sposób na taką wersje. Od bogini słodkości "Moje Wypieki" Moje mini serniczki ozdobiłam fiołkami, cukrem fiołkowym i wersja dla maluszków z kolorową posypką :)SKŁADNIKI : ok 17 -20 szt 300 g sernika (naszego ulubionego samej masy serowej)3-4 pokruszone ciastka kruche 150 g białej czekolady 100 g ciemnej czekolady (może być gorzka lub mleczna)2 łyżeczki oleju słonecznikowego(...)czekoladzie wtedy nam tak nie spływa czekolada)- gotowe ozdobione nasze mini serniczki wbite w styropian odstawiam do lodówki (długo nie wytrzymują w temperaturze pokojowej )bardzo ale to bardzo szybko znikają :))Sposób ten można wykorzystać gdy po świętach zostanie nam sernika.Smacznego
Basia w kuchniprosto z naszego ogrodu. Czyli wypadkowa dwóch istotnych sił w moim życiu. Nawet zgrabnie to wyszło. I sernik też jest zgrabny- odpowiednio wilgotny, mocno waniliowy i dobrze przełamany kwaśnymi powidłami. Było z nim trochę stresu i rytualnych tańców błagalnych przed szybką piekarnika, ale na szczęście jest wpadko-odporny. W końcu mam niezawodny przepis na to ciasto- będzie dobra(...)przepisami, wyciągnęłam średnią z kilku i na wszelki wypadek spędziłam większość czasu pieczenia przed szybką piekarnika. Tak jakby moje nerwowe podglądanie mogło w czymś pomóc. Tak czy inaczej, czy to zasługa zaglądania do ciasta, czy może przepisu, ciasto się udało i możemy zajadać fantastyczny sernik z kwaskowym mirabelkowym wzorkiem. Też chcecie? To do dzieła- jak mi wyszło
les mirabellesspodu z prawdziwą laską wanilii i domowym ekstraktem waniliowym . Z polewą na bazie kwaśnej śmietany i syropu klonowego. Szybki w przygotowaniu, ale gotowy do zjedzenia po schłodzeniu w lodówce. Idealny na imprezy, kiedy potrzebujemy przygotować deser wcześniej (sernik najlepiej piec wieczorem i podawać dopiero na drugi dzień). Pamiętać należy, że podstawą sernika jest ser, dlatego musi być
Moja Delicjakiedy mam się za niego brać to, ostatnie jego wcielenie o wiele bardziej podoba mi się. Już raz miałam styczność z sernikiem z piecyka, który chyba czuł że nie robię go z miłości, bo opadł tak szybko jak mój entuzjazm kiedy go piekłam. Ale na błędach się uczę i wiem, że jak jest ciepło to szkoda dodatkowo grzać się(...)przy piekarniku. Tak i bardzo się cieszę, że z tą wersją sernika współpracuje mi się dobrze, bo ani nie opada ser a i spód zawsze będzie dobry. Tak na dziś mam uroczyste powitanie jagód w kuchni i w moim serniku na zimno. Składniki 1 paczka biszkoptów 500 g twarogu półtłustego 1 szklanka cukru 1 kisiel o smaku owoców leśnych
pink envelopeMargarytki , jednak ja podwoiłam warstwę serową (jakoś bardziej przemawia do mnie sernik od ciast czekoladowych...), zmniejszyłam także ilość cukru (wyszło i tak bardzo słodkie...). Niektórzy nazywają to ciasto sernikiem Isaura, w komentarzach ktoś napisał o cieście cielak i myślę, że to najbardziej odpowiada widokowi tego ciacha, szczególnie gdy jest jeszcze na blaszce. Ponoć efekt końcowy może wyjść różny, niekiedy(...)wyglądało bardziej efektownie, tzn. odłożyłam kilka łyżek ciemnej masy i "pociapałam" nimi jeszcze warstwę sernikową. Tak dla lepszego efektu. Ciasto jest bardzo szybkie do przygotowania. Myślę, że zadowoli zarówno fanów ciast czekoladowych jak i serników. Jak na serniki przystało jest bardzo wilgotne i w połączeniu z masą czekoladową tworzy bardzo spójną i mega smakowitą całość. Piekłam w ciemnej formie
Smaczne Zdroweproszku do pieczenia - 1 cukier waniliowy Z w/w składników zagniatamy szybko ciasto i wstawiamy do lodówki na 20 minut. MASA SEROWA: - 750 g sera twarogowego z wiadereczka (do wypieku serników) - 3 białka - 1 całe jajko - 2 łyżki skrobi ziemniaczanej - 60 g cukru pudru - 1 opakowanie przyprawy do sernika (w zastępie dodaj 1 cukier waniliowy, 1/4 łyżeczki kardamonu(...)masy dodajemy jajko i mąkę ziemniaczaną, szybko mieszamy trzepaczką, masę zagotowujemy ponownie. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Wylep nią ciastem. 1/4 ilość ciasta odłóż na bok, będziemy go używać do zrobienia kratki na wierzchu ciasta. Na wylepione ciasto posyp 2-3 łyżki kakao lub czekolady na gorąco, ten zabieg sprawi, że sernik "nie przemoknie" na ciasto. Ciasto będzie
SMYKWKUCHNIDoskonały sernik: lekki, puszysty, mocno serowy z wyraźnym posmakiem kokosa i na spodzie z przepysznego brownie. Robi się go szybko i prosto i zawsze, ale to zawsze się udaje. Całości dopełnia prosty mus z malin, które rewelacyjnie komponują się z kokosem. Inspiracją do tego sernika jest przepis z Kwestii Smaku
Milion SmakówBarbie Ja co prawda robiąc go, zapomniałam dodać proszek budyniowy, ale Wam radzę z niego nie rezygnować – sernik będzie bardziej stabilny. W opisie zanotowałam też w nawiasie jak piekłam serniczek – jakoś tym razem zaczął mi się dość szybko rumienić, więc obniżyłam nieco temperaturę po około 25 minutach. Polecam też wyjąć serniczek po przestudzeniu z blaszki(...)deskę lub tackę. Sernik: 1 kg twarogu sernikowego (u mnie Piątnica) 3/4 szkl. drobnego cukru 5 jajek 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1/4 szkl. oleju 1 op. budyniu waniliowego bez cukru Pianka: 250 ml mleczka skondensowanego, nie słodzonego 1 op. galaretki rubinowej Dodatkowo: 1 i 1/2 op. biszkoptów Petitki około 1/3 słoiczka powideł śliwkowych 2 op. galaretki rubinowej Połowę biszkoptów
Smaki Na TalerzuSerniczek jest dość szybki do przygotowania, idealny na deser, słodki, kremowy i bez użycia piekarnika :) Składniki na tortownice 24 cm spód z ciastek: 180 g
Gotowanie...to proste !Ciasto idealne na upały, szybkie, bez udziału piekarnika ;) Podobne do tych, które możecie znaleźć już na blogu, wyróżnia je jednak mus truskawkowy na wierzchu jogurtowca. Smakuje
Domowa cukiernia Ewywysoką temperaturą. W takie dni żal mi każdej minuty spędzonej w domu. Dlatego zamiast brownie z malinami lub szarlotki powstał bardzo szybki deser malinowy. W sumie ciężko jednoznacznie określić czy to deser, czy sernik na zimno, więc nazwałam go po prostu desernikiem. Jeżeli wolicie możecie nazwać go też charlotte. Nie ma to w sumie większego znaczenia. Mój desernik
Pełny talerzjest idealny, bo to oczywiście rzecz gustu, ale na pewno jest bardzo smaczny. Dodatkowo jest łatwy i szybki do zrobienia. Zrobiłam go na herbatnikach, więc nie wymaga zagniatania i chłodzenia ciasta oraz podpiekania spodu. Jest to tradycyjny sernik wzbogacony serkiem mascarpone. Jest delikatny, w sam raz słodki. Co tu dużo mówić, najlepiej wypróbować. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Waniliowe Improwizacjekremowego sernika dawno nie jadłam ;) Jest wspaniały! Delikatny, lekki, to tutaj słodycz sernika przełamuje kwaśna frużelina porzeczkowa... Coś pysznego! Pięknie się prezentuje, jest równiutki, szybko znika ze stołu ;) Spróbujcie koniecznie! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej(...)wyłożyć papierem do pieczenia. Wysypać ciasteczka. Wyrównać, docisnąć masę do dna formy i schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Formę dwukrotnie owinąć z zewnątrz folią aluminiową, ponieważ sernik będzie pieczony w kąpieli wodnej. Masa serowa: 750 g twarogu zmielonego minimum dwukrotnie 250 ml śmietany kremówki 3 jajka 1 szklanka cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka
Domowa cukiernia Ewywszystkim w niczym nie ustępuje ciastom pieczonym w piekarniku! Ciasta bez pieczenia są pyszne, aromatyczne i idealne na wiosnę lub lato. Często mają orzeźwiający smak, jak np. sernik na zimno lub sernik cytrynowy bądź limonkowy. Ciasto bez pieczenia idealnie sprawdza się w momencie gdy nie mamy dużo czasu na przygotowanie deseru. To świetna alternatywa dla wypiekanych i pracochłonnych(...)jedzą glutenu, a także wegan, których jest coraz więcej wokół nas! Planujesz spotkanie w gronie znajomych i szukasz pomysłu na szybkie ciasto bez pieczenia? Wiele przepisów znajdziesz na Wejdź, zainspiruj się i zaskocz swoich najbliższych! Ciasto bez pieczenia – owocowe, sernik czy czekoladowo orzechowe? Wśród ciast bez pieczenia dużą popularnością cieszą się serniki. Można przygotować np. sernik jogurtowy
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneserowca dodać pierniki, pojawiła się myśl, że gdybym dodała dla towarzystwa pistacje i chałwę, mogłoby wyjść coś pysznego! Bardzo szybko myśl i pomysł wprawiłam w czyn. Kilka dni później w lodówce pysznił się wspaniały w smaku eksperyment cukierniczy – sernik piernikowo-chałwowy pistacjami i marakują na zimno. Lato w pełni, więc taki deser był idealny. Pachniał obłędnie
Raj dla Podniebieniaserowca dodać pierniki, pojawiła się myśl, że gdybym dodała dla towarzystwa pistacje i chałwę, mogłoby wyjść coś pysznego! Bardzo szybko myśl i pomysł wprawiłam w czyn. Kilka dni później w lodówce pysznił się wspaniały w smaku eksperyment cukierniczy – sernik piernikowo-chałwowy pistacjami i marakują na zimno. Lato w pełni, więc taki deser był idealny. Pachniał obłędnie
Raj dla Podniebieniaświetnie smakował, ale i genialnie ( i zaskakującą ) wyglądał! Okazał się fantastycznym pomysłem do kawki. Jego przygotowanie jest łatwe i szybkie – gwarantuję, że z małą instrukcją krok po kroku bez problemu sobie każdy z nim poradzi. Gorąco polecam! Taki sernik na zimno możecie zrobić również z brzoskwiniami albo nektarynkami – będzie równie zachwycający! Spróbujcie! SKŁADNIKI: SPÓD: * herbatniki ( zmieszałam maślane
Ostra na Słodko