otwieram książkę na przypadkowej stronie i przygotowuję coś wg przepisu na niej zamieszczonego. W ten sposób trafiłam na francuski klasyk: klafuti z czereśniami, czyli szybki i tani deser o konsystencji flanu. Mój Mąż stwierdził (słusznie zresztą), że smakuje jak omlet z czereśniami, więc na śniadanie sprawdzi się idealnie :) Czereśnie można zastąpić dowolnymi owocami, wtedy też zmienia się nazwa deseru
Domowa Cookierenka AgiDeser biszkoptowy z polewą czekoladową, kremem waniliowym i bitą śmietaną jest niesamowity. Tradycyjny deser pochodzi z Węgier i nosi nazwę Somlói galuska. Zalet ma wiele jest szybki w wykonaniu, lekki, pysznie rozpływa się w buzi i znika błyskawicznie. A przy tym można go efektownie podać i zrobić wrażenie. Składniki: 1 opakowanie budyniu waniliowego 1 opakowanie budyniu czekoladowego
Smaczne Potrawykoktajli lub puddingów z dodatkiem nasion chia na Instagramie – uroku i fotogeniczności nie sposób im odmówić. A ja nie odmawiam sobie porcji tego najprawdopodobniej najzdrowszego deseru na świecie. Jest ultraprosty i naprawdę szybki – i żeby już możliwie jak najlepiej go zarekomendować – ma też wymierny wpływ na nasze zdrowie. Przekonałam się o tym, jedząc taki pudding około trzech razy(...)suchych, nienawodnionych nasion. Dzienna zalecana dawka na osobę dorosłą to 15g nasion (pełna łyżka stołowa). Jeśli będziecie jeść co drugi dzień odrobinę więcej, w postaci takiego deseru – nie zaszkodzi. Sprawdziłam. Deser można przygotować na dwa sposoby – ugotowany lub surowy. W przypadku wersji raw zalewamy podaną ilość nasion odpowiednią ilością zimnego lub gorącego płynu i bardzo dynamicznie mieszamy, nie doprowadzając
Karo in the Kitchenjakim dżemem się lubi, nakryć trzecim blatem ponownie posmarować dżemem i nakryć czwartym blatem, położyć deskę, przycisną, odstawić na 15 minut do lodówki pokroić na porcje, na szybko pyszny słodki deser............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięjego powierzchnia będzie błyszcząca. Oczywiście najlepiej smakuje podawany z lodami, posiekanymi orzechami, sosem czekoladowym itp. To jest extra deser na każdą okazję! Prosty, łatwy i szybki. Zabierając się za grillowanie deserów należy zwrócić uwagę na kilka istotnych rzeczy. Po pierwsze; jeśli chcemy grillować świeże owoce pamiętajmy aby ruszt grilla był po prostu czysty. Aby nie było na nim resztek
naRuszciecały dzień, więc najprawdopodobniej nie opublikuję kolejnego przepisu. Pociesze Was jedynie tym, że w ten weekend mam wolne i Was nie opuszczę :). A dzisiaj kolejny pomysł na szybki i smaczny deser dla ukochanej osoby, z okazji świąt, czy też jako słodka przekąska na imprezę. Ni to ciasteczka, ni to babeczki, a może i jedno, i drugie. Co najważniejsze zrobi
Be Fit Be Strongwyszukane ciasto, przypomina klasycznego wilgotnego murzynka, jest naprawde smaczne. Można wzbogacić jego smak, orzechami, żurawiną, czy suszonymi śliwkami, do tego dodać gałkę lodów śmietankowych i już mamy szybki i pyszny deser, co prawda nie w minutę, ale w 5-6 minut na pewno :) SKŁADNIKI ( 2 porcja) 3 łyżki mąki pszennej lub pełnozianistej 3 łyżki brązowego cukru lub zwykłego
DefinicjaSmakuUwielbiam desery z chia. Są pyszne, proste w przygotowaniu i takie lekkie. Dziś zapraszam Was na zdrowy deser borówkowy z chia i jabłuszkiem. Jak przystało na deser jest prosto i szybko. Ale co również ważne w tym wypadku jest też lekko i zdrowo. Sok z borówki amerykańskiej, który wykorzystałam w przepisie posiada witaminy(...)także cynk, potas, magnez i żelazo. Deser jest dosłodzony pysznym syropem ryżowym , który jest doskonałym zamiennikiem cukru. Spróbujcie. Składniki: (na 1 porcję) 180 g jogurtu naturalnego (zimnego) 1 łyżka syropu ryżowego BIO + do polania deseru (syrop nabyłam w eSłoneczko ) 2 łyżki soku z borówki amerykańskiej 2 łyżki nasion chia około 3 łyżek suszonej kostki jabłkowej listki świeżej mięty Przygotowanie
Słodkie okruszkiGALARETKOWA PIANKA BARDZO TANI I LEKKI DESER-IDEALNY NA UPALNE DNI LUB NA PRZYJĘCIE DLA DZIECI SKŁADNIKI: 4 GALARETKI W RÓŻNYCH KOLORACH(IM BARDZIEJ MOCNE KOLORY TYM CIEKAWSZE CIASTO) 400 ML MLEKA SKONDENSOWANEGO NIESŁODZONEGO WODA PRZYGOTOWANIE: KAŻDĄ GALARETKĘ DZIELIMY NA PÓŁ(JA ODWAŻAŁAM SOBIE NA WADZE) PIERWSZE POŁÓWKI GALARETEK Z KAŻDEGO KOLORU JEDNĄ ROZRABIAMY Z 250ml WRZĄTKU I ZOSTAWIAMY(...)JESZCZE DOBRA RADA,NARAZ ROZROBIŁAM GALARETKI Z WIĘKSZĄ ILOŚCIĄ WODY-BO ONE DŁUGO TĘŻEJĄ, ALE TE Z MNIEJSZĄ ILOŚCIĄ-DO MLEKA TO ROZRABIAŁAM PO JEDNEJ,BO ONE SZYBKO TĘŻEJĄ GOTOWY DESER ZOSTAWIŁAM NA KILKA GODZIN ,ŻEBY DOBRZE STĘŻAŁ,A NASTĘPNIE ZANURZYŁAM FORMĘ W GORĄCEJ WODZIE NA 2-3 SEKUNDY,DZIĘKI CZEMU BEZ PROBLEMU PRZEWRÓCIŁAM GO NA TALERZ BEZ WYKRAJANIA
Swojskie jedzonkozdrowy deser z nasion chia, tym razem w wersji blendowanego, czekoladowego puddingu. Jeśli jeszcze nie jedliście tych małych, czarnych nasionek w takiej postaci, spróbujcie koniecznie. Ten deser można przygotować na dwa sposoby –szybko gotowany lub surowy. W przypadku wersji raw zalewamy podaną ilość nasion odpowiednią ilością zimnego lub gorącego mleka wymieszanego z kakao i cynamonem i bardzo dynamicznie mieszamy(...)mieszając, do zgęstnienia, około 4-5 minut. Całość doprawcie szczyptą soli. Całość można w tym momencie zblendować, żeby pozbyć się struktury nasion lub zjeść w takiej postaci jak jest. Deser można podać sam, po schłodzeniu. Można przybrać bitą śmietaną (klasyczną) lub ubitym mlekiem kokosowym (w wersji dla wegan). Świetne będą do niego pasowały świeże owoce –mango, maliny, jagody, borówki amerykańskie
Karo in the Kitchentruskawki mrożone lub świeże 20 dag, pomarańcze hiszpańskie 3 sztuki, otręby owsiane - pulpa z mleka owsianego 2 szklanki, jogurt naturalny 150 ml, biszkopty okrągłe 20 sztuk przygotowanie pysznego deseru było bardzo szybkie i sprawne dzięki blenderowi, który dostałam do testowania "kliknij i ZOBACZ-blender HR1677/90" pomarańcze hiszpańskie są słodkie, soczyste, bez pestek, z innych jak użyjesz trzeba usunąć pestki - obrane(...)zalać gorącą wodą 1 szklanką i po 30 minutach /ma być gęsta/ można je przygotować tak jak moją pulpę formę położyć na talerzu do góry dnem i ją zdjąć , deser jest bardzo orzeźwiający, zdrowy, nie za słodki i nie za kaloryczny..............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiękawy, herbaty, na podwieczorek… i nie tylko – desery. Odwieczny dylemat łasuchów – zjadłabym (zjadłbym) coś słodkiego, tylko co? Przygotowanie deseru wcale nie musi być trudne, czy pracochłonne. Na początek – foremki z białej czekolady. Resztę pozostawiam Waszej inwencji. Składniki na ok. 19 foremek: - 250g białej czekolady - 1 łyżka oleju z pestek winogron Dodatkowo: - foremki silikonowe lub papierowe papilotki - masa śmietanowa(...)wypełniłam masą z ubitej śmietany z dodatkiem serka mascarpone, cytryny (trochę soku i skórki) i ozdobiłam wiśnią z syropu oraz „supełkiem” ze skórki cytrynowej. Foremki to podstawa bardzo szybkiego i prostego deseru. Mogą być z białej czekolady lub ciemnej, ciekawe będą również kolorowe. Smak zależy od upodobań, możemy je wypełnić ulubioną masą i dodatkami. Smacznego. Wydrukuj przepis The post
mojewypiekiinietylkopieczenia, w sam raz na upalne dni. Każdy wielbiciel słynnego, kultowego już mleczka w kruchej czekoladzie będzie zachwycony, bo to przecież prawdziwa pianka tylko w wersji XXL ;-) Deser przygotowuje się szybko i jedyny jego minus to fakt, że tak samo szybko znika... Polecam! Składniki: 200 g mleka skondensowanego niesłodzonego 200 g cukru 150 g masła o temperaturze(...)wyłożyć folią spożywczą. Najlepiej nakleić spory kawałek folii spożywczej na dno tortownicy i po prostu zamknąć obręcz. Należy pozwolić by kawałek folii wystawał poza obręcz - później będzie łatwiej przenieść deser na paterę. Truskawki umyć, odszypułkować. Poukładać truskawki w tortownicy centrycznie - wokół obrzeża tortownicy zataczając coraz mniejsze kręgi. Mleko wlać do rondelka, dodać masło. Lekko podgrzać by masło całkowicie rozpuściło się
maniapieczeniamąki owsianej i płatków quinoa. Pieczemy, aż kruszonka się zrumieni - około 15 minut w temperaturze 180 stopni. Wyjmujemy z piekarnika, lekko studzimy, nie radzę zabierać się zbyt szybko do tego deseru, bo grozi poparzeniem
Quinoa Raz!Randka. Deser. Pierwsze skojarzenie na szybko – kawa i lody. A połączenie jednego z drugim? Rozkosz dla podniebienia. Domowe lody kawowe – bez maszynki, bez jajek, bez gotowania. I tak naprawdę tylko z trzech składników. Dla nas to deser idealny – i na domową randkę, i bez okazji. Śmietanę i mleko schładzamy w lodówce – do ubijania powinny być bardzo zimne. Mleko mieszamy
Karo in the Kitchen