szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:1139/2080)

Murzynek z kawą 220

Pomysł na pysznego murzynka z dodatkiem kawy podpatrzyłam u  Majanki ..ja piekłam w keksówce...no i był tak szybko zjedzony...zdążyłam tylko pstryknąć takie zdjęcie

Moje domowe kucharzenie
Kruche babeczki z masą budyniową, bitą śmietaną i jagodami! 196

płaska łyżeczka proszku do pieczenia - 170 g cukru pudru W/w składniki zagniatamy, jak najszybciej na jednolitą masę. Owijamy folią i wstawiamy do lodówki na 40 minut. Foremki wylepiamy schłodzonym ciastem i pieczemy na złoty kolor w piecu w temp 170 stopni C. Studzimy całkowicie. MASA BUDYNIOWA : - 2 opakowania proszku budyniowego o smaku waniliowym - 1/2 laski wanilii (ziarenka) - 2 żółtka(...)gorącego mleka, cały czas mieszaj trzepaczką. Masa zacznie szybko gęstnieć. Postaw ją ponownie na ogniu, ciągle mieszając trzepaczką, tak aby się "zagotowała" - około 1,5 do 2,5 minut. Gorącą masą nadziewamy babeczki. Ja babeczki wypełniam po brzegi, bo lubię kiedy masy w babeczce jest dużo. Możecie na kruche ciasto położyć owoce i na to masę budyniową. Lub na masę

SMYKWKUCHNI
Gyoza – pierożki z nadzieniem wege 112

sposób potrzebny nam susz. Do aromatycznego farszu potrzebować będziemy jeszcze, świeży szpinak, dużej ilości siekanych aromatycznych ziół, czosnek, imbir i papryczkę chilli. Bardzo ważne jest super cienkie i elastyczne ciasto! Ciasto w tego typu pierożkach jest niezwykle cienkie i wymaga sporej pracy fizycznej przy odpowiednim rozwałkowaniu. Jeśli macie do dyspozycji robot kuchenny wyposażony w wałek to sprawa będzie banalnie łatwa(...)się porcja na szybki obiad lub przekąskę 🙂 Print Gyoza - pierożki z nadzieniem wege .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Fantastyczne pierożki z warzywami. Course Obiad Cuisine Japanese Keyword pierogi, warzywa Prep Time 1 hour Cook Time 30 minutes Total Time 1 hour 30 minutes Servings 75 Author Anna Ingredients Składniki na ciasto: 500 g mąki pszennej

SprawdzonaKuchnia.pl
Tradycyjny makowiec (przepis babci Wiktorii) 236

Wigilia bez maku ? Nieeeeee….. Mak w polskiej tradycji, spożyty w Noc Wigilijną, miał zapewnić biesiadnikom szczeście a pannom szybkie zamążpójście. Nic więc dziwnego, że gościł i gości nadal na większości stołów podczas Świąt Bożego Narodzenia. Najczęściej w formie makowca. A najlepszy makowiec wg mnie robi właśnie babcia Wiktoria. Prezentuję wiec dziś jej przepis na tradycyjny makowiec świąteczny(...)cukru. Wszystko razem zagniatamy. Ilość bakalii oraz ich skład możecie dwolnie ustalić wg własnego smaku. Ja lubię kiedy bakalii jest dużo a smak makowca bardzo wyrazisty. Na spód przygotowujemy ciasto. Ciepłą margarynę ( w temp. pokojowej) zagniatamy z mąką, szklanką cukru i 1 opakowaniem cukru wanilinowego. Wyrabiamy na gładkie ciasto, w razie potrzeby dodając mąki. Wyklejamy spód blachy ciastem. Na wierzch

Kulinarna Patilogia
Paszteciki z farszem a la bolognese 185

ciasto. W razie potrzeby rękę podsypujemy odrobiną mąki (nie dodajemy mąki bezpośrednio do ciasta). Ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce pod przykryciem (ja używam miski do ciast drożdżowych z pokrywką, ale Wy możecie przykryć ciasto ściereczką). Ciasto powinno podwoić swoją objętość. Czas wyrastania może być różny, w zależności od warunków (około 1 godziny, u mnie krócej). W czasie gdy ciasto wyrasta(...)ciasto krótko wyrabiamy i wykładamy na podsypaną mąką stolnicę/matę. Ciasto dzielimy na 2 części, każdą rozwałkowujemy (lub rozgniatamy ręką, ja tak czasem robię, gdy się spieszę) i dzielimy nożem na pół (wzdłuż). Nakładamy farsz zostawiając trochę wolnego miejsca od brzegu. Uwaga! Przy nakładaniu pamiętajcie, że farsz bolognese jest ciut rzadszy od innych. Robimy to sprawnie i szybko. Zwijamy

Słodkie okruszki
Stromboli 133

włoskie jedzenie, ale pizza się Wam chwilowo znudziła? Stromboli to coś w sam raz dla Was! Przepis wykorzystuje uniwersalne ciasto drożdżowe, które znajdziecie tutaj: http://proste-przepisy.pl/uniwersalne-ciasto-drozdzowe/ . Lista zakupów: Ciasto z uniwersalnego przepisu: 3 szklanki mąki 3 łyżki oliwy z oliwek 1 szklanka ciepłej wody Ma być na tyle ciepła, by nie parzyć po włożeniu do niej palca. 1 łyżeczka(...)ilość. ½ łyżeczki cukru ¼ kostki drożdży (25 g) Sos pomidorowy, np. z TEGO PRZEPISU [Kliknij] Jeśli nie mamy sosu i nie chce nam się robić, w ostateczności można na szybko stworzyć sos, mieszając ze sobą koncentrat pomidorowy, nieco wody, sól, pieprz i bazylię. 150–200 g sera, np. żółtego lub mozzarelli Ulubione dodatki – u mnie resztki, ale można dać tak naprawdę

Proste-przepisy.pl
Stromboli 211

włoskie jedzenie, ale pizza się Wam chwilowo znudziła? Stromboli to coś w sam raz dla Was! Przepis wykorzystuje uniwersalne ciasto drożdżowe, które znajdziecie tutaj: http://proste-przepisy.pl/uniwersalne-ciasto-drozdzowe/ . Lista zakupów: Ciasto z uniwersalnego przepisu: 3 szklanki mąki 3 łyżki oliwy z oliwek 1 szklanka ciepłej wody Ma być na tyle ciepła, by nie parzyć po włożeniu do niej palca. 1 łyżeczka(...)ilość. ½ łyżeczki cukru ¼ kostki drożdży (25 g) Sos pomidorowy, np. z TEGO PRZEPISU [Kliknij] Jeśli nie mamy sosu i nie chce nam się robić, w ostateczności można na szybko stworzyć sos, mieszając ze sobą koncentrat pomidorowy, nieco wody, sól, pieprz i bazylię. 150–200 g sera, np. żółtego lub mozzarelli Ulubione dodatki – u mnie resztki, ale można dać tak naprawdę

Proste-przepisy.pl
Ciasto na słomce ptysiowej z musem czekoladowym i galaretką 146

Spód: około 100g słomki ptysiowej Mus czekoladowy: 500 ml śmietanki 36% 150g czekolady (*) Wierzch: 2 galaretki (u mnie tym razem truskawkowe) + 900 ml wody Ciasto na słomce ptysiowej z musem czekoladowym i galaretką - przygotowanie: Galaretki należy rozpuścić w około 900 ml gorącej wody i następnie po ostudzeniu schłodzić w lodówce. Przygotować mus. Śmietankę ubić na sztywno, a czekoladę rozpuścić(...)Należy to robić szybko, ale niezbyt energicznie.)  Formę wysłać papierem do pieczenia lub folią spożywczą i na jej dnie równomiernie ułożyć słomkę ptysiową. Na słomkę wyłożyć mus czekoladowy. Całość wstawić do lodówki na na minimum pół godziny, a następnie zalać tężejącą galaretką i ponownie schłodzić w lodówce, aby galaretka dokładnie stężała.       Ciasto na słomce ptysiowej

Di gotuje
biszkopty języczki 225

się z chorowaniem :). Wtedy mogłam zamówić pakę takich słodkości i zjeść wszystko naraz :). Teraz jak już jest Pan Sz. takie biszkopty są dla niego idealne, dla nas też. Proste, szybkie w przygotowaniu, idealne dla dzieci. Chrupiące na zewnątrz i delikatnie sypkie w środku. SKŁADNIKI 3 jajka 1/4 szkl. cukru 1/2 szkl mąki 1 łyżka mąki ziemniaczanej cukier puder PRZYGOTOWANIE Białka(...)nadal ubijając. Następnie dodać żółtka. Mąki przesiać i dodawać do masy jajecznej – łyżka po łyżce, mieszając delikatnie łyżką, tak by piana nie opadła. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego z okrągłą nasadką (ja niestety byłam w posiadaniu tylko dużej gwiazdy, a efekt końcowy był również zadowalający). Wyciskać biszkopty o długości ok. 10 cm, pozostawiając odstępy

zabawa smakiem
Czekoladowe salami - prosty przepis. 244

Pewnie wszyscy uwielbiają deser pod nazwą ,,czekoladowe salami”, bo jest to bardzo prosty, szybki w przygotowaniu i bardzo smaczny deser.  Przepis, który dzisiaj prezentuję jest na dużo łatwiejszy niż inne przepisy w internecie, bo składa się z 5 prostych składników, które są w każdym domu, dlatego kiedy zachce się nam czegoś słodkiego, możemy sięgnąć po te składniki i zrobić(...)lekko podgrzewając mieszamy do połączenia się wszystkich składników. Ostudzamy.  Masą czekoladową zalewamy herbatniki i dokładnie łączymy ze sobą, aby herbatniki były dokładnie obtoczone w masie czekoladowej.  Ciasto na salami czekoladowe dzielimy na dwie części. Z każdej części za pomocą folii spożywczej lub woreczka formujemy salami.  Salami studzimy w lodówce przez ok. 6 godz. Następnie wydostajemy z folii

Kuchnia Łukasza
Ciasto dyniowe z kremowym nadzieniem 111

Ciasto dyniowe z kremowym nadzieniem to ciasto, które będziecie powtarzać kilkukrotnie w najbliższych tygodniach, gwarantuję! Jest idealnie wilgotne, nie za słodkie i mocno dyniowe. Kremowe nadzienie to przysłowiowa wisienka na torcie! Ciasto dyniowe – przepis na jesienny klasyk Ciasto dyniowe to jedna z tych rzeczy, które po prostu muszą się pojawić w moim domu jesienią. Nie ma nic przyjemniejszego niż(...)sprawdzone przepisy na słodkie wypieki znajdziesz w zakładce CIASTA Drukuj Ciasto dyniowe z kremowym nadzieniem i cynamonową kruszonką To prawdziwy hit jesieni! Wilgotne ciasto, waniliowy krem i korzenna kruszonka. Dobrze Wam radzę – od razu zróbcie 2 blaszki! Posiłek ciasto, deser Kuchnia amerykańska Słowo kluczowe ciasto dyniowe, ciasto na jesień, ciasto z kremem, dynia Całkowity czas przygotowania 1 hour

Na-talerzu.pl
Ruiskuorinen olutlimppu, fiński chleb świąteczny w grudniowej piekarni 153

łyżeczka soli Rozpuścić drożdże w wodzie, dodać mąkę i sól. Wyrobić ciasto przez około dziesięć minut. Przykryć folią spożywczą i umieścić w lodówce na noc u mnie 14 godzin. Ciasto właściwe • 125 ml wody • 125 ml ciemnego piwa • 25 g świeżych drożdży • 60g mąki żytniej razowej • 450g mąki pszennej o dużej zawartości białka • 1 łyżeczka suszonej gorzkiej skórki z pomarańczy(...)piwie. Dodać sól i mąkę i szybko wymieszać. Pozostawić przykryte folią na 30 minut. Mąka do obsypania skórki: • 15g mąki żytniej razowej Wymieszałam dokładnie w dużej misce wodę , piwo, drożdże , melasę i sól. Szczególnie melasa powinna dobrze się rozpuścić. Dodałam starter i ponownie wymieszałam. Na koniec dodałam przesiane mąki razem z przyprawami. Ciasto dokładnie wyrobiłam. W trakcie wyrabiania dodałam roztopione

Leśny Zakątek
Ruiskuorinen olutlimppu, fiński chleb świąteczny w grudniowej piekarni 263

łyżeczka soli Rozpuścić drożdże w wodzie, dodać mąkę i sól. Wyrobić ciasto przez około dziesięć minut. Przykryć folią spożywczą i umieścić w lodówce na noc u mnie 14 godzin. Ciasto właściwe • 125 ml wody • 125 ml ciemnego piwa • 25 g świeżych drożdży • 60g mąki żytniej razowej • 450g mąki pszennej o dużej zawartości białka • 1 łyżeczka suszonej gorzkiej skórki z pomarańczy(...)piwie. Dodać sól i mąkę i szybko wymieszać. Pozostawić przykryte folią na 30 minut. Mąka do obsypania skórki: • 15g mąki żytniej razowej Wymieszałam dokładnie w dużej misce wodę , piwo, drożdże , melasę i sól. Szczególnie melasa powinna dobrze się rozpuścić. Dodałam starter i ponownie wymieszałam. Na koniec dodałam przesiane mąki razem z przyprawami. Ciasto dokładnie wyrobiłam. W trakcie wyrabiania dodałam roztopione

Leśny Zakątek
Pizza z boczniakami i mozarellą 202

nawet podczas gotowania. Można je smażyć, gotować, zamrażać, suszyć, marynować, wykorzystać w zupach, sałatkach, farszach (pierogi, naleśniki), omletach… i nie tylko. Pizza z boczniakami i mozarellą. Składniki na ciasto: - 340 g mąki pszennej (typ 550) - 5 g suszonych drożdży - 1,5 łyżeczki cukru - 1,5 łyżeczki soli - 2 łyżeczki oliwy - 1 łyżeczka oregano - 250 ml letniej wody Dodatki(...)boczniaków - olej/oliwa do usmażenia boczniaków - kawałek masła (ok. 1 łyżki) - ok. 400 g mozzarelli - 1 czerwona cebula - świeże listki bazylii - oliwa cytrynowa ( przepis ) Boczniaki myjemy ostrożnie i szybko, aby się nie połamały i nie nasiąknęły wodą. Kroimy w paski 1,5 – 2 cm i smażymy na patelni z rozgrzanym olejem/oliwą z kawałkiem masła (można też na maśle klarowanym). Drożdże

mojewypiekiinietylko
PEŁNOZIARNISTA TARTA Z KAJMAKIEM I KOKOSEM 203

Łatwiej się już nie dało. Bardziej kruche ciasto wyjść nie mogło. Bardziej słodki kajmak nie istnieje. Uwieńczeniem delikatny kokos. Nie znam nikogo, kto by odmówił! Ostatnio nie staję na wysokości zadania - uf, tyle obowiązków na głowie, na blog mam naprawdę mało czasu. Zostaję więc samozwańczą Panią Szybkich Deserów. I dań, coś jakby student ;) Jeść coś trzeba, mimo braku czasu. Słodkościami(...)cukrem oraz szczyptą soli. Kiedy powstanie sypka jak mokry piasek struktura, dodaję zimnej wody i zagniatam elastyczne, jędrne ciasto.Następnie wylepiam nim formę do tarty, posypaną delikatnie mąką. Nakłuwam ciasto widelcem dość dokładnie i gęsto. Na powierzchni  wykładam kawałek folii aluminiowej i wysypuję ceramiczne kulki do pieczenia. Zabieg ten zapobiegnie rośnięciu ciasta i umożliwi maksymalne nadzianie :) Wstawiam do rozgrzanego

W kuchni Karmel-itki