pogubić. Chcemy być fit po to, aby czuć się lepiej, mieć więcej energii i wyglądać pięknie. By to osiągnąć po prostu jedzmy niskokaloryczne dania na śniadania, obiady i kolacje. Dania te są smaczne, szybkie i proste w przygotowaniu, a do tego świetnie zbilansowane, pełne witamin i mikroelementów. Dlatego jeśli chcemy być „fit” to gotujmy dania z przepisów niskokalorycznych
Dajetróżne przepisy, tak by urozmaicić Wam wybór oraz zainspirować do czegoś innego, ciekawego i oczywiście smacznego ale również prostego w przygotowaniu. I tak na szybko kilka moich ulubionych śniadaniowych przepisów: Owocowe śniadanie Chleb tostowy Orzechowe muffinki Nadziewane awokado A do tego wszystkiego śmiało może dołączyć Pudding z nasion chia, fig i sezonowych owoców . Wiecie dlaczego
PaleoLifePatisony , faszerowane kiełbasą meksykańską To proste danie z niedocenianych u nas patisonów . Nie wiem czemu w sklepach są tak rzadkie , że trzeba je uprawiać samemu ,żeby
Ogrodnik w podróżyUwielbiam jajka właściwie w każdej postaci. Dziś szybkie i dość nietypowe podanie - jajko zatopione w wece. Moja rodzina była zachwycona, gdy po raz pierwszy zrobiłam to nietypowe śniadanie. Spróbujcie i Wy. Ja lubię mocnej spieczone, a Wy? Składniki: 8 kromek weki lub innej tego typu bułki 4 jajka starty żółty ser Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Szykujemy nasze
Słodkie okruszkiJabłka w cieście to świetna szybka przekąska, do tego proponuję słodziutki sos karmelowy o smaku kokosowym! Idealne na śniadanie, obiad, deser. Składniki: 60 g mąki 1/4 szklanki mleka 1 jajko pół łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 2 jabłka – najlepsze kwaskowate olej do smażenia Mąkę, mleko, jajko, sól i proszek do pieczenia połączyć w miseczce. Jabłka umyć obrać
Mój pomysł naNo to mamy pyszny obiad albo treściwe śniadanie, co kto lubi, co kto woli. Zachęcam jednak do spróbowania placków z sosem paprykowym, są super. Placki
Moje Małe CzarowanieDziś sobota, a wraz z nią chciałabym Wam zaproponować pierwszy post z serii "Śniadanie do łóżka". Wolna i deszczowa sobota to idealna pora na przygotowanie
Codzienne GotowanieProsto, smacznie, zdrowo i do tego kolorowo - tak można opisywać chyba tylko koktajle. Przy koktajlach ogranicza nas tylko nasza wyobraźnia, no i oczywiście ulubiony przez nas
Kuchcik gotujeBardzo smaczna i łatwa w przygotowaniu sałatka z awokado, powstała pod wpływem chwili głodu "co by tu zjeść na kolację". Awokado dojrzewało już od paru dni
Kuchcik gotujeIdealna sałatka na lato, łatwa do wykonania, z dostępnych produktów, lekkostrawna, a zarazem sycąca i do tego bardzo smaczna. W sałatce dominuje smak koperku, ogórek nadaje
Kuchcik gotujeLetnia, banalnie prosta, a zarazem zdrowa i bardzo smaczna sałatka. Doskonała na śniadanie lub kolację, a nawet po dodaniu bitej śmietany i czekolady sprawdzi się
Kuchcik gotujePo zimie regeneracja organizmu jest konieczna, a najszybciej uzupełnić witaminy i minerały poprzez picie różnego rodzaju koktajli owocowych lub warzywnych. Oczywiście dobrze jest jeść świeże owoce
Kuchcik gotujePłatki owsiane to jeden z produktów, które powinny być w każdym domu. Są bogatym źródłem wielu witamin i minerałów, bogate w błonnik, pomagają w prawidłowej pracy
Kuchcik gotujeNasiona chia (szałwia hiszpańska) od pewnego czasu są bardzo popularne ze względu na swoje walory zdrowotne jak i smakowe. Te nasiona zawierają więcej wapnia niż mleko
Kuchcik gotujePłatki jaglane z granatem Na 1 porcję: 200 ml mleka kokosowego 1/2 szklanki płatków jaglanych 1 łyżka syropu z agawy 1 owoc granatu Granat obieramy - odcinamy
peggiwkuchniPrzepis znalazłam na blogu Edwina , którego serdecznie pozdrawiam :-) Przepis na swoje potrzeby nieco zmodyfikowałam. Pasta z suszonych pomidorów i jajka Na 6-8 porcji:
peggiwkuchniOto pyszny chlebek chrupki z dużą zawartością zdrowych ziarenek, korzystnie wpływających na przemianę materii i na przewód pokarmowy. Idealny dla osób dbających o linię i preferujących
Kuchcik gotujePłatki owsiane to super produkt, który powinien być jedzony jak najczęściej. Zjedzone na śniadanie, dzięki sporej zawartości błonnika, są wolno trawione i tym samym pomagają
Kuchcik gotujeNaleśniki lubią wszyscy w moim domu, więc dość często goszczą na naszym stole. Ostatnio eksperymentuję z farszem ze szpinaku i kolorem naleśników. Zielony kolor uzyskałam dodając
Kuchcik gotujeNaleśniki, niby cóż może być prostszego, jednak dla początkujących przygotowanie odpowiedniego ciasta na naleśniki to nie lada wyzwanie. Pamiętam swoje początki, ciasto wychodziło to za rzadkie
Kuchcik gotujeImbir bardzo lubię i często wykorzystuję go jako przyprawę w mojej kuchni, zarówno ten sproszkowany jak i świeży. Marynowany imbir był do tej pory raczej tylko
Kuchcik gotujeBardzo lubię cieciorkę i wiele razy zamierzałam zrobić hummus, lecz zazwyczaj ugotowana cieciorka trafiała do sałatki lub od razu gotowałam z niej zupę. Tym razem pomógł
Kuchcik gotujePożywne i zdrowe śniadanie to podstawa każdego dobrze rozpoczętego dnia. Doskonałym produktem bazowym są płatki z ryżu brązowego, które świetnie się łączą z bakaliami, truskawkami
Kuchcik gotujeSezon na truskawki już się rozpoczął i najłatwiej jest wykonać z nich pyszny koktajl. Co prawda nic wyszukanego, ale pyszne i zdrowe. Jeśli truskawki są bardzo
Kuchcik gotujeSerek smakowy na śniadanie najlepiej zrobić samemu, mamy wtedy pewność co tak naprawdę w nim jest. Taki serek można zrobić wieczorem, a na śniadanie
Kuchcik gotuje