Sernik nowojorski na spodzie Brownies 173Pyszny lekko słodki sernik, kremowy, lekki, puszysty, rozpływający się w ustach, delikatny i mocno czekoladowy spód, dość ciężki, dość słodki. To połączenie to dla nas strzał
moj przepis na
Podudzia z kurczaka, zapiekane w bekonie z warzywami 151Rewelacyjny pomysł na zwykłe pałki z kurczaka. Jak spróbowałam tego dania, byłam mocno zaskoczona, że jest takie pyszne… co tam pyszne, ono jest przepyszne! :) Kurczak
moj przepis na
Jabłecznik z kruszonką i pianką 205Jabłecznik z kruszonką i pianką Jabłecznik to ciasto, które od zawsze gości na naszych stołach. Można piec go z ciasta kruchego, półkruchego, ucieranego lub biszkoptowego. Dziś
Korniszonki
Sos grzybowy 147Składniki : • średnia miska grzybów (np. borowików, podgrzybków), około 1/2 kg • 1 mała cebula • 2 ząbki czosnku • 50 g masła • 2 łyżki oliwy extra vergine • 5 łyżek
KUCHNIA POLSKA
Kruche ciasto z wiśniami i pianką + film 178Kruche ciasto z wiśniami i pianką to mega smaczna propozycja na letni deser. Świeże, soczyste i kwaśne wiśnie doskonale komponują się z kruchym słodkim ciastem a
Smakowite Dania
Kruche ciasto z wiśniami i pianką + film 180Kruche ciasto z wiśniami i pianką to mega smaczna propozycja na letni deser. Świeże, soczyste i kwaśne wiśnie doskonale komponują się z kruchym słodkim ciastem a
Smakowite Dania
Brownie z masą serową 325Wspominałam Wam kiedyś, że uwielbiam mocno czekoladowe, wilgotne ciasta? Na bazie biszkoptu brownie, który już Wam tutaj podawałam zrobiłam w te święta pyszne ciasto! Wystarczyło przełożyć
Kuchnia w czekoladzie
Podudzia z kurczaka, zapiekane w bekonie z warzywami 239Rewelacyjny pomysł na zwykłe pałki z kurczaka. Jak spróbowałam tego dania, byłam mocno zaskoczona, że jest takie pyszne… co tam pyszne, ono jest przepyszne! Kurczak
moj przepis na
Sernik nowojorski na spodzie Brownies 229Pyszny lekko słodki sernik, kremowy, lekki, puszysty, rozpływający się w ustach, delikatny i mocno czekoladowy spód, dość ciężki, dość słodki. To połączenie to dla nas strzał
moj przepis na
Podudzia z kurczaka, zapiekane w bekonie z warzywami 239Rewelacyjny pomysł na zwykłe pałki z kurczaka. Jak spróbowałam tego dania, byłam mocno zaskoczona, że jest takie pyszne… co tam pyszne, ono jest przepyszne! Kurczak
moj przepis na
Gryczotto z cukinią i pieczarkami 219Bardzo lubię kaszę gryczaną, jednak zawsze w moim koszyku „lądowała” wersja palona. Strasznie chciałam spróbować też drugiego wariantu gryki i po dłuższym czasie
Szybko Tanio Smacznie
Chleb bezglutenowy gryczany z amarantusem 171Obiecany przepis na chleb bezglutenowy. Taki chleb, bez pełnych sztucznych dodatków gotowych mieszanek mąk. Szybko, zdrowo i smacznie. Składniki: mąka gryczana 450g mąka ziemniaczana 1
IzaGotuje
Sekrety kuchni perskiej i francuskiej. Podróże kulinarne. 177dynasti Akemenidów) pod ich władaniem znalazła się prawie połowa ludności żyjącej na kuli ziemskiej (45%). Wojsko perskie często wyruszało na kampanie wojenne. Pędząc za sobą stada zwierząt przeznaczonych na „obiad”. Zołnierze rozbijali obóz, zapalali ognisko, pod nóż szło kilka sztuk zwierzyny. Wojownicy nadziewali kawałki mięsa na miecze i podsmażali w ogniu. Z wierzchu jeszcze posypywali tradycyjną przyprawą perską tzw sumakiem(...)ważności na jogurcie oznacza koniec życia dla większości zawartych w nim bakterii. Na tym etapie zaczynają one zakwaszać organizm. Podobnie, jeżeli pozostawimy jogurt w temperaturze pokojowej, przyczyni się to do szybkiego namnożenia się bakterii. Tak, aż zacznie brakować dla nich pokarmu i zaczną obumierać. Taki jogurt nie zawiera już żywych szczepów. Ale jest do zjedzenia. Dla przyjemności. Kuchnia francuska. Jeżeli
MODA NA BIO
SPAGHETTI IDEALNE ;-) 215skomponowane, każdy aromat uzupełnia się i dopełnia tworząc jednolity i co tu dużo mówić pyszny smak. Całość podana z prawdziwym makaronem z mąki Amber Durum i oprószona serem. Takie obiady można by było jadać codziennie i na pewno by się nie nudziły. Ten przepis dodaje do swoich ulubionych. Spaghetti jest wyśmienite i godne uwagi jak i polecenia. Serdecznie namawiam(...)pietruszkę. PASTA PAPRYKOWA: - 2 papryki czerwone - papryczka chili do smaku - 1 łyżeczka miodu - 1/3 szklanki wody - sól - łyżka masła Paprykę sparz wrzątkiem, przykryj folią tak aby zaparowała. Po czym szybko usuń skórkę z papryki. Miąższ kroimy na kostkę, podsmażamy na maśle z miodem, papryczka chili (dodaj tyle ile uważasz, ja lubię dość ostre), dodaj wodę, przykryj pokrywką i duś
SMYKWKUCHNI