Pasta z awokado i fety 169Pasta z awokado i fety To moja druga wersja pasty z awokado, nieco inna, bo do tej nie dodałam jajek, ale za to wyrazistego w
Gotuj Się Kto Może
Imprezowa przekąska pieczarkowa. Pysznie i chrupiąco. 231Imprezowa przekąska pieczarkowa. Pysznie i chrupiąco. Idealna na weekendowe spotkania z przyjaciółmi, rodziną, na przyjęcie lub od tak, gdy chcecie np. posiedzieć z mężem i coś
Słodkie okruszki
Łódeczki z burakiem i makrelą oraz "Julia zaczyna od nowa" 212szybkie, chrupiące i wyraziste w smaku przekąski zrobiłam z potrzeby chwili. O tej porze roku zawsze w lodówce mam cykorię belgijską i buraki pieczone przy okazji wypiekania pieczywa w weekendy. Składniki : cykoria belgijska 200 g ricotty chrzan (dałam 2 łyżki, ale to kwestia indywidualnego smaku) pieczony burak czerwony kawałek makreli wędzonej sos teriyaki koperek Ricottę wymieszać z chrzanem. Cykorię podzielić
Weekendy w domu i ogrodzie
Śledzie po bieszczadzku 270Super szybki przepis na smaczną i kuszącą przekąskę. Składniki: Filet śledziowy 4 szt. Majonez 1 łyżka Musztarda 1 łyżka Gęsta śmietana 2 łyżki Jajko na twardo 2 szt. Natka pietruszki 1 pęczek Olej 1 łyżka Cebula biała 1 szt. Przygotowanie: Filety śledziowe umyć, zalać zimną wodą, pozostawić na 1 godzinę, odsączyć, podzielić na mniejsze kawałki i ułożyć na półmisku
Tradycyjna Kuchnia
Oponki 196Oponki serowe to szybki i prosty przepis na karnawałową przekąskę. W przeciwieństwie do pączków czas przygotowania to zaledwie 1 godzina, więc jeśli nigdy nie robiłeś/aś to zachęcam spróbować. Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 30 sztuk Składniki: 250 g sera białego 250 g mąki pszennej 40 g cukru
KuchniaWeDwoje.pl
Mięsne naleśniki 196mąki gryczanej wypełnione aromatycznym mięsnym farszem z mięsa wieprzowego, świeżych pomidorów, pieczarek oraz czosnku, cebuli i pachnących ziół. Takie naleśniki to świetny pomysł zarówno na szybki obiad jak i na imprezową przekąskę. Składniki: Ciasto: 100g mąki pszennej 100g mąki gryczanej 2 jajka 2 szklanki mleka sól 1 łyżka oliwy Farsz: 350g wieprzowego mięsa mielonego 250g pieczarek 1 cebula
Szalona Kuchnia Eweliny
Najlepsze placuszki na maślace 222Szybkie do przygotowania, puszyste i bardzo smaczne placuszki. Robię je już któryś raz i za każdym razem znikają z talerza w mgnieniu oka. Dzięki maślance są
Słodka Strefa
Duszona cebula na kanapki 219Duszona cebula przypomina mi dzieciństwo – co jakiś czas pojawiała się u mnie w domu i wręcz ją pokochałam. To danie warto zrobić, kiedy w lodówce
Kuchnia Bazylii
3 szybkie przepisy na tosty 284Przedstawiam Wam dzisiaj trzy pyszne przepisy na tosty. Wykonanie ich jest banalnie proste, a do ich przygotowania będziecie potrzebowali niewielu produktów, a efekt jaki uzyskacie…
Kuchnia Bazylii
Nuggetsy w sezamie 263Szukasz pomysłu na pyszną przekąskę na imprezę lub świąteczne spotkanie z rodziną a może na zbliżającego się sylwestra? Nuggetsy w sezamie to coś co możesz zaserwować
I LOVE LIFE
Smażone, suszone grzyby na wigilię 236My Blueberry Corner by "jagodzianka" Smażone, suszone grzyby na wigilię jemy od zawsze. Ta wigilijna potrawa wzięta z kujawskiego, panieńskiego domu mojej mamy została także …
My Blueberry Corner
Rydze smażone na maśle z karmelizowanym czosnkiem 199Sezon grzybowy w pełni więc rydze często goszczą na naszym stole. Tym razem całkiem zwyczajnie smażyłam je na maśle a potem polałam karmelizowanym czosnkiem. Zwyczajnie to
Moje Małe Czarowanie
Grillowane kolby kukurydzy 210Uwielbiam kukurydzę gotowaną i podaną z masłem i solą. Jednak kukurydza grillowana powala na kolana nawet tą gotowaną. Grillowanie wydobywa z niej naturalną słodycz i dzięki
Moje Małe Czarowanie
Czubajka kania – jak ją jeść? 827My Blueberry Corner by "jagodzianka" Czubajka kania to grzyb z rodziny pieczarkowatych. Ja ją nazywam kanią, moja rodzina z województwa kujawsko-pomorskiego nazywa ją sową. Czubajka
My Blueberry Corner
PIZZA Z KURCZAKIEM I PAPRYKĄ NA CIEŚCIE FRANCUSKIM 187WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 35 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4 Składniki: 375 g ciasta francuskiego, po 1/2 niedużej papryki zielonej, żółtej
JejKuchnia