szybki obiad - 20768 przepisów (strona:827/1385)

Kapusta pekińska do obiadu 4637

Surówka obiadowa, która powstała dość spontanicznie, choć pewnie całość nie stanowi żadnego innowacyjnego przepisu. Przygotowywałam jednocześnie obiad i sałatkę makaronową na kolację, po czym zorientowałam się

Smaki Na Talerzu
Makaron z kurczakiem i pomidorami 204

Apetyt na makaron mamy zawsze:) Tak więc powstała kolejna kombinacja produktów, które razem z makaronem tworzą smaczne i jednogarnkowe danie. I szybkie! A to lubimy:) Aromaty

Zasmakuj Kuchni
Sól grzybowa 189

Wymyśliłam jednak sposób na zachowanie tego cudownego smaku na więcej niż tylko kilka obiadów. Sól grzybowa, bo o niej mowa, idealnie nadaje się do dosmaczania mięsa lub sosów. Wystarczy dodać odrobinę do sosu pieczeniowego lub natrzeć nią mięso przed pieczeniem. Przygotowanie jej jest banalnie proste i szybkie.  Do blendera (malaksera) wrzuciłam garść suszonych grzybów . Idealnie nadają się do tego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Udka w sosie własnym 170

Udka w sosie własnym to danie mojego dzieciństwa. Miękka skórka, soczyste i aromatyczne mięso z kurczaka. Proste i szybkie do przygotowania. Takie udka najlepiej smakują podane

Ugotować
Placki dyniowe 162

Placki z dyni to danie, które uwielbiają i dorośli i dzieci. Są delikatniejsze w smaku niż placki ziemniaczane. Przygotowuje się je szybko i szybko

Pobite gary Barbary
Kieszonki z kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami. 277

Pozostając w temacie suszonych pomidorów ,które uwielbiam ,bo nadają niesamowitego smaku każdej potrawie ,do której ich dodajemy ,polecam wam dziś bardzo szybkie kieszonki z piersi kurczaka

Ladylaura.
Strogonow wieprzowy 273

Danie jednogarnkowe kojarzące się głównie z imprezami i imieninami. Jest pyszne i bardzo sycące. Jego główną zaletą jest możliwość szybkiego podania go dużej ilości osób. Jedynym

Czekoladowa muffinka
Ogórki z sosem winegret 185

Sos winegret pasuje nie tylko do sałaty, ale również wspaniale podkreśla smak świeżego ogórka. Pomysł zrodził się w chwili, gdy nie miałam czasu i ochoty

Kuchcik gotuje
GRILLOWANY KURCZAK Z SOSEM BALSAMICO 193

Cienkie filety z kurczaka zamarynowane w occie balsamicznym i usmażone na patelni grillowej. Są soczyste, mięciutkie, delikatne. Bardzo szybkie w przygotowaniu.  Zalewę w której marynowało

cool and minty
Czarny makaron z kurkami i szpinakiem 234

Makaron z kurkami to u mnie danie obowiązkowe w każde lato. Bo zawsze dostaniemy od rodziców trochę aromatycznych kurek, bo jest szybkie do przyrządzenia, proste i

Poezja smaku
Domowe burgery + film 166

Pyszne domowe burgery to znakomita propozycja dla wielbicieli fast foodów a także lepsza, smaczniejsza i zdrowsza alternatywa dla gotowych hamburgerów z budki. Domowe burgery mogą również

Smakowite Dania
Francuski warkocz ze szpinakiem 140

Jeżeli masz w lodówce gotowe ciasto francuskie to przedstawiam przepis na pyszne jedzonko. Francuski warkocz faszerowany szpinakiem, prosciutto i oscypkiem to szybkie, efektowne i wytrawne danie

Alutka-Gotuje
saltimbocca z polędwicy 174

wiele rzeczy, które bardzo lubię. Wygląda bardzo elegancko, przy tym jest łatwe i szybkie do zrobienia. Choć przepis był właściwie na mięso z kurczaka, ja zdecydowałam się na wersję z polędwicy wieprzowej. Całość podana z aromatyczną kaszą i esencjonalnym sosem jest naprawdę świetna! Polecam na lekki obiad albo ciepłą kolację! składniki: mięso: polędwica wieprzowa szynka dojrzewająca w długich, wąskich plastrach

6niebo
Sałatka Caprese + film 133

Kolejna sałatka z rodzaju moich ulubionych, tym razem klasyczna, włoska Caprese z pomidorami, serem mozzarella i bazylią. Bardzo prosta w przygotowaniu przekąska, którą często przyrządzam, żeby

Smakowite Dania
Rumsztyk z siekanej wołowiny 239

wołowej przystawki przygotował obiad dla wygłodniałych mięsożerców. Rumsztyk z cebulką to konkretny obiad dla głodomorów. Do przyrządzenia rumsztyku wołowego został wykorzystany udziec wołowy. Rumsztyk wołowy to są pyszne siekane kotlety z wołowiny, a dodatek podsmażonej cebuli dopełnia ich smaku. Przy tym, robi się je niezwykle szybko. Najlepiej jest poszatkować w szatkownicy lub nożem chudą wołowinę, w ostateczności ją zmielić

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię