakomczuszki
Pieczona szynka z kapustą 178

kolendrę, pokruszone liście laurowe, ziele angielskie oraz jałowiec umieszczamy w moździerzu i dokładnie rozdrabniamy. Roztarte w moździerzu przyprawy łączymy z cukrem, cynamonem oraz solą i dokładnie mieszamy całość. Z szynki usuwamy wszelkie ewentualne włókniste i twarde części. Mięso nacieramy dokładnie ze wszystkich stron mieszanką przypraw. Wkładamy do miski lub kamionkowego garnka, przykrywamy folią do żywności i umieszczamy w lodówce(...)jabłkiem oraz sosem z pieczenia, albo jako zimną przystawkę, np. z majonezem i pieczywem. Przez Krystian Kulinarna Pokusa/div> #gallery-88 {margin: auto;} #gallery-88 .gallery-item {float: left;margin-top: 10px;text-align: center;width: 50%;} #gallery-88 img {border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-88 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Mieszanka przypraw Zaprawianie mięsa Szynka gotowa do pieczenia

Kulinarna Pokusa
Świeże figi z szynką 161

pleśniowy, czy mozzarella, doskonały też do sałatek jest ser kozi!  Niektórzy nie lubią takich połączeń. Ale warto spróbować! Polecam np. sałatkę z truskawkami: Sałatka z truskawkami, kurczakiem i sosem balsamico , albo sałatkę z winogronami Sałatka z wędzonym łososiem i przepiórczymi jajkami. Do sałatek pasują też  świeże figi. Świeże figi ostatnio pojawiły się w wielu sklepach, są bardzo tanie w zależności(...)sztukę. Figi są świetnym składnikiem sałatek. Wybierajmy figi ciemno fioletowe, ale jednocześnie jędrne, (nie skurczone na przecenie) mamy wtedy gwarancję, że figi są dojrzałe i soczyste. Świeże figi z szynką, np. z wędzoną szynką westfalską, parmeńską czy też inną świetnie komponują się i smakują. Szynka wędzona nie powinna być pokrojona zbyt grubo, gdyż wtedy nie można jej zwijać w urocze

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania