się łatwiejsze. Jeśli zaś chodzi o przepisy to wszystkie dania faktycznie można przygotować bardzo szybko i łatwo, a dodatkowo w oparciu o powszechnie dostępne składniki. Pani Daria zachęca do jedzenia produktów sezonowych i lokalnych. W książce znajdziemy przepisy na śniadania, drugie śniadania, obiady, desery i kolacje. Ja osobiście mam zamiar kilka z nich wypróbować w swojej kuchni np. poranną
Cynamonowe szczęścieDziś prosty, ale jakże pyszny przepis na wyśmienity deser, który możecie przygotować wspólnie ze swoimi dziećmi -jabłkowe babeczki z korzenną nutą. Kilka składników, mnóstwo zabawy z mieszaniem dla córeczki, chwila w piekarniku i… już można zajadać się szybkim domowym jabłkowym ciastem do popołudniowej herbaty lub od tak Spróbujcie, polecam. Składniki: (na około 14 babeczek) 2 średnie jabłka (soczyste, słodkie
Słodkie okruszkimożna wyczarować zawsze ciekawy deser i tak podczas jednych z weekendowych czarów powstał mój deser: borówki w kremie twarogowym. Co kilka dni kupuję różnego rodzaju owoce typu maliny, borówki, jagody – tym razem podczas podejmowania decyzji tuż przed półką padło na borówki. Przepis bardzo szybki – zajęło […] The post Borówki w kremie twarogowym appeared first on Magiczny Garnek
Magiczny Garnekwilgotne. Najlepiej smakuje jako dodatek do czegoś bardziej neutralnego w samku, bo samo może szybko zasłodzić. Doskonale nadaje się do smarowania zwykłych kanapek, pieczywa chrupkiego, andrutów, krakersów, wafli ryżowych itp. Fajnie skomponuje się również z placuszkami czy naleśnikami. Można go dodawać do lodów, deserów, koktajli, jak również do ciastek, ciast i kremów. Oczywiście można je również po prostu wyjadać
Kto ugości moich gości?drinków. Miętę wykorzystuję głównie w upalne dni, jako dodatek do napojów chłodzących. Dodaję ją do deserów i przetworów. Muszę się Wam pochwalić, że w zeszłe lato zrobiłam pyszny dżem, którego jednym ze składników była mięta. Niestety powstało tylko 5 słoiczków, które znikały w bardzo szybkim tempie. Mój domowy pochłaniacz słodkości stwierdził, że to najlepszy dżem jaki jadł ;). W jego skład
cooklifenadzieję, że często będą się u Nas pojawiały zdrowe dania, napoje, a nawet desery. Dodatkowo zawsze w poniedziałek postaramy się przedstawiać coś na co pokusić się mogą z powodzeniem osoby będące na diecie i dbające o linię. Na początek przedstawiamy prostą, zdrową, szybką i smaczną sałatkę, która swoimi kolorami, o każdej porze roku przypomni Nam wakacyjne, letnie
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkirozgrzej piekarnik do upieczenia wołowiny * przygotuj szprycę do puree z karczochów * pokrój mango do deseru Pół godziny wcześniej: * upiecz wołowinę, przykryj i dostaw w ciepłe miejsce. Zmniejsz temperaturę w piekarniku, by podgrzać parmezanowe koszyczki Piętnaście minut przed posiłkiem: * ugotuj grzyby i szczypior * podgrzej szybko parmezanowe koszyczki w piekarniku. Ułóż talerze gotowe do podania potraw. Na talerzach
ClauditteMissCookingbułeczki, zarówno takie na śniadanko z szynką i pomidorem, jak i na słodko na deser z serkiem i owocami lub po prostu dżemem. Bułeczki dodatkowo obficie posypałam ziarenkami od "Ziarenkowa" :) Te ziarenka są tak świetne, tak smaczne, tak do wszystkiego pasujące i tak szybko znikające z paczuszki, że.......już ich nie ma :( Uwielbiam dodawać je do wszystkiego, do zwykłej
Zdrowie na języku :Pwyobrażam sobie np. murzynka z inną polewą niż ta! :) Odpowiednio gęsta, schłodzona szybko zastyga tworząc miękką lecz nie rozpływającą się i gładką powierzchnię. Jeżeli użyjemy jej ciepłej i zaraz po przygotowaniu, to można potraktować jako czekoladowy sos np. do naleśników czy deserów. I najważniejsze- podczas przygotowywania tej polewy należy dokładnie trzymać się kolejności dodawania składników, inaczej polewa może się
Kraina Miodem Płynącaptaki. Wznosimy się i opadamy. Uczymy się wzbijać, by dotrzeć najwyżej. A potem spadamy. Lecimy w dół za szybko, by zgrabnie wylądować. Marzenie, by latać, oderwać się od ziemi. Najstarsze ludzkie pragnienie. Od spalonych skrzydeł Ikara po ponaddźwiękowe stalowe ptaki. Nie opuszcza nas. Nawet tych, którym zdaje się, że się boją. Przecież każdy choć raz marzył(...)radości. Lekkość sufletu doprawdy pozwala oderwać się od ziemi. I choć wiadomo, że prędzej czy później opadnie (bo zawsze opada), to przecież nie to się liczy... Potrzebowałam takiego deseru - lekkiego, puszystego, delikatnie kwaskowatego. o smaku ulubionego w maju rabarbaru, który cudownie współgra z imbirem. Łyżeczka po łyżeczce napełniał mnie euforią. Czułam, że staję się coraz lżejsza i powoli zaczynam się
KUCHARNIAdawna zabierałam się za zrobienie tego deseru. W szafce już czekały sobie rożki waflowe. Jak tylko „uzbierałam” białka nadszedł czas na ciepłe lody cytrynowe. Pewnie każdy je zna, choćby z cukierni, ale domowe – smakiem przewyższają je na pewno. Przepisów na ciepłe lody w internecie jest bardzo wiele, jedne są na bezie szwajcarskiej inne na włoskiej. Moją uwagę przykuł przepis(...)być zimna, ale płynna. Wyjmujemy lody i… albo zanurzamy je bardzo szybkim ruchem (co nie zawsze się udaje – czasem masa może wpaść – też mi się to zdarzyło. Albo, co jest metoda pewniejszą, nad kubeczkiem polewamy lody. Odstawiamy na zastygnięcia czekolady. Ciepłe lody cytrynowe to deser niezawodny, przypominający smaki z dzieciństwa. Gin miała rację, „sok z cytryny wspaniale zrównoważył słodycz
mojewypiekiinietylkopierwsze nikt ich nie tknie, a po drugie szybko robią się jak "kamień"... Wracając do puddingu - efekt może przerosnąć wszelkie oczekiwania. Idealnie smakuje na ciepło, jak i po ostygnięciu. Teraz się zastanawiam - czy nie upiec hurtowej ilości ciasta drożdżowego, aby później powstał z niego kolejny, podobny deser! 300g lekko suchej drożdżówki (może być chałka lub inne słodkie pieczywo
Di gotujeJuż od jakiegoś czasu chodziło za mną takie proste, szybkie i smaczne ciacho z owocami . Bez zbędnych mas, przesadnej słodyczy. Jogurt kupiłam wcześniej, miałam tylko dylemat
Kuchnia w czekoladzieMam dla Was jeszcze jedną tłustoczwartkową propozycję. Choć samo przygotowanie ciasta jest bardzo szybkie, to z pleceniem już schodzi troszkę dłużej, ale nie tak by od
Kuchnia w czekoladzieChyba każdy lubi takie przekąski. To jest moja propozycja karnawałowa, jednak tortilla świetnie nadaje się na śniadanie do pracy czy szkoły, jest bardzo lekka no i
Niezły Młynekmojprzepisna.pl | Francuski warkocz na szybko Czy zdarza się Wam, że chcecie przygotować jakieś ciekawe danie, ale nie macie już czasu jechać po zakupy, ani nie
moj przepis naDzisiaj serwuję Wam przepyszny obiad :) Przepis jest autorstwa mojej cioci którą ostatnio odwiedzałam. Zrobił na mnie ogromne wrażenie i sądzę, że smakiem zadziwi na pewno nie
Niezły MłynekZimą też musimy dawać sobie zastrzyk witamin, oczywiście nie w żadnych suplementach ale świeżych owocach i warzywach. Takie sałatki zawsze poprawiają mi humor, a przede wszystkim
Niezły MłynekUwielbiam jabłka mogła bym je jeść cały czas, nie ważne pieczone, duszone, czy postaci ciast, jabłka są pyszne i już J. Dziś mnie naszło na
RAROSSAPlacki z cukinii są dla mnie zawsze rarytasem. Wychowana na "plyndzach" poznańskich, uwielbiam każdą wersję placków,niekoniecznie właśnie ziemniaczanych. Robi się je szybko, można
W kuchni Karmel-itkipochłania książki kulinarne. Korporacyjne – niezbyt smaczne – lunchboxy sprawiły, że pokochała gotowanie. Stała bywalczyni warsztatów, festiwali i konferencji kulinarnych. Poznajcie ją bliżej! Kamila na swoim blogu kolekcjonuje szybkie i efektowne przepisy. Niektóre smaki sprawiają, że powraca do niezapomnianych wydarzeń ze swojego życia. Marzy o napisaniu książki kulinarnej i choć na razie poprzestała na pisaniu bloga, nie powiedziała jeszcze(...)jest znany ze swoich wyjątkowych deserów. Książka kulinarna, którą według Ciebie powinien przeczytać każdy miłośnik gotowania? Uwielbiam książki o gotowaniu, więc trudno mi wskazać tylko jedną. Gdybym miała wybrać prezent dla kogoś, kto zaczyna dopiero swoją przygodę z gotowaniem, byłby to pewnie “4-godzinny mistrz kuchni“ (napisał ją Timothy Ferriss) albo “Szybko, świeżo, prosto” (Donna Hay). Jeśli
Ugotowane pozamiatane