szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:143/2080)

Ciasto daktylowe 107

Upiekłam szybkie ucierane ciasto daktylowe. Puszyste, wilgotne i bardzo łatwe do zrobienia, a co najważniejsze zawsze się udaje. Może skusicie się na takie słodkości. Więcej przepisów na ciasta znajdziecie na moim blogu , które Wam polecam. Jeżeli przygotowaliście danie z mojego przepisu proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach za co bardzo dziękuję. Zdjęcia waszych potraw mile widziane. Składniki

O kuchni z uczuciem
Tarta ze śliwkami i cynamonową kruszonką 199

łyżki cukru 3 łyżki mąki Kruszonka: 130 g mąki 90 - 100 g zimnego masła 80 g brązowego cukru 1/2 łyżeczki cynamonu  Wykonanie: Z podanych składników na ciasto wyrabiamy szybko jednolitą masę ciasta. Owijamy ją folią spożywczą i wkładamy do lodówki na około 30 minut, a nawet dłużej. Wyciągamy ciasto z lodówki, rozwałkujemy na formę do tarty

W Moim Magicznym Domu
Kruche ciasto czekoladowe z konfiturą i bitą śmietaną 309

śmietany 4 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 240 g konfitury (z owoców leśnych lub inna) 3 kostki czekolady (mleczka, gorzka, deserowa) Przygotowanie: Ciasto: Wszystkie składniki szybko zagnieść. Ciasto rozwałkować na kształt formy (cm x cm) wysmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić na 30 minut do lodówki. Na ciasto włożyć papier

KuchniaWeDwoje.pl
Marchewkowe ciasto Marzenki 178

Szybkie i ł atwe  w wykonaniu , ciasto marchewkowe.  W smaku przypomina piernik.  Jest puszyste i bardzo smaczne. Można zrobić masę z bitej śmietany i mascarpone, świetnie pasuje, lub oprószyć cukrem pudrem, też smacznie :) 1 i 1/4 szkl. oleju - 4 jajka   (L) - 2 szkl. startej marchewki - 2 szkl. mąki -1 szkl

Takie tam pichcenie
Pierniki 196

6+ do 60 min Łatwe Tanie Przepis na ekspresowe świąteczne pierniki dla spóźnialskich. Większość z nas nie wyobraża sobie świąt bez pierników. To właśnie podczas ich

PysiaGotuje.pl
MOCNO CZEKOLADOWE CIASTO Z JABŁKAMI I KARMELIZOWANYMI MIGDAŁAMI 148

Szybkie do zrobienia i jednocześnie pyszne, ciasto czekoladowe z karmelizowanymi jabłkami i płatkami migdałów. Mocno czekoladowe, ale nie wytrawne. Bez dodatku mąki pszennej, za to z niewielką ilością mąki kukurydzianej. Spód ciasta jest bardzo delikatny i wilgotny, jabłka mięciutkie i rozpływające się w ustach, natomiast posypka z z migdałów chrupiąca. Ciasto ładnie prezentuje się na stole, a po lekkim przestygnięciu

cool and minty
PEŁNOZIARNISTE CIASTECZKA ORKISZOWE 123

niż 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli opcjonalnie: żurawina, posiekane orzechy, kawałki czekolady, etc. ewentualnie rozpuszczona czekolada do oblania całych ciasteczek Przygotowanie Wszystkie składniki na ciasto połączcie i szybko zagniećcie ciasto (jak wcześniej dodałam będzie bardzo klejące). Obwińcie ciasto folią i włóżcie do lodówki na co najmniej pół godziny. Piekarnik nagrzejcie do 180 st bez termoobiegu. Blachę wyłóżcie papierem

OliveandThyme
Ciasteczka orzechowe ze skwarków 179

dekoracji Skwarki zmiel dwa razy w maszynce do mięsa. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia po czym dodaj schłodzone skwarki. Dodaj pozostałe składniki ciasta,  i wyrób szybko kruche ciasto. Wstaw je do lodówki na pół godziny po czym podsypując delikatnie mąką rozwałkuj ciasto na grubość pół centymetra.] Wykrawaj niewielkie kółeczka po czym upiecz je w średnio gorącym piekarniku

Gotuj Sam!
Mocno czekoladowa tarta 142

czarnej porzeczki Ganasz: 250 g śmietanki 30% 250 g czekolady deserowej 70% 50 g miękkiego masła 25 ml alkoholu (np. amaretto, rum) Przygotowanie: Kruche ciasto: Ze składników szybko zagnieść ciasto (jeśli ciasto jest za suche, możemy do niego dodać 2-3 łyżki wody). Zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na 1 h. Ciasto rozwałkować i wyłożyć do formy

Malinowo w kuchni
Sernik grecki, bez twarogu, puszysty jak pianka 28437

jest moje ulubione ciasto, ale to ciasto mogłabym jeść bez końca. Ciasto na spodzie kruche i słodkie, masa jogurtowa delikatna i baaardzo puszysta. W przygotowaniu bardzo proste ciasto i szybkie zwłaszcza jak korzysta się z robota kuchennego. Ja korzystam z robota Kitchen Assistent firmy Electorlux. Powiem Wam !!genialny!! sprzęt. Z nim praca jest dziecinnie prosta i szybka. Zrobienie np. ciasta

Kuchnia Viki
Sernik z mascarpone 167

Kolejne ciasto z cyklu „szybko i łatwo”. Powstał przypadkiem. Dzień wcześniej dowiedziałam się, że jeden z trenerów, na którego zajęcia uczęszczam ma urodziny. Na dodatek w ten dzień prowadzi właśnie trening. Trening(...)który chciałam nie iść, bo ileż można pedałować bez bólu nóg? Pomyślałam jednak, że koleżanka i tak mnie rano wyciągnie z łóżka na ten spinning, więc na szybko poczyniłam ciasto z twarogu i mascarpone. Okazało się, że koleżanka z łóżka nie wyciągnęła, ale skoro już upiekłam urodzinowe ciasto, to głupio teraz nie iść na trening ;)   {"@context":"http:\/\/schema.org\/","@type

Kucharzyca
Ciasto na niedzielę – szybkie i łatwe #3 Ciasto ucierane z owocami lata i kruszonką 471

Ciasto ucierane z malinami, borówkami i kruszonką Dziś ciasto bardzo klasyczne, ale jednocześnie łatwe. Ciasto to będzie również szybkie, jeżeli spełnimy kilka warunków. Pierwszy i najważniejszy: masło musi być miękkie, inaczej będziemy czekać na nie pół dnia. Dlatego najlepiej wyjąć je z lodówki już dzień wcześniej. Jeżeli masło będzie miękkie to reszta pójdzie już szybko Kiedyś bałam się ciast ucieranych

Relaxtime
Chleb mieszany pszenno - żytni 226

wodę i dodajemy rozkruszone drożdże.  Ciasto, wyrabiamy mikserem (dwoma hakami). Do momentu wymieszania wszystkich składników, ciasto wyrabiamy na wolnych obrotach. Następnie, około 5 minut, ciasto wyrabiamy na szybkich obrotach. Ciasto powinno mieć gładką, jednolitą konsystencję. Na koniec, do ciasta, dodajemy oliwę i wyrabiamy jeszcze około minuty. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce, na 20 minut. Dla mnie

Smak mojego domu
Ciemna kokosanka 227

Bardzo szybkie, zawsze udane ciasto. Jest to przepis który mam już od ponad 20 lat. Masło, cukier, cukier waniliowy, kakao, wodę wrzucić do garnuszka i podgrzewać. Masło musi się rozpuścić, wymieszać na gładką masę. Zdjąć z ognia i przestudzić. Jak już masa jest chłodna dodać żółtka, jajko, wymieszać za pomocą miksera. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i wymieszać dokładnie. Białka

Kuchnia Pokoleń
tartaletki z mascarpone i czarną porzeczką 137

serka mascarpone 100 ml schłodzonej kremówki łyżka cukru pudru 6-7 łyżek dżemu z czarnej porzeczki 50 g czekolady deserowej  dodatkowo: masło i mąka do foremek Składniki ciasta posiekać, szybko zagnieść, gotowe ciasto owinąć folią i schłodzić w lodówce. Foremki wysmarować masłem i wysypać mąką. Schłodzone ciasto rozwałkować na  podsypanym mąką blacie, wycinać kółka odrobinę większe od średnicy

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania