szybkie ciasto z truskawkami - 2306 przepisów (strona:31/154)

Stefanka na herbatnikach z truskawkami 316

Ciasto prezentuje się świetnie. Robi się je dosyć szybko, jest bardzo łatwe a do tego pyszne. Tak przynajmniej zgodnie stwierdziły koleżanki z pracy, które zostały nim poczęstowane.  Polecam Wam to ciasto z całego serca. Będzie świetnym deserem do świątecznej kawy. Masa grysikowa: 1,1 l mleka 3/4 szkl kaszy manny błyskawicznej 200 g masła 1 szkl cukru 3 czubate(...)łyżki kakao Dodatkowo: duża paczka herbatników (ok 300 g) 2 galaretki truskawkowe kilkanaście truskawek W garnku rozpuścić masło, dodać cukier, kakao, wymieszać. Wlać mleko (zostawić 1 szkl). Zagotować, wymieszać. W pozostałym mleku wymieszać kaszkę. Gdy mleko w garnku zacznie się gotować, wlać kaszkę i mieszać do czasu aż masa zgęstnieje. Formę (21x21cm) wyłożyć folią aluminiową, ułożyć na spodzie warstwę herbatników

Smakołyki Asi
Orkiszowe ciasto razowe z truskawkami (bez cukru) 247

Sezon truskawkowy w pełni, więc trzeba z tego korzystać i piec przede wszystkim sezonowe ciasta :) Dzisiejsza propozycja to proste ciasto ucierane z dodatkiem jogurtu, bardzo puszyste

FitKot
Orzeźwiająca pianka z truskawkami (bez pieczenia) 158

Orzeźwiająca pianka z truskawkami (bez pieczenia) Upały nie odpuszczają. W takie dni jak dziś najchętniej sięgam po ciasta i desery na zimno. Dziś polecam Wam pyszną

Słodkie okruszki
Ciasto jogurtowo-orzechowe z truskawkami 215

zobaczyłam w sklepie świeże truskawki i poczułam ich zapach od razu wiedziałam gdzie wylądują. W moim koszyku;) Pędem wróciłam do domu i myślałam co by tu smacznego zrobić.. oczywiście część od razu została przez nas pochłonięta, ale resztę chciałam wykorzystać na coś czego dawno nie jedliśmy. No i padło na ciacho. Ale jakie;) Przygotowałam niedużą blaszkę o wymiarach(...)jedzcie kiedy chcecie - gotowy. Co do składników - prawie zawsze mamy je w domu, więc ciasto jest szybkie, tanie i bardzo smaczne. Do tego owoce. Jakie kto lubi! W sezonie warto wybierać te, które jesienią czy zimą są tylko w wersji mrożonej, np. truskawki, borówki, agrest, czereśnie, jagody, itp. Zimą zastąpcie je bananami, jabłkami, pomarańczami lub dowolnymi ulubionymi - ciasto naprawdę

Zasmakuj Kuchni
Kruche ciasto z truskawkami i kruszonką 147

śmietanę, zagnieść szybko ciasto, uformować w wałek, zawinąć w folię i schłodzić w lodówce przez co najmniej 30 minut . Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni. Formę o wymiarach 33×23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkować i wyłożyć dokładnie nim dno. Podpiec w piekarniku aż będzie lekko złociste, lekko wystudzić. Truskawki umyć , oczyścić z szypułek przekroić

Pomysłowa kuchnia
Niedziela w kuchni 148

róż…” – różane i różowe. Biała kasza gryczana z płatkami róż, jogurtem naturalnym i owocami: jabłkiem, bananem,malinami i truskawkami. Na obiad ciasto a’la tarta z cukinii, z łososiem i serem mozzarella. Bardzo szybkie w przygotowaniu i jeszcze bardziej smaczne. 1 mała cukinia 200 g łososia świeżego 1-2 łyżki mąki 2 jajka 2 łyżki jogurtu

Kucharzyca
Przekąski z ciasta francuskiego – na słodko 142

Delikatne, a jednocześnie pełne słodyczy.   Dziś serwuję Wam trzy przepyszne ciastka z ciasta francuskiego. Robi się je bardzo szybko, za to delektować się nimi trzeba powoli 😀   Ciastka truskawkowe.     Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 8 szt dużych truskawek 5-8 łyżek dżemu pokruszona czekolada   Rozwijamy ciasto francuskie (musi mieć temperaturę pokojową). Szklanką lub foremką wycinamy ciastka

Niunioki
Czerwcowe doskonałości, czyli kruche ciasto z truskawkami i pianką 116

śmietany siekamy nożem na stolnicy. Następnie dodajemy żółtka oraz śmietanę i szybko zagniatamy ciasto. 1/5 ciasta wkładamy do lodówki, resztę ciasta rozwałkowujemy na stolnicy, na prostokąt o wymiarach blaszki (25 cm na 36 cm). Rozwałkowane ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia (najlepiej jest nawinąć ciasto na wałek i tak przełożyć do formy). Pianka: Białka ubijamy na sztywno(...)najwyższych obrotach miksera, dodajemy cukier i ponownie ubijamy, aż otrzymamy lśniącą pianę, wsypujemy budyń i miksujemy do momentu połączenia się składników. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i osuszamy na ręczniku papierowym, większe truskawki możemy przekroić na połówki. Rozkładamy owoce równomiernie na całej powierzchni ciasta, truskawki pokrywamy budyniową pianką, której wierzch wyrównujemy łyżką, wyciągamy z lodówki pozostałą część ciasta i rozkruszając

KulinarneImpresje.pl
Sernik straciatella z truskawkami na zimno 217

zacząć nowy dzień z małym przylepcem u nogi ;) Wracając z zakupów mijam przydrożne stoiska z ostatnimi truskawkami. Szybko w tym roku się zaczęły, i szybko skończyły. Dlatego kupuję ostatnią kobiałkę by rozkoszować się jeszcze smakiem początku lata i z przeznaczeniem na jakieś ciasto. M na szczęście zażyczył sobie sernik na zimno, więc nie musiałam długo myśleć, co upiec. Ten sernik(...)mnie z wiaderka) 5-6 łyżek cukru pudru (można dać więcej) 150 ml śmietany kremówki 5 łyżeczek żelatyny 100 g gorzkiej czekolady Dodatkowo: 2 galaretki truskawkowe 400 g truskawek  Biszkopt: Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno. Następnie partiami wsypać cukier i ubijać, aż powstanie gładka i lśniąca masa. Wówczas dodać żółtka. Wymieszać i na koniec wsypywać partiami

My simple kitchen
Ciasteczka z potencjałem 149

się naprawdę powalająco. Bo smakują wyśmienicie. Dodanie do ciasta płatków owsianych nadaje im niecodziennego smaku, do tego truskawki, i naprawdę - nie można chcieć więcej.Serduszka z truskawkami i galaretkąSkładniki:(na 20-25 sztuk)ciasto:120 g mąki pszennej120 g płatków owsianych80 g cukru125 g zimnego masła1 jajkomasa:200 ml śmietany kremówki (38%)2 łyżeczki cukru pudru1 łyżeczka cukru waniliowego40(...)soku jabłkowego3 łyżeczki żelatynyPłatki drobno zmielić blenderem. Wymieszać z przesianą mąką i cukrem. Dodać masło, posiekać. Wbić jajko, szybko zagnieść gładkie ciasto. Schłodzić w lodówce przez 1 godzinę.Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość 5 mm podsypując mąką (ciasto nieco się lepi), wykrawać serduszka wysokości około 5 cm. Delikatnie przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Piec

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tarta truskawkowo-rabarbarowa - J.R.R. Tolkien "Hobbit" 198

wodę, zagnieść szybko ciasto (do uzyskania jednolitej konsystencji, w razie czego można dodać jeszcze trochę wody). Gotowe ciasto zawinąć w przejrzystą folię spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Piekarnik nagrzać do temperatury 200°C, zimne ciasto rozwałkować i wyłożyć nim formę do tarty (można ją również wylepić dociskając palcami). Brzegi podwinąć do góry. Ponakłuwać spód ciasta widelcem i piec(...)minut na środkowym poziomie piekarnika. Owoce umyć i osuszyć. Rabarbar pokroić na mniejsze kawałki, truskawki przekroić na pół. W misce ubić białko stopniowo dodając cukier. Ubijać do momentu rozpuszczenia cukru i uzyskania białej pianki. Po wyjęciu spodu tarty zmniejszyć temperaturę piekarnika do 180°C. Wymieszać owoce z ubitymi białkami i wyłożyć na tarcie. Piec 30 minut

Passions hobbies life
Ciacho Bożonarodzeniowe 135

pieczenia, zrobiłam w niej wgłębienie i  dodałam żółtka. Dodałam miękkie masło, wsypałam cukier. Ciasto szybko wyrobiłam. Podzieliłam ciasto na dwie równe części, jedną częścią wykleiłam foremkę wyłożoną papierem do pieczenia. Widelcem nakłułam całe ciasto. Wyłożyłam przecedzone owoce z kompotu( wisienki, truskawki) . Drugą połowę ciasta rozwałkowałam, pokroiłam w paseczki i położyłam na owocach na skos, a potem druga warstwa

Różowa kuchnia

Proponowane wyszukiwania