Czasami są takie dni, że nie bardzo chce mi się stać w kuchni przez długi czas i kombinować jakiś wymyślny obiad. Wczoraj był własnie taki. Dlatego
Krakowskie smaki AniDawno nie jadłam naleśników i tak mi się jakoś zamarzyło . Maliny kupione w markecie smakują fajnie a także borówki amerykańskie. Trochę zamarzyło się do lata. Naleśniki
Moje Małe CzarowanieDzisiejsza propozycja to fajne śniadanie. Jaja w chmurkach to alternatywa dla jaj z majonezem czy jaj sadzonych na wielkanocnym stole. Tak przyrządzone jaja są leciutkie jak
Moje Małe CzarowaniePyszny wędzony łosoś, sos śmietanowy i makaron spaghetti, czyli składniki które potrzebujemy do przygotowania poniższego dania. Przepis dla osób, które uwielbiają smak wędzonego łososia. Zamiast
Ugotowaćzostaje mi mięso drobiowe i warzywa z rosołu, zawsze staram się je wykorzystać w jakiejś potrawie. Tym razem przygotowałam potrawkę z kurczaka. Danie proste, szybkie i tanie, m oże nie wygląda zbyt apetycznie ale smakuje przednio . składniki na 4 porcje 3 ugotowane udka z kurczaka włoszczyzna z rosołu ( marchewka , pietruszka, seler ) 1 szklanka rosołu
Smakowite DaniaPodajemy na gorąco- w oryginale z bekonem i salsą, ja jednak zrezygnowałam z tych dodatków i też były pyszne. Ziemniaki są świetnym tłem dla ostrego jarmużu. Szybkie, smaczne danie, a do takiego kotleta można również wrócić za jakiś czas i zjeść go na zimno
les mirabellesbędę Was zamęczał. Wydaje mi się, że każdy kto tu zagląda potrafi ugotować rosół i usmażyć naleśniki... Jedyne o czym trzeba pamiętać to fakt, że nie da się szybko zrobić rosołu. Powinien gotować się co najmniej 3 godziny na małym ogniu. Przy okazji mogę dodać skąd się wzięła nazwa „rosół”. Kiedyś mięso było konserwowane przez zasolenie i wysuszenie. Żeby nadawało
Gotuj z MisiemSmaczne, bardzo szybkie w przygotowaniu danie. Taki makaron robię od lat zwłaszcza wtedy kiedy nie mam czasu na długie stanie przy garnkach, lub kiedy nie mam wyszukanych produktów. Przepis podsunęła mi moja już nieżyjąca ciotka. Wszystkim w rodzince smakuje - a to najważniejsze :) Składniki - tuńczyk w kawałkach w sosie własnym - cebula 2 sztuki - makaron ( u mnie świderki
Kuchnia z widokiem na ogródBardzo proste, szybkie w przygotowaniu danie a jakże smaczne :) Fasolka szparagowa polana przesmżoną bułka tartą na maśle to pyszny dodatek do obiadu. U mnie najlepiej smakuje z ziemniakami z wody i jajkiem sadzonym, ale do mięs np.mielonego czy kotleta tez nie pogardzę :) Polecam :) Składniki - fasolka szparagowa - masło - bułka tarta - sól - czosnek mielony Wykonanie Fasolkę oczyszczam
Kuchnia z widokiem na ogródWitajcie, w ostatnim czasie będąc na obiedzie w Trattoria Pergamin w Krakowie jadłam genialnie polędwiczki w sosie serowym. Były wspaniałe! Sosem serowym zachwycałam się
Kuchnia moimi oczamiOstatnimi czasy, w mojej kuchni królowały zupy. Ale po pewnym czasie, zaczęło za nami "chodzić mięso". I cóż było robić, trzeba było je zrobić ;) Polecam to danie na szybki obiad, choć trzeba o nim pomyśleć najlepiej dzień wcześniej. Dobrze zamarynowane mięso (najlepiej przez całą noc), będzie wtedy kruche i aromatyczne. SKŁADNIKI: 5-6 kotletów z karczku
Kuchnia w opałachsię dzisiaj co zrobić na obiad. Miałam w lodówce kilka składników i brak konkretnego pomysłu. Wszyscy bardzo lubimy zapiekanki, więc postanowiłam coś takiego przygotować. Chciałam, żeby danie było szybkie, zawierało warzywa oraz jak najmniej tłuszczu. Koniecznie musiało się znaleźć tam mięso, żeby było bardziej sycące. Analizując te wszystkie elementy wpadłam na pomysł zrobienia zapiekanki warzywnej
dom-agi.plwersja na słodko. Moja córeczka to uwielbia o każdej porze dnia i potrafi zjeść ogromną ilość. Staram się, żeby nie objadała się cukrem, więc słodzę takie danie miodem. Szybko i bardzo smacznie Składniki: - pół opakowania mrożonych truskawek; - 20 dag twarogu chudego; - 2 łyżki płynnego miodu; - 2 kromki chrupkiego pieczywa; Wykonanie: Truskawki wstawiam do miski wieczorem, żeby
dom-agi.plDawno już nie wstawiłam Wam nowego przepisu, ale już się poprawiam! Jestem już dwa tygodnie po sesji, odpoczywam w domu, ale moje gotowanie do tej
Kuchnia moimi oczamiktóry jest bardzo kremowy dzięki śmietance i camembert, a sos sojowy zabarwił go na ciemniejszy kolor i dodał ciekawej nuty smakowej . To danie jest szybkie, smaczne i kremowe. Składniki: 300 g pieczarek, 1 biała cebula, 2 ząbki czosnku, 100 ml śmietanki 30%, 100 g sera camembert, 100 g mrożonego zielonego groszku
Moniki Smakołyki