Jakiś czas temu mój ukochamy zażyczył sobie na obiad pulled porka. Jakiś czas temu robiłam i bardzo mu posmakowała taka kanapka, a ja byłam zadowolona bo udało mi się w niej przemycić pysznego colesława:) Tym razem miałam pod ręką kurczaka i tak też powstał długo pieczony, rozpływający się w ustach pulled chicken w azjatyckim sosie i podałam go w kanapce(...)with shredded chicken and the slaw and serve. Enjoy! Zerknij też na inne podobne wpisy: Kanapki z pulled pork w sosie BBQ / BBQ pulled pork sandwiches Pulled chicken w szybkim sosie BBQ/Easy BBQ pulled chicken Pikantny pulled chicken/Spicy pulled chicken Pulled pork z pomarańczowym sosem barbeque Kanapki z pulled pork z polędwiczki wieprzowej w sosie barbeque
karmelowysumieniem czystszym niż diament (choć nie mam takowego :)) Dzień 15. "DANIE DNIA" (2000) Rzecz dzieje się w Nowym Jorku. Dobrze prosperująca, włoska restauracja. Po wspólnym, przyjacielskim obiedzie, jeden z właścicieli idzie odebrać wnuka ze szkoły, a włoska mafia odbiera mu życie w zaułku jeden z nowojorskich ulic. Ukazana zostaje, choć fragmentarycznie, ciężka praca na kuchni(...)się oglądać.Czeski film - i wszystko jasne. Dzień 19. " CHEF " (2014) Film zaczyna się od obrazu siekającego wszystko, co wpadnie mu w ręce, kucharza. Jak on szybko kroi cukinię! Aż mu zazdroszczę takich umiejętności. Mamy szefa kuchni, głównego bohatera - ojca dziesięcioletniego chłopca, rozwodnika, ambitnego kucharza, który otrzymał dwie gwiazdki Michelin. Jego całym życiem jest
W kuchni Karmel-itkiKiedyś nie wyobrażałam sobie obiadu bez mięsa. Najczęściej jadłam mięso drobiowe, inne było dla mnie za ciężkie. Uwielbiałam pieczonego kurczaka, filety drobiowe, gulasz, mielone... Powoli, powoli zaczynało się to zmieniać. Zaczęłam więcej czytać o tym jak zachować zdrowie i jak jedzą najdłużej i najzdrowiej żyjący ludzie na świecie (polecam przeczytanie książki "Niebieskie strefy"). Okazuje się, że ludzi "przewlekle zdrowych" łączy(...)zwłaszcza żółtko jest źródłem witaminy B12 (nie ma jej w pokarmach roślinnych), ale więcej tej witaminy znaleźć można w rybach i jajach jest tanie, ale spoko, soczewica też ;) jest szybkie w przygotowaniu i szeroko dostępne czerwone mięso jest dobrym źródłem żelaza hemowego (jest lepiej przyswajalne niż żelazo zawarte w roślinach), w mięsie białym jest go dużo mniej. Ale zadaj
pyszne zdrowościProdukty otrzymane od firmy Bule Dragon (sos średnio-ostre tajskie czerwone curry testowałam tu klik) Weekend majowy uraczył nas wspaniałą pogodą, idealną na grillowanie w babcinym
Emcia PichciObiecywałam relację, na dodatek fotorelację z Food Blogger Fest II, ale długo zbierałam się, aby coś na ten temat napisać. Pewnie nie napisałabym w końcu nic
Ratunku obiadSoja zawsze kojarzyła mi się z kotletami, które kiedyś jak byłam nastolatką miałam okazję próbować. Takie gotowe z pudełka, brrrr, nie było to dobre. Zraziłam się
Blondynka GotujeNie ma chyba Polaka, który nie lubiłby grillowania. W każdym razie ja nie znam takiego ;) Grillujemy na urlopie, podczas weekendu i spotkań z rodziną. Na działce
Codzienna kuchnia niecodziennamiseczka malin, kilka łyżek konfitury, kogel-mogel... Kropka nad "i". Deser ma tyle obliczy. Ulegam im z rozkoszą. Codziennie. Nie czekam na specjalne okazje. Wyjątek robię jedynie jeśli zjadam obiad w restauracji. Niemal zawsze rezygnuję z deseru, który od lat sprowadza się najczęściej do kiepskiej jakości tiramisu, suchego kawałka tortu czy podgrzanych w mikrofalówce naleśników z nutellą... Deser czeka(...)owoców) Oczyszczone owoce przełożyć do rondelka, zasypać cukrem i podlać niewielką ilością wody - kilka łyżek. Trzymać na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści, a owoce puszczą sok - maliny dość szybko się rozgotują, ale porzeczki powinny zachować kształt. Zdjąć z ognia, jeśli trzeba dosłodzić do smaku i przestudzić. Przygotować naczynia na deser. U mnie to ramekiny o średnicy
KUCHARNIATU i TAM . Dwie kuchnie, dwa wirtualne światy, duża odległość i wiele wspólnego. Kulinarna pasja, radość gotowania, smakowania i tworzenia. To wszystko powody, dla których regularnie
KUCHARNIA