szybki deser - 7433 przepisów (strona:223/496)

Kuchenny harmonogram - 'Sekrety dekorowania potraw. Profesjonalne techniki stylizacji' - CARA HOBDAY & JO DENBURY 116

rozgrzej piekarnik do upieczenia wołowiny * przygotuj szprycę do puree z karczochów * pokrój mango do deseru Pół godziny wcześniej: * upiecz wołowinę, przykryj i dostaw w ciepłe miejsce. Zmniejsz temperaturę w piekarniku, by podgrzać parmezanowe koszyczki Piętnaście minut przed posiłkiem: * ugotuj grzyby i szczypior * podgrzej  szybko parmezanowe koszyczki w piekarniku. Ułóż talerze gotowe do podania potraw. Na talerzach

ClauditteMissCooking
Bułeczki na słodko i na słono :) 124

bułeczki, zarówno takie na śniadanko z szynką i pomidorem, jak i na słodko na deser z serkiem i owocami lub po prostu dżemem. Bułeczki dodatkowo obficie posypałam ziarenkami od "Ziarenkowa" :) Te ziarenka są tak świetne, tak smaczne, tak do wszystkiego pasujące i tak szybko znikające z paczuszki, że.......już ich nie ma :( Uwielbiam dodawać je do wszystkiego, do zwykłej

Zdrowie na języku :P
Tradycyjna, błyszcząca polewa czekoladowa 181

wyobrażam sobie np. murzynka z inną polewą niż ta! :) Odpowiednio gęsta, schłodzona szybko zastyga tworząc miękką lecz nie rozpływającą się i gładką powierzchnię. Jeżeli użyjemy jej ciepłej i zaraz po przygotowaniu, to można potraktować jako czekoladowy sos np. do naleśników czy deserów. I najważniejsze- podczas przygotowywania tej polewy należy dokładnie trzymać się kolejności dodawania składników, inaczej polewa może się

Kraina Miodem Płynąca
Wzloty i upadki. Suflet rabarbarowy z imbirem. 145

ptaki. Wznosimy się i opadamy. Uczymy się wzbijać, by dotrzeć najwyżej. A potem spadamy. Lecimy w dół za szybko, by zgrabnie wylądować. Marzenie, by latać, oderwać się od ziemi.  Najstarsze ludzkie pragnienie. Od spalonych skrzydeł Ikara po ponaddźwiękowe stalowe ptaki.  Nie opuszcza nas. Nawet tych, którym zdaje się, że się boją.  Przecież każdy choć raz marzył(...)radości. Lekkość sufletu doprawdy pozwala oderwać się od ziemi. I choć wiadomo, że prędzej czy później opadnie (bo zawsze opada), to przecież nie to się liczy... Potrzebowałam takiego deseru - lekkiego, puszystego, delikatnie kwaskowatego. o smaku ulubionego w maju rabarbaru, który cudownie współgra z imbirem. Łyżeczka po łyżeczce napełniał mnie euforią. Czułam, że staję się coraz lżejsza i powoli zaczynam się

KUCHARNIA
Ciepłe lody cytrynowe 178

dawna zabierałam się za zrobienie tego deseru. W szafce już czekały sobie rożki waflowe. Jak tylko „uzbierałam” białka nadszedł czas na ciepłe lody cytrynowe. Pewnie każdy je zna, choćby z cukierni, ale domowe – smakiem przewyższają je na pewno. Przepisów na ciepłe lody w internecie jest bardzo wiele, jedne są na bezie szwajcarskiej inne na włoskiej. Moją uwagę przykuł przepis(...)być zimna, ale płynna. Wyjmujemy lody i… albo zanurzamy je bardzo szybkim ruchem (co nie zawsze się udaje – czasem masa może wpaść – też mi się to zdarzyło. Albo, co jest metoda pewniejszą, nad kubeczkiem polewamy lody. Odstawiamy na zastygnięcia czekolady. Ciepłe lody cytrynowe to deser niezawodny, przypominający smaki z dzieciństwa. Gin miała rację, „sok z cytryny wspaniale zrównoważył słodycz

mojewypiekiinietylko
Pudding z drożdżówki (lub chałki) 152

pierwsze nikt ich nie tknie, a po drugie szybko robią się jak "kamień"...  Wracając do puddingu - efekt może przerosnąć wszelkie oczekiwania. Idealnie smakuje na ciepło, jak i po ostygnięciu. Teraz się zastanawiam - czy nie upiec hurtowej ilości ciasta drożdżowego, aby później powstał z niego kolejny, podobny deser! 300g lekko suchej drożdżówki (może być chałka lub inne słodkie pieczywo

Di gotuje
Jogurtowiec ze śliwkami 333

Już od jakiegoś czasu chodziło za mną takie proste, szybkie i smaczne ciacho z owocami . Bez zbędnych mas, przesadnej słodyczy. Jogurt kupiłam wcześniej, miałam tylko dylemat

Kuchnia w czekoladzie
Karnawałowe precle serowe 129

Mam dla Was jeszcze jedną tłustoczwartkową propozycję. Choć samo przygotowanie ciasta jest bardzo szybkie, to z pleceniem już schodzi troszkę dłużej, ale nie tak by od

Kuchnia w czekoladzie
Lekka tortilla z łososiem i koprem 133

Chyba każdy lubi takie przekąski. To jest moja propozycja karnawałowa, jednak tortilla świetnie nadaje się na śniadanie do pracy czy szkoły, jest bardzo lekka no i

Niezły Młynek
Francuski warkocz na szybko 198

mojprzepisna.pl | Francuski warkocz na szybko Czy zdarza się Wam, że chcecie przygotować jakieś ciekawe danie, ale nie macie już czasu jechać po zakupy, ani nie

moj przepis na
Pasta pomarańczowo - imbirowa z kurczakiem i groszkiem 154

Dzisiaj serwuję Wam przepyszny obiad :) Przepis jest autorstwa mojej cioci którą ostatnio odwiedzałam. Zrobił na mnie ogromne wrażenie i sądzę, że smakiem zadziwi na pewno nie

Niezły Młynek
Witaminowa sałatka zimowa 536

Zimą też musimy dawać sobie zastrzyk witamin, oczywiście nie w żadnych suplementach ale świeżych owocach i warzywach. Takie sałatki zawsze poprawiają mi humor, a przede wszystkim

Niezły Młynek
PIECZONE JABŁKA 240

Uwielbiam jabłka mogła bym je jeść cały czas, nie ważne pieczone, duszone, czy postaci ciast, jabłka są pyszne i już J. Dziś mnie naszło na

RAROSSA
ORKISZOWE PLACKI Z CUKINII Z SOSEM GORGONZOLA. 182

Placki z cukinii są dla mnie zawsze rarytasem. Wychowana na "plyndzach" poznańskich,  uwielbiam każdą wersję placków,niekoniecznie właśnie ziemniaczanych. Robi się je szybko, można

W kuchni Karmel-itki
Bloger Kulinarny Tygodnia Gotujmy.pl – Ugotowane Pozamiatane 160

pochłania książki kulinarne. Korporacyjne – niezbyt smaczne – lunchboxy sprawiły, że pokochała gotowanie. Stała bywalczyni warsztatów, festiwali i konferencji kulinarnych. Poznajcie ją bliżej!   Kamila na swoim blogu kolekcjonuje szybkie i efektowne przepisy. Niektóre smaki sprawiają, że powraca do niezapomnianych wydarzeń ze swojego życia. Marzy o napisaniu książki kulinarnej i choć na razie poprzestała na pisaniu bloga, nie powiedziała jeszcze(...)jest znany ze swoich wyjątkowych deserów.   Książka kulinarna, którą według Ciebie powinien przeczytać każdy miłośnik gotowania?   Uwielbiam książki o gotowaniu, więc trudno mi wskazać tylko jedną. Gdybym miała wybrać prezent dla kogoś, kto zaczyna dopiero swoją przygodę z gotowaniem, byłby to pewnie “4-godzinny mistrz kuchni“ (napisał ją Timothy Ferriss) albo “Szybko, świeżo, prosto” (Donna Hay). Jeśli

Ugotowane pozamiatane

Proponowane wyszukiwania