szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:1380/1736)

VADEMECUM ciasteczkowe – jak perfekcyjnie zrobić i upiec kruche ciasteczka do dekorowania? 307

jakim wyszły z foremki. Jedyny sposób na spulchnienie mąki to jej przesianie.   MASŁO I CUKIER Starajcie się zawsze wymieszać masło z cukrem tak, by było dokładnie i szybko wymieszane i utarte. Jeśli nie chcecie tego robić mikserem, można starą metodą – drewnianą pałką. Nie miksujcie go niepotrzebnie za długo i nie napowietrzajcie. Napowietrzone masło to krzywo rosnące ciasteczka. TŁUSZCZ(...)bajek, kreskówek, drobne ornamenty. Znajdziecie je na allegro i w sklepach AGD. Wybór jest tak duży, że na pewno znajdziecie coś idealnego dla siebie. Jeśli macie dobry przepis na ciasto , wszystko się uda. I skomplikowane, i proste wzory

Karo in the Kitchen
O makaronie słów kilka 135

domu na hasło „rosół” babcia własnoręcznie makaron robiła. Pamiętam jak zagniatała ciasto, dokładnie wyrabiała, następnie cieniutko rozwałkowywała i kroiła na cieniutkie niteczki. Potem rozkładała na śnieżnobiałej płóciennej ściereczce, żeby ciasto wysuszyć. Na moje pytania o proporcje do przepisu na tak pyszny makaron (a musicie wiedzieć, że to był najlepszy makaron na ziemi i jeszcze takiego nie znalazłam. No, chyba(...)makaron dwujajeczny, czterojajeczny, ba! Nawet można trafić ośmiojajeczny. Z tą „jajecznością” chodzi o ilość jaj przypadających na 1 kg mąki. Podczas ich gotowania trudno osiągnąć „efekt aldente” i niepilnowane szybko się rozgotowują i zaczynają kleić. Makaron z semoliny, czyli mąki z bardzo twardej pszenicy durum, z kolei jest produktem tradycyjnym włoskim. Włosi zresztą są największym na świecie eksporterem tej pszenicy

Kate's Kitchen
CHLEBEK KUKURYDZIANY 101

Smaczny, zdrowy, kruchy, delikatny.  Świetna alternatywa dla kupczy chlebów, polecam zrobić taki chleb dla urozmaicenia swojego jadłospisu. Chlebek długo może leżeć, szybko nie zepsuje się, można również go zamrozić i też będzie pyszny. Mąka kukurydziana zawiera  wiele cennych dla zdrowia witamin i mikroelementów, wśród których znajdują się: (żelazo, potas, fosfor, magnez, witamina A i E, witaminy z grupy(...)sodą oczyszczoną i solą. Następnie dodać  kefir, cały cas miksując dodać olej. 2. Przełożyć masę do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. 3. Masa będzie kleista, po przełożeniu ciasta do keksówki polecam wygładzić ją zmoczonymi dłońmi. 4. Piec w 200 stopniach C około 40 min, do momentu aż chlebek zarumieni się. 5. Po upieczeniu, zostawić chlebek w piekarniku

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
O makaronie słów kilka 135

domu na hasło „rosół” babcia własnoręcznie makaron robiła. Pamiętam jak zagniatała ciasto, dokładnie wyrabiała, następnie cieniutko rozwałkowywała i kroiła na cieniutkie niteczki. Potem rozkładała na śnieżnobiałej płóciennej ściereczce, żeby ciasto wysuszyć. Na moje pytania o proporcje do przepisu na tak pyszny makaron (a musicie wiedzieć, że to był najlepszy makaron na ziemi i jeszcze takiego nie znalazłam. No, chyba(...)makaron dwujajeczny, czterojajeczny, ba! Nawet można trafić ośmiojajeczny. Z tą „jajecznością” chodzi o ilość jaj przypadających na 1 kg mąki. Podczas ich gotowania trudno osiągnąć „efekt aldente” i niepilnowane szybko się rozgotowują i zaczynają kleić. Makaron z semoliny, czyli mąki z bardzo twardej pszenicy durum, z kolei jest produktem tradycyjnym włoskim. Włosi zresztą są największym na świecie eksporterem tej pszenicy

Kate's Kitchen
Omlet zapiekany z malinami i bananem 188

oraz do zachowania jej w dobrym stanie. Tak naprawdę w trakcie wszelkiego rodzaju ćwiczeń fizycznych dochodzi do mikrourazów we włóknach mięśniowych. Nasz organizm przystosowuje się do niesprzyjających warunków bardzo szybko – nie tylko dokonuje naprawy tych niewielkich uszkodzeń, ale z nawiązką wzmacnia dotknięte nimi miejca, aby mięsień wytrzymał napięcie, jakiemu może zostać poddany po raz kolejny. W ten sposób właśnie dochodzi(...)pewnością każdy znajdzie swój ulubiony smak, począwszy od smaków owocowych, jak np. ananas, banan, malina, poprzez smaki czekoladowe w połączeniu z przeróżnymi owocami i kakowe, aż do słodkich ciast tiramisu, serników różnego rodzaju czy ciasteczek kremowych. Mnie najbardziej zaintrygowały banoffee, słony karmel i biała czekolada. W Twojej kuchni nie może być nudno, a białka dodadzą daniu przepyszny smak. Bardzo dobrze

Tetiisheri
Nie masz czasu gotować? Skorzystaj z usług cateringowych! 176

Gotowanie to przyjemność i pasja wielu osób, jednak nie zawsze mamy czas na regularne przygotowywanie posiłków. W biegu dnia codziennego i w natłoku zajęć warto skorzystać

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Muffinki z borówkami amerykańskimi 138

Słodkie, niesamowicie mięciutkie i wilgotne muffinki z borówkami amerykańskimi i wyczuwalną nutą pomarańczową. Nieskomplikowane i szybkie w wykonaniu. To także doskonała propozycja dla wszystkich, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z pieczeniem, bo muffinki wprost nie mogą się nie udać! Dodatkowo są tak pyszne, że lepiej od razu zróbcie podwójną porcję (znikają błyskawicznie jeszcze zanim na dobre wystygną) :) Dzieci za nimi(...)olejem i skórką pomarańczową. Następnie dodajemy sok. Łączymy ze sobą składniki mokre i suche i mieszamy (lub miksujemy) tylko do połączenia, nie dłużej (wszystkie składniki mają być wilgotne). Otrzymane ciasto na muffinki nie powinno być zbyt ścisłe (jeśli jest za gęste można dolać jeszcze trochę soku pomarańczowego). Powinno dość swobodnie odrywać się od łyżki, ale nie spływać z niej ciurkiem

MyCookBook.pl
Muffiny z malinami i Kitonek 221

nich kombinować wiele dań co bardzo mnie cieszy gdyż naprawdę bardzo je lubię - może nie są tak aromatyczne jak maliny letnie jednak i tak doskonale nadają się do ciast i nalewek MUFFINY Z MALINAMI łatwe ok 30 minut (z pieczeniem) ok 12-16 sztuk Składniki Suche 2 i 1/3 szklanki mąki szczypta soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki(...)ścieli łóżko, kłócimy się o to kto sprząta kuwetę. Nasze nogi podczas snu muszę być skrzętnie zawinięte w kołdrę (co przy Ryska 190 cm jest troszkę trudne) gdyż inaczej szybko poczujemy na nich zęby Kitona - jego wszystko bawi nawet poruszająca się stopa podczas snu:-) Zamiast zastanawiać się w sklepie jaki ser dziś kupimy stoimy przy półce z karmą i wybieramy

sierotka maRysia w kuchni
Najprostsze ciasto z jabłkami 157

dość, że wyjątkowo proste, szybkie i tanie, to mam do niego sentyment - babcia przywiozła mi je do Poznania na przysięgę wojskową. To jeden z deserów, który robi się praktycznie sam, a efekt smakowy jest odwrotnie proporcjonalny do włożonej pracy. Przy okazji za każdym kolejnym pieczeniem można spokojnie fantazjować z dodatkowymi składnikami. Poza wszystkim.. ja osobiście chyba uparłabym się(...)nieodzowne. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do masy i bardzo dokładnie mieszamy. Wykładamy do, kształtu i przygotowania według własnej inicjatywy , blaszki. (ja użyłam tym razem zbyt dużej, stąd ciasto nie jest tak wysokie, jakbym sobie życzyła) Wstawiam ciasto do nie do końca nagrzanego, jednak docelowo ustawionego na 150 stopni piekarnika, piekę około 45. minut. Wszystko jednak zależy od kuchenki

Kuchenna Kontrrewolucya
Pierniczki brukowce 240

końcu nadszedł wieczór, w którym pokonałam strach i upiekłam. I wiecie co? Nie było się czego bać! Karmel zrobił się ładny, zalałam go wodą, zrobiło się w rondelku szybkie sssss, rozmieszałam, a reszta poszła równie gładko jak ten mój "straszny" karmel :) W smaku są świetne, oczywiście to pierniki z tych, które muszą trochę poleżeć aby zmięknąć, żeby jednak przyspieszyć(...)oczyszczoną, wbiłam jajko i włożyłam miękkie kawałki masła. Wlałam wystudzoną zawartość naszego rondelka i wszystko razem na początku zmiksowałam mikserem ze spiralnymi mieszadłami, a potem tradycyjnie wyrobiłam rękami. Wyrobione ciasto przykryłam i odstawiłam na 30 minut w temperaturze pokojowej.Po upłynięciu tego czasu, z ciasta formowałam kulki wielkości małego orzecha włoskiego, układałam je na blasze w odstępach

Blondynka Gotuje
Kokosanki w najlepszym wydaniu 2637

Do popołudniowej kawy, na deser, jako przekąska do szkoły czy pracy- ciastka to zawsze dobre rozwiązanie. Wiadomo, że zazwyczaj na jednym się nie kończy, a w

peanutbuttermonster
Chleb na zakwasie pachnący tahiną i "Wybacz mi" 121

tahiny i jeszcze chwilę wyrabiać. Ciasto przykryć wilgotną ściereczką i odstawić na ok. 2 godziny. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć ciasto do keksówki. Wyrównać powierzchnię wilgotnymi dłońmi. Posypać ciasto sezamem, a następnie ponacinać w kilku miejscach ostrym nożem. Ponownie przykryć chleb wilgotną ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. Zajmie to ok. 4 godzin przy obecnych temperaturach. Chleb wstawić do piekarnika(...)konieczność niesienia jej pomocy. W nadmorskim miasteczku Klaudia odnajduje spokój ducha i odwzajemnioną miłość, nie tylko matczyną. Krok po kroku za sprawą przyjaciółki Olgi Klaudia uświadamia sobie, że zbyt szybko wyszła za mąż (w wieku 19 lat), a jej uczucie do Piotra go osaczyło i bynajmniej nie jest ono miłością, a przywiązaniem, a co więcej - wynika ze źle pojmowanego obowiązku

Weekendy w domu i ogrodzie
Prosty chleb pszenny z chrupiącą skórką 158

przepisie są drożdże, ale możecie je dodać lub nie. Ja na pewno kolejny chleb upiekę bez nich, żeby zobaczyć różnicę. W wersji z drożdżami robi się go naprawdę szybko w porównaniu do chlebów pieczonych tylko na zakwasie. Jeśli wybieracie opcję tylko zakwas, wtedy w zależności od siły zakwasu i temperatury otoczenia, Wasz chlebek może potrzebować więcej czasu na wyrośnięcie. Mamy(...)letniej wody (dałam 350 g) opcjonalnie: 1/4 - 1/2 łyżeczki suchych drożdży opcjonalnie: 2 łyżki kminku opcjonalnie: suszone pomidory, oliwki Wykonanie Wszystkie składniki mieszamy w misce na jednolite, sprężyste ciasto. Ciasto zostawiamy w misce przykrytej folią spożywczą na 2-2,5h. W tym czasie ciasto składamy 3 krotnie. formujemy bochenek, przekładamy go do kosza i odstawiamy na kolejne

Mieszam w Garnku
Dyniowe muffinki ryżowe z masłem orzechowym i bakaliami 145

innych rewelacji. Śnieg może być jedynie tam, gdzie pojadę na narty, byle daleko stąd! (ewentualnie może popadać na święta) :) Dzisiejszy i jutrzejszy dzień będę ostro kuć, ciężko tak szybko przeskoczyć w tryb uczenia się po długich (4-miesięcznych) wakacjach. Ale kiedyś trzeba to zrobić, w końcu później będzie już tylko łatwiej. Skoro jest weekend to pozwólmy sobie na coś słodkiego(...)jednej misce, a w drugiej wszystkie suche. Na koniec zawartość obu misek łączymy i delikatnie mieszamy za pomocą łyżki, do połączenia składników. Nie musimy martwić się o grudki. Ciasto przekładamy do papierowych papilotek lub do silikonowych foremek. Na środek delikatnie wciskamy połówki orzechów włoskich. Pieczemy w 170 stopniach 25 minut.  Smacznego

Be Fit Be Strong

Proponowane wyszukiwania