Ten torcik z letnimi owocami i galaretką przypomina sernik na zimno, lecz jest bardziej puszysty i delikatny. Poza tym zdecydowanie mniej kaloryczny ;) Idealny na rodzinne spotkanie
głodny alergikkokosowy (w lodówce zmienia konsystencję na stałą) pozostałe oleje rafinowane w niektórych ciastach dojrzałe awokado JAJKA DO JAJECZNICY – tofu + czarna sól imitująca smak jajek (powstaje tofucznica) DO CIAST, PLACKÓW, NALEŚNIKÓW -to co widać na poniższej tabeli źródło: truetastehunters.com MLEKO Tu oczywiście w zamian wprowadzamy mleko roślinne. Takie mleko możecie przygotować w domu (jeśli macie blender) lub kupić(...)się nie sprawdzi. Miksujecie awokado z kakao i syropem klonowym (ewentualnie bananem). Możecie dorzucić orzechy, jagody, maliny truskawki, mandarynki, wiórki kokosowe MUS CZEKOLADOWY Z AWOKADO MUS CZEKOLADOWY Z AWOKADO SZYBKIE LODY Z MROŻONYCH BANANÓW – dojrzałe banany (najlepiej żeby skóra miała ciemne plamki, takie banany są najsłodsze) obieramy, kroimy w pasterki i zamrażamy. Następnie blendujemy je w kielichu mocnego blendera
Powiedz dietom nieSernik na zimno to chyba najprostsze i zarazem najsmaczniejsze ciasto - deser na lato. Kiedy upały za oknem nikt z Nas nie myśli o uruchamianiu piekarnika. Zimny deser z lodówki z dużą ilością truskawek to zdecydowanie jest to. Przepisów na sernik na zimno na moim blogu jest już trochę. Ten to taki najprostszy z możliwych. PRZEPIS NA SERNIK NA ZIMNO(...)możesz ten czas skrócić chodzi tylko o to aby masa stężała na tyle, abyś mógł na niej ułożyć owoce i zalać galaretką, więc ta sprawa zależy od tego jak szybko chłodzi twoja lodówka) ułóż na masie owoce i zalej galaretką, wstaw do lodówki najlepiej na całą noc, ale do stężenia obydwóch mas wystarczy około 5-6 godzin (w zależności
SMYKWKUCHNIOmlety biszkoptowe robiłam już wiele razy, ale do tych najlepszych doszłam dopiero niedawno metodą prób i błędów. Są banalnie proste w wykonaniu i mogą być szybkim sposobem na słodkie śniadanie, deser czy podwieczorek. Omlet możesz podać z dowolnym nadzieniem: bitą śmietaną, owocami, nutellą, dżemem, jogurtem, serkiem... Co dusza zapragnie. Od tego, co włożę do omletu, uzależniam ilość cukru - przy słodszym(...)mikserem lub ręcznie trzepaczką. Rozgrzej średnią patelnię mniej więcej 7/10 mocy palnika. Zależnie od patelni, możesz dać odrobinę masła lub smażyć bez tłuszczu, jeśli masz odpowiednią patelnię. Wylej połowę ciasta na patelnię i zmniejsz trochę ogień. Przykryj dopasowaną pokrywką. Smaż na rumiano z obu stron, tak z 1-2 minutki, odwracając tylko raz łopatką. Przełóż na talerz i od razu
Anioszek w kuchniWakacyjne obiady zawsze stanowią wyzwanie, bo najlepiej gdyby dało się je zrobić szybko, żeby nie stać zbyt długo przy gorącej kuchni, no i jeszcze żeby wszystkim smakowało... ale ostatnio mam nieco ułatwione zadanie, bo na dworze się schłodziło, a liczba domowników - z racji wyjazdu szkoleniowego mojego męża - chwilowo zmniejszyła się do osób dwóch... Ułatwienie kolejne to to, że mamy(...)nich odsączone ziemniaki, jajko i sól. Zebrany w osobnym naczyniu płyn po odsączaniu ziemniaków delikatnie zlewamy, a skrobię, która zebrała się na dnie dodajemy do pozostałych składników. Wyrabiamy jednolite ciasto. Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy łyżką niewielkie porcje ziemniaczanej masy. smażymy po obu stronach na złoty kolor. Ogórki obieramy i ścieramy na drobnej tarce, posypujemy solą i odstawiamy
Czary - gary w kuchnirodzaju niedopieczonej, intensywnie czekoladowej bezy. Nie zmienia to jednak faktu, że są bardzo uzależniające i podobnie jak światło, nie będziecie mogli się od nich oderwać. Poza tym są bardzo szybkie i proste w przygotowaniu, a efekt jest naprawdę zniewalający. PS Poniższy przepis jest lekko zmodyfikowaną wersją ciastek Tima, tak, aby łatwiej było Wam zrobić go w polskich warunkach. Zobacz(...)standardowej kostki), dorzucamy do masy i mieszamy. 5. PORCJOWANIE (5 min) Blachę wykładamy papierem do pieczenia, który dodatkowo smarujemy z wierzchu olejem rzepakowym (ciastka są bardzo lepkie). Porcję ciasta wielkości łyżki stołowej nakładamy na papier, tak, aby powstały Wam w miarę równe koła o średnicy max 5-6 cm. Ciastka w trakcie pieczenia zwiększą swoje rozmiary, więc zostawcie z kilka
Nerds KitchenPogoda piękna! Żeby dopasować się do otoczenia, trzeba nabrać kolorów i wigoru! Wymarzyły mi się wrapy z kurczakiem i warzywami. .. do tego jogurtowy sos
Gary Bez dnakupić pieczywo nie tylko dobre w smaku, ale także dobrej jakości. Bo jednak przyzwyczajona jestem zapewne tak jak wy do przysłowiowej kanapki z serem czy wędliną którą na szybko mogę zrobić sobie na śniadanie czy kiedy zrobię się odrobinę głodna. Problem pojawia się wtedy kiedy badania pokazują że jesteś uczulona/y na gluten. Wtedy ilosć produktów bardzo się zmniejsza, czeka Cię(...)pomocą blendera na gładką gęstą masę. Powinna mieć konsystencję bardzo gęstej śmietany. Dodaj do blendowanej kaszy 5-6 łyżek wybranych ziaren. Formę do keksówki wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż ciasto do formy, posyp od góry ziarnami i odstaw na kolejne 12 h. W tym czasie chlebek nieco wyrośnie. Aby zrobić chlebek na przykład w niedzielę rano rozpocznij od namaczania
nietylkopasta.plI po raz kolejny, prezentuję Wam przepis na super smaczny i zdrowy deser z najlepszego połączenia smaków ⇨ banan+masło orzechowe. Gdyby nie to, że jestem cały
zdrowo i aktywnieI po raz kolejny, prezentuję Wam przepis na super smaczny i zdrowy deser z najlepszego połączenia smaków ⇨ banan+masło orzechowe. Gdyby nie to, że jestem cały
Zdrowie i pysznie na talerzuPomysł na urozmaicenie tradycyjnych placków ziemniaczanych, czyli placki podane z sosem śmietanowym wraz z dodatkiem pieczarek oraz udek z kurczaka. Danie syte i bardzo proste do
UgotowaćDziś wraz z córeczką zapraszamy Was na delikatnie malinowe babeczki z cytrynowym lukrem . Moja księżniczka uwielbia wraz ze mną spędzać czas w kuchni i pomagać w
Słodkie okruszkiKiedy przychodzi nagła ochota na coś słodkiego, a w domu nawet cukierka... Warto skusić się na własnoręcznie przygotowane, domowe łakocie :) Ciastka owsiane bez pieczenia do
Kolorowy PrzepisownikPiada to rodzaj płaskiego włoskiego pieczywa z pszennej mąki z dodatkiem oliwy z oliwek. Jest nieco grubsza, niż tortilla. Można ją kupić w dobrych marketach
Kulinarne Inspiracje