mojprzepisna.pl | Szarlotka pomarańczowa z bezową pianką i rosą Przepis na dużą rodzinną blachę. Szarlotka szalenie posmakowała rodzinie, to tego stopnia, że po obfitym obiedzie prosili o
moj przepis namojprzepisna.pl | Szarlotka pomarańczowa z bezową pianką i rosą Przepis na dużą rodzinną blachę. Szarlotka szalenie posmakowała rodzinie, to tego stopnia, że po obfitym obiedzie prosili o
moj przepis namojprzepisna.pl | Szarlotka pomarańczowa z bezową pianką i rosą Przepis na dużą rodzinną blachę. Szarlotka szalenie posmakowała rodzinie, to tego stopnia, że po obfitym obiedzie prosili o
moj przepis namojprzepisna.pl | Szarlotka pomarańczowa z bezową pianką i rosą Przepis na dużą rodzinną blachę. Szarlotka szalenie posmakowała rodzinie, to tego stopnia, że po obfitym obiedzie prosili o
moj przepis naJogurt wymieszać z sodą ,dodać do żółtek. Zrobić dołek i do mąki z masłem dodać żółtka wymieszane z cukrem, kakao ,jogurtem z sodą . Siekać nożem do połączenia składników,szybko wyrobić ciasto. Podzielić na dwie części 1/3 i 3/4.-ja wkładam na górna półkę w lodówce do mocnego stwardnienia,a jak mam czas to zostawiam na całą(...)surowy spod ciasta ,na masę poukładać borówki,maliny. Na wierzch starkować pozostałą część ciasta. Piec w nagrzanym piekarniku do 180° około 45-50 minut. Ciasto w smaku przypomina ciut sernik ciut batony bounty. Dla fanów kokosa idealne. Moj mąż nie lubi kokosa ,a ciastem się zajadał
mojej kuchniJogurt wymieszać z sodą ,dodać do żółtek. Zrobić dołek i do mąki z masłem dodać żółtka wymieszane z cukrem, kakao ,jogurtem z sodą . Siekać nożem do połączenia składników,szybko wyrobić ciasto. Podzielić na dwie części 1/3 i 3/4.-ja wkładam na górna półkę w lodówce do mocnego stwardnienia,a jak mam czas to zostawiam na całą(...)surowy spod ciasta ,na masę poukładać borówki,maliny. Na wierzch starkować pozostałą część ciasta. Piec w nagrzanym piekarniku do 180° około 45-50 minut. Ciasto w smaku przypomina ciut sernik ciut batony bounty. Dla fanów kokosa idealne. Moj mąż nie lubi kokosa ,a ciastem się zajadał
w mojej kuchniZapraszam na delikatny i bardzo lekki serniczek waniliowy na herbatnikach. Bardzo łatwy i szybki w wykonaniu a przy tym bardzo smaczny. Polecam :) Składniki * na blachę 35x25cm * - 1 kg białego sera mielonego - 5 jajek - 3/4 szklanki cukru pudru - 1/2 szklanki oleju - 1/2 szklanki mleka - 1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem - 1 łyzka mąki ziemniaczanej - kilka kropli aromatu waniliowego * szklanka(...)Blachę smaruję masłem i wykładam papierem do pieczenia. Na papier układam warstwę herbatników, na herbatniki wykładam równomiernie masę serową. Blaszkę z sernikiem wkładam do nagrzanego piekarnika i piekę w 180 stopniach ok.1 godzinę. Upieczony sernik zostawiam w piekarniku do ostudzenia. Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródzadzwonił telefon i usłyszałam... "Skarbie, a zrobisz coś pysznego i słodkiego?" No i jak tu nie zrobić... kocham, to piekę gdy poprosi o coś słodkiego :) Prosto od serca! A sernik w tej wersji podbił nasze oba serca. Składniki: (blaszka 20x20) 1kg białego sera śmietankowego 400g serka homogenizowanego waniliowego 0,5 szklanki cukru pudru 2 łyżki żelatyny 50ml gorącej wody(...)cytryn, usuwamy pestki i wlewamy do rondla z jajkami. Całość mieszamy do całkowitego rozrzedzenia jajek. Rondel wstawiamy na bardzo mały "ogień" i cały czas intensywnie mieszamy. Krem bardzo szybko osiągnie żądaną temperaturę i zacznie gęstnieć. Mieszanie jest niezwykle ważne, gdyż bardzo łatwo możemy zrobić cytrynową jajecznicę. Gdy krem zgęstnieje, ściągamy rondel z palnika i dodajemy zimne masło. Mieszamy
Gotowanie i blogowanieCiasto japońskie Bardzo smaczne i efektowne ciasto, składające się z wilgotnego kakaowego spodu, masy serowej oraz frużeliny z wiśni. Wykonanie wcale nie jest trudne lecz składa
Blog z ApetytemTo placki będące tradycyjną potrawą w kuchni rosyjskiej, robiłam pierwszy raz i odrazu się w nich zakochałam. Zamiast białej mąki, by było zdrowiej użyłam mąki
Cynamonowe szczęścieSernik na zimno, to zdecydowanie mój faworyt wśród ciast. Najbliższe dni będą upalne, więc ciasto bez pieczenia wpisuje się idealnie, dodatkowo smak jagód amerykańskich sprawia że ciasto znika jeszcze szybciej. Przepis na średnice 24cm SKŁADNIKI: 90g biszkoptów okrągłych 1kg sera na sernik (u mnie z wiaderka) 4 łyżki cukru pudru 5 łyżek cukru kryształu 16g cukru waniliowego 150g(...)dodajemy 8g cukru waniliowego, 2 łyżki cukru pudru, 2 łyżki cukru kryształu, 50g śmietany 30%, pod koniec delikatnie dodajemy 250g zmiksowanych jagód i drugą połowę żelatyny. 6. Masa bardzo szybko gęstnieje, więc musimy ją szybko wykładać na biszkopty. Wykładamy na przemian raz jagodową, raz białą, wylewając na środek, delikatnie wyrównując. 7. Na wierzch wykładamy 250g jagód, galaretki rozpuszczamy
Dziś Ja gotujeDobrze wiecie, że to serniki są moimi ukochanymi ciastami i na bloga najchętniej wrzucałabym codziennie nowy przepis właśnie na ciacha! Ale nie nie! Urozmaicenie musi być! Dziś na bloga przygotowałam Wam przepis na kolejnym sernik kokosowy ( jeden już jest TUTAJ ). Czekoladowy, kruchy spód pokryty kokosową masą i chrupiącą kruszonką jest idealnym pomysłem na każdy dzień! Zachwyci każdego(...)wiórki kokosowe – 100 g * mleczko kokosowe w puszce – 250 ml * mąka pszenna – 2 łyżki * mąka ziemniaczana – 1 płaska łyżka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO: Wszystkie składniki szybko zagniatamy ( możemy to robić robotem ), formujemy kulę, dzielimy na 2 części, zawijamy w folię, mocno chłodzimy . KOKOSOWA MASA SEROWA: Składniki wyciągamy wcześniej z lodówki. Masło ucieramy z cukrem na jasną
Ostra na SłodkoChoć za oknem już wyczuwalna troszkę jesień, to u mnie na blogu jednak cały czas króluje lato! Ciasto z dodatkiem letnich owoców, letnie kolory i zdecydowanie
Ostra na Słodko