szybkie sałatki - 7851 przepisów (strona:431/524)

Podsumowanie miesiąca - wrzesień 121

Podsumowanie miesiąca, czyli o tym, co udało się ugotować, co smakowało Wam najbardziej, jakie były moje sukcesy i porażki oraz jakie są moje plany na październik

Cooking Monster
Podsumowanie miesiąca - wrzesień 167

Podsumowanie miesiąca, czyli o tym, co udało się ugotować, co smakowało Wam najbardziej, jakie były moje sukcesy i porażki oraz jakie są moje plany na październik

Cooking Monster
Koreańska zupa z kurczakiem i szczypiorem 251

ząbki czosnku, obraną szalotkę i pocięty na 3 części szczypior razem z cebulką. Zalewamy składniki wodą, dodajemy pokruszoną kostkę bulionową bio o smaku drobiu. Przykrywamy garnek pokrywką, doprowadzamy do szybkiego zagotowania, zmniejszamy gaz na minimum i gotujemy kurczaka na małym ogniu przez 10 minut – tle wystarczy, żeby mięso było ugotowane, ale nie suche.   Oryginalny przepis na dakgaejang nie przewidywał(...)ziaren sfermentowanej soi i pasty gochujang (więcej o niej napisałam już TUTAJ ) – pyszny i pełnowartościowy produkt uboczny po produkcji sosu sojowego. W Korei to dodatek do wszystkiego – od kanapek, sałatek, sosów i zup zaczynając, na pieczonym, grillowanym mięsie i rybach kończąc. SKŁADNIKI proporcje składników na 4 porcje BULION 0,5kg piersi z kurczaka z wolnego wybiegu 1 szalotka

Karo in the Kitchen
Bosacka po polsku – spotkanie promocyjne 167

zapraszać do siebie znajomych, bo często imprezki w warszaffce nie wyglądają już jak dawniej i w niczym nie przypominają imienin u cioci znanych z lat naszej młodości. Nie wystarczy sałatka warzywna na stole, aby każdy był zadowolony. Teraz modne i wskazane jest mieć nietolerancje, uczulenia, specjalne diety (i to każdy inną), unikać różnych produktów i wszystko to powoduje, że między(...)Kasi za całą pracę, którą wkłada od lat w program i w podnoszenie świadomości ludzi go oglądających. Wzruszająca chwila, niektórym zaworki w oczkach lekko popuściły ;) Po autograf ustawiła się szybko dość długa kolejka… Dzięki uprzejmości i hojności wydawnictwa Publicat każdy z gości otrzymał pachnący jeszcze świeżością egzemplarz książki „Bosacka po polsku. Nowoczesne przepisy kuchni polskiej”, które Kasia

Mr. Taste
Polędwiczki z kurczaka w panierce 126

taka, że to zwyczajne danie, dzięki cudownej panierce może stać się zupełnie niezwykłym daniem. Lekko pikantna panierka, delikatne, kruche, wilgotne i mięciutkie mięso. Zapach przypraw i ziół… proste, szybkie (po marynowaniu), do tego tanie. Genialne rozwiązanie na przyjacielską „nasiadówkę” przy smakołykach, które są naprawdę pyszne, a do tego niedrogie. Koniecznie spróbujcie tego przepisu na polędwiczki z kurczaka(...)stron na złoto. Odsączyć usmażone polędwiczki z kurczaka na ręczniki papierowym. Polędwiczki z kurczaka w panierce są doskonałe i na ciepło i na zimno ze świeżymi lekkimi sałatkami.   Post Polędwiczki z kurczaka w panierce pojawił się poraz pierwszy w Pociąg Do Kuchni

Pociąg Do Kuchni
KUCHENNA APTEKA #27 - MIGDAŁY 129

także mają dobroczynny wpływ na nasze samopoczucie. Udowodniono naukowo, że zapobiegają chorobom serca i cukrzycy.  Mają bardzo szerokie zastosowanie w kuchni - jako samodzielna przekąska oraz dodatek do sałatek, mięs, ryb, owsianek, deserów, czy wypieków. Migdały to główny składnik marcepanu. Poza tym, z migdałów można przygotować mleko migdałowe, masło (pastę), a nawet mąkę, która jest świetna do bezglutenowych wypieków(...)kupować ich na wagę Ciekawostki: migdały posiadają niski indeks glikemiczny (IG=15), dlatego polecane są osobom chorym na cukrzycę migdały mimo, że są kaloryczne polecane są przy odchudzaniu, gdyż szybko dają uczucie sytości i zapobiegają uczuciom głodu. Jednak w nadmiarze mogą być przyczyną dodatkowych kilogramów - powinno się zjadać nie więcej niż 4-5 migdałów dziennie polecane są w ciąży

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #27 - MIGDAŁY 130

także mają dobroczynny wpływ na nasze samopoczucie. Udowodniono naukowo, że zapobiegają chorobom serca i cukrzycy.  Mają bardzo szerokie zastosowanie w kuchni - jako samodzielna przekąska oraz dodatek do sałatek, mięs, ryb, owsianek, deserów, czy wypieków. Migdały to główny składnik marcepanu. Poza tym, z migdałów można przygotować mleko migdałowe, masło (pastę), a nawet mąkę, która jest świetna do bezglutenowych wypieków(...)kupować ich na wagę Ciekawostki: migdały posiadają niski indeks glikemiczny (IG=15), dlatego polecane są osobom chorym na cukrzycę migdały mimo, że są kaloryczne polecane są przy odchudzaniu, gdyż szybko dają uczucie sytości i zapobiegają uczuciom głodu. Jednak w nadmiarze mogą być przyczyną dodatkowych kilogramów - powinno się zjadać nie więcej niż 4-5 migdałów dziennie polecane są w ciąży

Kuchnia MagdaLeny
TATAR ŚLEDZIOWY Z GRZYBAMI SHITAKE / KRUCHA TARTALETKA / ŚMIETANA WASABI / KAWIOR Z OGÓRKA KISZONEGO 175

się to kilka lat temu, kiedy moja mama przeszła samą siebie przygotowują najlepsze na świecie śledzie po kaszubsku. Od tamtej pory z wielka przyjemnością jem je zarówno w postaci sałatek, jak i np. obiadowych zapiekanek. Dziś jednak nie zapiekanką Was tu uraczę, a daniem, które jest świetnym pomysłem np. na imprezę lub romantyczną kolację. Inspirowane kuchnią azjatycką połączenie niesamowicie delikatnego(...)Przelewamy do strzykawki lub pipety i kropla po kropli wypuszczamy na mocno schłodzony olej. Płuczemy pod bieżącą wodą. CAŁOŚĆ: Wypieczone foremki z kruchego ciasta napełniamy tatarem. Układamy krążek zamarzniętej ( szybko rozmarza ) śmietany, posypujemy kawiorem z ogórka kiszonego. Zajadamy! Smacznego

Ostra na Słodko
Pluszki, rosyjskie bułeczki z makiem, czyli O tym jak rośliny zmieniały bieg historii 191

względu na powolny zbiór. Mak polny jest jednym z najważniejszych dzikich warzyw zbieranych na południu Europy. Młode liście i rozety liściowe czy nawet całe rośliny są jedzona na surowo (sałatki) lub gotowane (do zup, pizzy, nadzienie do tart i pierogów). Ich smak jest wyrazisty, lekko orzechowy. A czemu mak lekarski budzi takie kontrowersje zapytacie? odpowiedź znajdziecie pod przepisem :) Pluszki, rosyjskie(...)tacy Charles Dickens czy Wilkie Collins. Co ciekawe do Chin czy na zachód Europy opium trafiło dzięki Arabom. W 1874 roku, w Niemczech po raz pierwszy wyodrębniono heroinę, która szybko zyskała sobie status nieuzależniającego substytutu morfiny co okazało się wielkim błędem. Dopiero na początku XX wieku Amerykanie odkryli, że syrop na kaszel (jednym z jego składników była heroina!!!) silnie uzależnia

Dzieje kuchennej Wiewióry
Z wizytą we Włoszech – włoskie smaki w pigułce 149

Włoska kuchnia to niekwestionowana królowa smaku. Ludzie uwielbiają dania kuchni włoskiej z powodu prostoty. Są to pyszne dania, które można zrobić szybko i nadają się na wszystkie okazje. Oto krótki poradnik dla początkujących dotyczący kuchni włoskiej. Kuchnia włoska zdobywa coraz większą popularność w Polsce, i to nie podlega żadnej większej dyskusji. Śmiało można stwierdzić fakt, że ta kuchnia jest niezwykle(...)także przy innych posiłkach w celu rozbudzenia kubków smakowych. Włoskie dania wbrew pozorom nie są bardzo kaloryczne. Jeśli nie chcemy spożywać pizzy, możemy wybrać jedną z lekkich propozycji np. sałatka z tortellini to świetny pomysł na danie lunchowe lub obiad. Post Z wizytą we Włoszech – włoskie smaki w pigułce pojawił się poraz pierwszy w Magazyn kulinarny Codogara

Codogara
Bakłażan pieczony na ostro i szybka sałatka caprese 156

Kolorowy obiad bez mięsa? Jeśli mam wybór – wybieram bakłażana. Żeby był zdrowszy niż ten w wersji smażonej, który ‘pije’ dużą ilość tłuszczu, wystarczy go tylko posmarować

Karo in the Kitchen
Poniedziałek: Spaghetti z cukinii z krewetkami i pesto 116

Piękna dla oka kulinarna niespodzianka: niskokaloryczne spaghetti z cukinii z jędrną krewetką, w sosie z pesto i grillowanymi pomidorkami. Długo zachwycaliśmy się przepisami z ciętą jak

Niedzielny kucharz
Kwiaty cukinii smażone w cieście naleśnikowym 154

Kwiaty cukinii są jednymi z wdzięczniejszych okazów kwiatów jadalnych oraz dających spore możliwości ich kulinarnego wykorzystania. Można je smażyć, nadziewać, jeść na surowo (np. w sałatce). Dziś chciałam pokazać najprostszy i najszybszy sposób ich wykorzystania i skonsumowania, a tym samym zachęcić wszystkich tych, którzy jeszcze nie próbowali. A wierzcie mi: naprawdę warto. Sama przyznaję się, że pomimo faktu, iż niezmiennie(...)smażyć, będzie to oznaczać, że olej osiągnął należytą temperaturę. Kwiaty cukinii smażymy pojedynczo. Trzymając za łodygę, każdy zanurzamy delikatnie w cieście, obracając nim. Powinien być dokładnie pokryty ciastem. Następnie szybko kładziemy go na rozgrzanym tłuszczu. Smażymy po ok. 2 minuty z każdej strony (do ładnego zezłocenia). Usmażone kwiaty osączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Jeszcze ciepłe posypujemy cukrem pudrem

MyCookBook.pl
Souvlaki – greckie szaszłyki z kurczaka 280

Być w Grecji i nie zjeść Σουβλάκι to jak pojechać do Włoch i nie zjeść pizzy. Nie ma opcji. Jeśli ich nie próbowaliście, a macie ochotę

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania