Natknęłam się na ten przepis gdzieś w internecie, wydał mi się bardzo ciekawy i czym prędzej postanowiłam go wypróbować. Słodkie papryki faszerowane pieczarkami okazały się fantastyczne
Codzienne GotowanieDziś czwartek w związku z czym pora na zupę, oczywiście dietetyczną, z warzyw, które mogę jeść. Na szczęście zalicza się do nich marchewka, dlatego też postanowiłam
Codzienne GotowanieDziś razem z Malwiną postanowiłyśmy przygotowałyśmy sałatkę ziemniaczaną z dodatkiem szparagów, jajek i cebuli z jednego przepisu . Sałatka okazała się bardzo smaczna i idealnie nadaje
Codzienne GotowanieZapiekanka ryżowa Kebab Gyros to danie, które chodziło za mną już od dłuższego czasu :) Robi się ją w miarę szybko, a plusem jest na pewno to, że można przygotować ją dzień wcześniej, a dnia następnego, gdy nie mamy czasu na pichcenie w kuchni, to tylko szybko ją odgrzać i zjeść :) Jeśli lubicie zapiekanki, to polecam
Kulinarne Przebojeprzez dobrą znajomą, którą usilnie staram się namówić na blogową współpracę, żeby posty pojawiały się częściej niż w tej chwili: Przepis „na szybko” dla osób, które nie mają czasu gotować, ale chcą smacznie zjeść. Tak naprawdę dania gotują się same, a najlepszym na to dowodem jest fakt, że ten wpis powstaje w czasie, kiedy mój obiad dochodzi sobie
Przepysznik - BLW i nie tylkoKnedle z serem to tradycyjne i powszechnie znane danie. Puszyste serowe nadzienie, słodkie, idealnie komponuje s ię z delikatnym ciastem. To bardzo szybka i łatwa do zrobienia potrawa, a przy tym niesamowicie smaczne. Knedle możemy podać zarówno ze śmietaną i cukrem, polane masłem z bułką tartą, posypane cukrem i cynamonem. Knedle można zamrozi ć, rozkładając
Smaczne Potrawychutney do mięs. Gdy zobaczyłam na niego przepis na tej stronie, wiedziałam że muszę go wypróbować, tym bardziej, że całe danie okazało się ekspresowe w wykonaniu. Takim też sposobem, po długim dniu pracy, przygotowałam szybkie grillowane kotlety schabowe z kostką z pysznym chutneyem rabarbarowym z jabłkiem i żurawiną podane z wiosennymi warzywami. Polecam! Scroll down
karmelowyprzedświątecznych przygotowań, pracy zawodowej, wiosennych porządków, często nie mamy czasu na długie gotowanie. Specjalnie dla takich zabieganych osób przygotowałam bardzo szybką, pieczoną rybę. Dla nas taka potrawa jest też urozmaiceniem postnego menu (idealne przedświąteczne danie w iście wiosennych kolorach). Rybę podałam z pieczonymi ziemniaczkami i pomidorami, oraz blanszowanymi warzywami. Także dzisiaj przygotowałam pisanki. Prosta instrukcja znajduje
Przepisy AleksandryDzisiaj zapraszam Was na szybką do przygotowania, prostą i bardzo smaczną zapiekankę ryżową z warzywami i udkami kurczaka. Danie idealne, gdy nie mamy czasu na gotowanie. Warto dodać, że powyższa zapiekanka sprawdza się rewelacyjnie na drugi dzień - łatwo się odgrzewa i jeszcze lepiej smakuje. Składniki: 4 udka z kurczaka 1,5 szklanki ryżu basmati
Ugotowaćwszelkiego rodzaju makarony jajeczne, więc użyłam noodli soba. Mają ładny brązowy kolor. Podoba mi się w kuchni chińskiej to, że warzywa jedynie szybko i lekko się podsmaża przez co nie tracą swojej świeżości i ładnej barwy. Dania są więc kolorowe i apetyczne. W przepisie użyłam zielonej papryki, która jest gorzkawa, więc można ją zastąpić czerwoną, jeśli komuś przeszkadza
W kuchni wieczoremKlopsiki rybne to smakowita alternatywa dla tradycyjnej smażonej ryby. Urocze, złociutkie i chrupiące klopsiki szczególnie przypadną do gustu dzieciom, którym być może uda się "przemycić
Słodka StronaMakaron z sosem z sera gorgonzola i czarnych oliwek to propozycja na szybki obiad. Na przygotowanie sosu nie potrzeba więcej czasu niż na ugotowanie makaronu, więc danie jest gotowe w niecały kwadrans. Sos z gorgonzoli jest biały, więc lepiej będzie wyglądał na kolorowym makaronie. Ja użyłem trójkolorowego trofie lucane. Składniki (dla 3 osób
W SMAKCalzone to nic innego jak włoska pizza jednak w postaci dużego pieroga. Do Calzone podobnie jak i pizzy prócz klasycznego sosu pomidorowego i sera można dodać
Słodka StronaWracam po weekendzie majowym z głową pełną inspiracji, bogatsza o kulinarne doznania i chcę się nimi szybko podzielić. Maj jest dla mnie miesiącem szparagów. Można z nich przygotować wiele smakowitych dań. Zupy, sałatki, zapiekanki, tarty. Doskonale smakują ugotowane i polane roztopionym masłem, delikatnie oprószone solą morską. Często podaje się je z różnymi sosami np beszamelowym, z bułki tartej
Smakowity Blog Kulinarny