naczynie z gorącą wodą”. Nie wiem, co za pokrętny marketingowy umysł to napisał, ale pewne jest, że o pieczeniu chleba pojęcia nie miał. Woda w 200 stopniach i tak szybko się zagrzeje. Po kolei. Odważamy połowę mieszanki, w moim wypadku było to 470g mąki. Mąkę mieszamy z drożdżami instant, mielonym kminkiem i 300ml piwa w temperaturze pokojowej. Wszystko mieszamy
Karo in the KitchenProsta, szybka i bardzo smaczna sałatka z roszponką, pomidorami, czerwoną cebulą i tuńczykiem z puszki. Idealna na drugie śniadanie jak i późną kolację. Najlepiej przygotować ją przed samym podaniem i na pojedynczych talerzach. Składniki: 150 g roszponki 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2 małe czerwone cebule 2 pomidory jogurt grecki (kilka łyżek) sól, pieprz ewentualnie oliwa z oliwek
Ugotowaćblaszce wstawić do nagrzanego piekarnika z funkcją grilla na kolejne 7-8 minut. Z funkcją grilla bo wtedy mięso będzie poddane gorącej temperaturze od góry co spowoduje szybkie dopieczenie się skórki i delikatne "dojście " w środku. Trudno podać dokładny czas dopiekania bo to wszystko zależy od wielkości i grubości piersi kaczki. Jak już wcześniej wspomniałam, termometr kuchenny będzie bardzo pomocny
Sztuka gotowania w/g Samirydało nam ostatnio mocno w kość, stąd mniejsza aktywność w Internecie, ale cały czas coś się u nas gotuje albo piecze. Dzisiaj chciałam Wam pokazać kolejną śniadaniową propozycję, bardzo szybką i prostą, idealną na ciężkie dni. Babeczka owsiana ze śliwkami (porcja na dwie duże kokilki) 8 łyżek płatków owsianych 3/4 szkl. dowolnego mleka 2 jajka 8 śliwek bakalie Wieczorem zalać
Przepysznik - BLW i nie tylkotrakcie robiena już lekko podeschnie a zamierzamy go jeszcze uzyc to wtedy można do niego dodac odrobine masła i ponownie wyrobić. A następnie włozyc do woreczka, wtedy tak szybko nie wyschnie. Przed podaniem tortu "płatki kwiatowe" należy delikatnie poukładać na paterze lub wsunąc pod ciasto tworząc kwiat. Wazne aby lukier był już dobrze wyschnięty bo jeśli płatki mają
Radość kipiąca uśmiechem.nich przemycić warzywa, których dzieci nie lubią, a są świetnym źródłem ważnych składników odżywczych, czy witamin, jednocześnie nie zmieniając drastycznie ogólnego smaku. Dodatkowo są bardzo sycące, niskokaloryczne i szybkie w przygotowaniu. W związku z tym, chciałabym przedstawić dziś przepyszną zupę krem z fenkułu. Koper włoski ma nieco specyficzny smak i niestety wiele osób nie przepada za nim. Niektórym nawet kojarzy
Be Fit Be Strongudaje!): jajka, mąkę, proszek do pieczenia, orzechy, żurawinę. Piec w 200° ok. 30 minut, aż będzie jasnozłote. Składniki polewy gotować ciągle mieszając przez 5 minut. Polewać natychmiast, bardzo szybko zastyga. DRUKUJ PRZEPISY Cieszę się, że czytasz mój blog. Nie przegap żadnego wpisu – obserwuj PATCHWORK w serwisie Facebook – Instagram – Google+ – Pinterest – Bloglovin’ Smacznego :) Paula PS. Ten wpis jest częścią akcji Dary
Patchworkposiekaną dymką i szczypiorkiem. Podajemy z ryżem. Kurczak Gong Bao - sekretem tego dania jest niezwykła kruchość i soczystość mięsa uzyskana dzięki marynacie (obowiązkowy dodatek mąki ziemniaczanej lub kukurydzianej) oraz szybkiemu smażeniu w woku, w bardzo wysokiej temperaturze. Chrupkość potrawy zachowamy przygotowując jednorazowo nie więcej, jak 2 – 3 porcje. Zbyt duża ilość składników w woku spowoduje ich duszenie
mojewypiekiinietylkosałatka śledziowa to jedna z tych sałatek które szybko znikają ze stołu. Smaki które wzajemnie się przenikają tworzą coś co zaciekawi każdego gościa na przyjęciu. Składniki : 5 płatów śledziowych a'la matias 2 ogórki kiszone 1 duże jabłko (z tych kwaskowatych) 2 średnie cebule 2 jajka - ugotowane na twardo 2-3 łyżki majonezu pieprz Przygotowanie: Matiasy moczę ok 30 minut
Mechanik w kuchniPizza domowa, za każdym razem inaczej smakuje i często nowymi smakami zaskakuje. Kiedy nie wiem co na obiad przygotować, albo nie chce mi się zbytnio gotować, to szybko ciasto wyrabiam i to co mam na nie nakładam. Dzisiaj polecam Wam golonkę peklowaną na cieście pieprzowym podaną, czyli pizzę „golonkową” smaczną, wyjątkową. Składniki: ciasto: 250 g mąki pszennej, ½ łyżeczki cukru
Moniki Smakołykinaturalnymi składnikami, z dużą zawartością potasu, wapnia, magnezu, błonnika, antyoksydantów i witamin. Zamiast cukru słodkie daktyle. Batoniki na długo dają energię, sycą i najważniejsze: nie sposób zjeść ich za szybko. Niech moc będzie z Wami ;-) Składniki: (14-16 szt. batoników) 350 g miąższu z bardzo dojrzałych bananów (zwykle są to 4 średnie banany) 220 g płatków owsianych bez glutenu
maniapieczeniapuder, proszek do pieczenia) przesiewamy i dokładnie mieszamy. Dobrze schłodzone masło ścieramy na tarce. Palcami łączymy starte masło z mąką na grubą kruszonką. Dodajemy żółtka, śmietanę i lodowatą wodę. Szybko wyrabiamy ciasto. Dzielimy je na 2 części, wkładamy do woreczków. Porcję ok. 3/4 chłodzimy przez noc w lodówce, drugą – mniejszą wkładamy do zamrażarki. Na drugi dzień porcję z lodówki
mojewypiekiinietylkowyłożyłam lnianą ściereczką, wlałam zimną wodę, której poziom sięgał do 3/4 wysokości słoików i postawiłam garnek na gaz. Od momentu zagotowania wody pasteryzowałam ok. 10 minut. Prawda,że szybko? SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka Gotujeskórkę Piekę go praktycznie co drugi dzień. Mam nadzieje, że nie zabraknie mi musu z dyni, bo jak tak dalej pójdzie to zapasy które zgromadziłam na zimę szybko znikną :) Składniki na garnek żeliwny o średnicy 23: 50 dag mąki pszennej (typ 650) 250 g musu z dyni ( *najlepiej tego przepisu ) 180 - 200 ml letniej wody
Delicious TitbitsObłędnie pyszne,szybkie,kruche rogaliki orzechowe.Proponuję zrobić od razu z podwójnej porcji bo znikają w ekspresowym tempie. Składniki: 30 dag mąki pszennej 20 dag masła lub margaryny 10 dag cukru pudru 10-15 dag orzechów drobno pokrojonych lub zmielonych cukier waniliowy 2 - 3 żółtka 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Mąkę,masło,cukier,cukier waniliowy,orzechy,proszek
Niespełnione zdolności kulinarne