szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:888/2080)

Lemon Tart - Tarta Cytrynowa 146

Przesiewamy mąkę i sól, dodajemy pokrojone w kostkę masło i szybko łączymy ze sobą. Gdy zacznie tworzyć kruszonkę, dodajemy wodę i jajko. Ponownie zagniatamy szybko i odkładamy do lodówki na godzinę. Piekarnik rozgrzewamy do 180C. Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy do formy do pieczenia. Widelcem nakłuwamy powierzchnię ciasta, przykrywamy papierem do pieczenia i wysypujemy na wierzch groch ceramiczny (lub cokolwiek innego

Smaki Przyprawy i Kolory
Lody z białej czekolady 211

Delikatne i kremowe, bez jajek. Podałam je na imprezie, także zniknęły w oka mgnieniu ;) Oblewaliśmy nowy biznes naszych przyjaciół, którzy dzięki http://erabox.pl/szafka-pracownicza , szybko uwinęli się z wyposażaniem nowego lokum ;) Kolejnym razem pokażę Wam ciasto, które na tę okazję zrobiłam, a teraz jeszcze raz zapraszam na lody :-) Składniki: 250 ml mleka 250 ml śmietany 30% 50 g cukru

Domowa cukiernia Ewy
Zwiebelkuchen z musztardą 127

będzie, aż tak udane połączenie. Musztarda indiańska ciekawie zabarwiła sos i nadała smaku, a rosyjska wyostrzyła danie. Po zrobieniu zdjęć, placek zniknął bardzo szybko i został tylko wspomnieniem ;) Składniki (forma o śr. 30 cm): Ciasto: - 2 szklanki mąki pełnoziarnistej - kilka garści mąki krupczatki do podsypywania - 1 opakowanie suchych drożdży - sól, pieprz do smaku, 1 łyżeczka ziół prowansalskich - 1 jajko

Corner With Recipes
Ciasto z czerwonymi porzeczkami i słodką bezą 113

smaczne, zdrowe, zawierają masę witamin no i są nasze rodzime, a te z przydomowych ogródków zawierają stosunkowo mało substancji chemicznych Dziś przepis bardzo szybki i łatwy, z gatunku tych, które zawsze się udają. Puszyste ciasto ucierane, kwaskowate porzeczki czerwone i do tego słodka beza. Nic więcej nie piszę, zapraszam na przepis. Składniki: 1 margaryna 1 i 3/4 szklanki cukru

Cynamonowe szczęście
JAGODOWIEC 872

Ciasto w sam raz na panujące upały, przygotowuje się je bardzo szybko i równie błyskawicznie znika z talerzyka :) mega orzeźwiające. SKŁADNIKI Biszkopt lub paczka biszkoptów (forma 22 x 22 cm) MASA JAGODOWA 1,5 szklanki jagód 500 ml jogurtu naturalnego 250 g serka waniliowego 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki żelatyny ¾ szklanki gorącej wody GALARETKA 0,5 szklanki jagód

RAROSSA
Brownies 214

gorzkiej czekolady. Brownies z tego przepisu jest bardzo czekoladowe, w środku wilgotne a na wierzchu ma słodką chrupiącą skórkę. Według mnie jest to najlepsze ciasto czekoladowe jakie jadłam. A przy tym robi się je bardzo szybko i nie potrzebuje dużej ilości składników. Zapraszam!!! Przepis ten bierze udział w zabawie kulinarnej ” Słodkie wypieki z Kujawskim ” pod patronatem serwisu ZPierwszegoTloczenia.pl , którego sponsorem

Passion of Cooking
Cukiniowe talarki z sosem jogurtowym 98

Szybkie i smaczne danie na obiad lub kolację. Delikatna cukinia w cieście dobrze się komponuje ze słodko-pikantnym sosem jogurtowym. Wyglądają tak apetycznie, że nawet mój mąż, który nie jest miłośnikiem cukinii skusił się na nie. Ja natomiast zajadam się nimi ostatnio dość często. Przepis dodaję do akcji „Cukinia 2011”. " Czytaj więcej

Wiem co jem
Kokosowe muffinki z orzechowym ciasteczkiem 122

strach? Zwłaszcza, kiedy sny lubią się spełniać... a czasami lubią. Z kulinarnej strony dawno nie gościły u mnie muffinki, a przecież są tak szybkie i banalne w wykonaniu. Miska, parę ruchów łyżką, piekarnik i ciasto praktycznie samo gotowe. A że z muffinkami można stworzyć różnorakie historie, to moja dzisiaj będzie smakować kokosowo i ciasteczkowo:) W własnoręcznie wykonanych papilotkach

My simple kitchen
Proste ciasto orzechowo- jabłkowe 108

Tradycyjne ciasto orzechowe z dodatkiem jabłek- idealne do kawy. Bardzo proste i szybkie w wykonaniu:) Składniki: 8 jaj 8 jabłek 4 szklanki mąki 1½ szklanki cukru 1 szklanka oleju 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka przyprawy do piernika 2 łyżeczki sody 2 łyżki kakao 1 szklanka orzechów włoskich Wykonanie: Jabłka obrać, pokroić w grubą kostkę. Białka ubić na sztywno z cukrem

Tradycyjna Kuchnia
Wytrawna tarta z porem, jabłkiem i ziemniaczkiem 91

Kolejna moja tarta to przepis inspirowany kuchnią bliską mojemu sercu "Smakami Szwajcarii". Łatwa w przygotowaniu, bardzo smaczna i szybka- sprawia, że przepis sprawdzi się w każdej kuchni. Składniki: na ciasto: 400 g maki pszennej 200 g masła 2 łyżeczki soli morskiej 6 łyżek wody  farsz: 300 g pora 3 ziemniaki 2 duże, kwaśne jabłka sól morska pieprz świeżo zmielony

Wielki apetyt
Paluchy ptysiowe 99

posmarowania paluchów cukier do posypania paluchów Wykonanie: Mleko, wodę, masło i sól zagotować w garnku o grubym dnie, następnie zmniejszyć ogień, dodać mąkę i szybko mieszać by powstała jednolita masa. Gotować cały czas mieszając aż ciasto zacznie odchodzić od ścianek garnka. Ciasto ostudzić. Do ciasta dodawać po 1 jajku i dokładnie wmieszać w ciasto. Gdy ciasto przyjmie całe jajko dopiero

Mama Gotuje
Pączki pieczone 131

przez 10 minut. Kiedy ciasto będzie gładkie i błyszczące (musi odchodzić od ręki i od miski) przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na godzinę. Ciasto powinno podwoić swoją objętość. Teraz trzeba je uderzyć pięścią i szybko zagnieść. Rozwałkować na posypanym mąką blacie na grubość ok 1 cm. Wycinać szklanką kółka. Trzeba je trochę rozpłaszczyć, ułożyć na środku łyżeczkę marmolady

Kulinarne Inspiracje
Sernik + ciasteczka Oreo = sernikowa kostka oreo'wa 121

180C i piec przez ok.45-50 minut (do tzw."suchego patyczka"). Po 35-40 minutach, można sprawdzić czy sernik się upiekł. Gdyby za szybko przybierał kolorów z góry - przykryć folią aluminiową/papierem do pieczenia.  Ciasto wystudzić porządnie przed krojeniem. Smacznego

CookYourself
Bułeczki drożdżowe z serem i porzeczkami 123

każdym jedna znikała :) Bułeczki są puszyste i mokre od masy. Przez niewielką ilość cukru nawet orzeźwiające. Podane składniki są na 12 sztuk. Pakuję szybko to, co zostało i w drogę,na wakacje :) Miłego dnia! Ciasto 50 g świeżych drożdży 3 łyżki letniego mleka 200 g mielonego twarogu 3 czubate łyżki cukru 6 łyżek roztopionego masła 2 1/2 szklanki mąki pszennej

Pełny talerz
Mazurek z rozpuszczonymi krówkami 213

ciasto wystudzić. Do rondelka dodać masło i rozpuścić. Następnie wrzucić posiekane krówki, które muszą się rozpuścić. Gdy masa będzie rzadka, to wysmarować nią spody ciasta. Uwaga! Należy od razu udekorować ozdobami, ponieważ masa krówkowa bardzo szybko twardnieje

Ugotować