mojej totalnej dezorientacji jest potrzeba dotarcia do kuchni. Po omacku, ciemku, z zakrytymi oczyma. Dotarcia, i się w niej zaszycia... samotnie - co okazuje się... jest najtrudniejsze... Szybki deser waniliowo-kakaowy Składniki: 500 ml mleka 3 łyżeczki cukru 3.5 łyżeczki mleka granulowanego odtłuszczonego (następnym razem pominę ten składnik - nie wiem po co on...) 1/5 łyżki żelatyny - można dodać mniej
sierotka maRysia w kuchniCzasami nachodzi nas ochota na coś mega słodkiego i pysznego, wtedy robię deser z bezami i bitą śmietaną, dodaję kwaskowych owoców, dla lekkiego przełamania słodyczy:) Polecam bezy domowe, są najlepsze, przepis znajdziecie tutaj, na blogu (KLIK) Więc jeśli macie ochotę na te pyszności, zapraszam do zrobienia:) --------------------- Maliny Kiwi Bezy ( najlepsze domowe) Śmietanka 30% Mus truskawkowy Przygotowuję owoce, kiwi(...)kruszę. Teraz, w dowolnym, przezroczystym pucharku, układamy składniki warstwami, spód bezy, owoce, ubita śmietanka, znowu bezy i znowu owoce, wg gustu. Wierzch polewam musem truskawkowym. Prosty i szybki deser, mega słodki za sprawą cudownych bezików. Słodycz przeplata się z delikatną kwasowością owoców
Takie tam pichceniekawy. Po prostu jest cudownie i na razie chcę to wykorzystać i nie myśleć o tym, że za miesiąc znów seria egzaminów. A tymczasem zapraszam Was dziś na co szybkiego. Deser, który idealnie się sprawdzi jako poobiednia słodkość lub zwykłe zaspokojenie braku cukru w organizmie. Powstaje dosłownie chwilę, a owoce do niego możecie dobrać wg własnego uznania – ja wykorzystałam kiwi
Fabryka pomysłówwłaśnie ta chrupiąca kruszonka dodaje muffinom charakteru, skarmelizowany cukier, orzechy i odrobina cynamonu to mieszanka idealna. Muffiny jak to muffiny, są dziecinnie łatwe w przygotowaniu, doskonałe na szybki deser. Zachowują świeżość do tygodnia przechowywane w temperaturze pokojowej. Zapraszam! Scroll down for recipe in English Muffiny jagodowe z kruszonką orzechową (12 muffinek) Składniki na kruszonkę: 100 g brązowego cukru
karmelowyśmietany 30-36% (można użyć także jogurtu) ok. 3 łyżki serka naturalnego* 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka drobnego cukru lub cukru waniliowego - opcjonalnie W tradycyjnym deserze wykorzystuje się bezy, truskawki i śmietanę. Ja trochę go "podrasowałam", ale oryginał także jest cudowny. Jeśli wykorzystujecie tylko truskawki, a nie są one dość słodkie - zasypcie je wcześniej cukrem i rozgniećcie widelcem(...)śmietany, dodajemy także owoce. Wszystko delikatnie mieszamy i przekładamy do pucharków. Na górę można dodać jeszcze kilka owoców dla dekoracji i nieco pokruszonej bezy dla chrupkości. Pyszny i szybki deser - gotowy! Podajemy od razu po przyrządzeniu. :) *W tym przepisie proporcje i użyte składniki zależą tylko od Was. Lubicie więcej owoców - dodajcie ich więcej, wolicie, gdy słodkie bezy cudownie
Cooking MonsterTruskawki po owsianą kruszonką lub jak kto woli crumble to świetny sposób na pyszny, gorący i szybki deser. Myli się ten, kto uważa, że truskawki nie specjalnie nadają się do zapiekania. Zamarynowane z dodatkiem ciemnego octu balsamicznego i mięty, następnie upieczone - smakują rewelacyjnie. Spróbuj, a pokochasz ten smak! Składniki na kruszonkę: 100 g mąki orkiszowej jasnej 70 g ksylitolu(...)umyć, osuszyć i odszypułkować. Przekroić na połówki, większe pociąć w ósemki. Owoce wymieszać z cukrem, octem balsamicznym, pokrojonymi drobno listkami mięty i odstawić wszystkie składniki na kruszonkę zagnieść dość szybko, by masło się nie zagrzało, bo wówczas kruszonka straci chrupkość przygotowane kokilki lub jedno większe naczynie do zapiekania wypełnić truskawkami. Resztę powstałego soku rozlać do naczyniek, następnie równomiernie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!takie z malinową konfiturą. Kolejny symbol Brukseli, pluszowe misie :) Niemal na każdym kroku na mieście spotkacie sandwicherie, czyli sklepy z kanapkami i nie tylko. Świetny sposób na szybki i zdrowy posiłek w drodze do pracy! Kioski w Brugii mają także coś dla blogera kulinarnego, całkiem bogata oferta. Całoroczny sklep w Brugii z ofertą świąteczną, jest klimat! Maki(...)ciągu 30 minut byłam w tym sklepie dwa razy! Są i zupy... przy kasie możemy skusić się na czekolady np. toffi, limonkowe, migdałowe czy kremy do deserów, szybka obsługa, świetny klimat, dania możecie wziąć na wynos, zjeść w lokalu lub na zewnątrz. Ceny, bagietki około 3,5 euro, piwo Kriek - typowe belgijskie piwo dla kobiet o smaku wiśniowym około
Moja smaczna kuchniaCzęsto nachodzi nas ochota na coś słodkiego, jednak sami nie wiemy co byśmy zjedli. Ten deser jest nie tylko prosty w wykonaniu, ale to przede wszystkim połączenie słodkiej czekolady, owoców oraz chrupiących płatków. Smacznego! :) Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size(...)theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Szybki deser z Monte w towarzystwie chrupiących płatków Składniki: (na 4 małe porcje) 6 małych opakowań Monte 4 łyżki jogurtu naturalnego 8 łyżek borówek amerykańskich 1 duży banan 6 łyżek płatków
Smaki Nataliismaku jest pyszne, czekoladowe, miękkie oraz soczyste. A te kawałki czekolady zatopione w miękkim cieście no po prostu mega, sztos czy jak to się teraz mówi Samo przygotowanie jest szybkie (deser gotowy w 1h) oraz uwaga! b rownie z cukinii jest bez mąki. Dlatego wyjdzie każdemu. Naprawdę ten przepis jest tak łatwy, że nie ma szans, aby go zepsuć. Chcesz
PaleoLifePropozycja na wieczorny deser! Szybki, sycący, wielowymiarowy i fantastycznie słodki :) Polecam gorąco! Składniki na dwie porcje. Składniki spód: 50 g biszkoptów 2 łyżki czerwonego wina (półsłodkie) 1 łyżeczka kakao Składniki na solony karmel: 4 łyżki cukru brązowego 2 łyżki wody 4 łyżki śmietanki 30% Szczypta soli himalajskiej Pozostałe składniki: Kilka sztuk bezików 2 łyżki serka mascarpone Dwie(...)ognia i odstawiamy do ostygnięcia. Gdy karmel jest już chłodny wlewamy go na nasz biszkoptowy spód, następnie dodajemy kilka bezików, łyżkę serka mascarpone i gałkę ulubionych lodów. Wierzch deseru posypujemy krojonymi migdałami. Podajemy od razu
Emcia Pichcilekko go zwiąże , a do tego potrzebna jest temperatura. Śmietanę ubijamy z cukrem i dekorujemy lekko przestudzone jagodzianki. Są chrupiące, delikatne i mega jagodowe. Świetnie nadają się na szybki deser, drugie dnie lub poczęstunek dla gości, Wszyscy zachęcają do tortilli wytrawnej, a dlaczego nie zrobić ich na słodko? Skoro są, dlaczego nie korzystać
Dieta moja pasjaopakowanie wykorzystujemy w całości. Ciasto filo szybko wysycha, więc surowe „w oczekiwaniu” trzymamy pod wilgotną ściereczką. Z surowym, ciastem należy postępować delikatnie, gdyż bardzo łatwo się rwie. Krem nakładamy przed podaniem, aby ciasto nie zwilgotniało. Koszyczki z ciasta filo z kremem i owocami to propozycja na efektowny, prosty i szybki deser. Można je wypełnić dowolnym kremem i ulubionymi
mojewypiekiinietylkomiksera. Gotowe! #Jak nie marnować jedzenia: Kremu wychodzi dość sporo, więc jeśli Wasza forma nie jest dość wysoka, to możecie zużyć tylko jego część, a resztę wykorzystać do przygotowania szybkich deserów w pucharkach. Do przygotowania jednego pucharku potrzebujecie: 3 pokruszone herbatniki 3 truskawki lub inne owoce pokrojone w kostkę 3 łyżki masy śmietankowej Na dno szklanki wsypujemy 2/3 porcji pokruszonych
Cooking MonsterCiasto Truskawkowy Duet bez pieczenia Ciasto Truskawkowy Duet bez pieczenia to świetny pomysł na szybki deser w sezonie na truskawki. Takie ekspresowe, bezproblemowe ciasto z budyniem i truskawkami na herbatnikach udaje się za każdym razem, jest idealne dla początkujących w kuchni. Zobaczcie przygotowanie ciasta na filmie: Kliknij tu, by subsk rybować mój kanał na Youtube Ciasto Truskawkowy Duet
Lekcje w kuchniJeśli jeszcze szukacie pomysłu na szybki deser a zarazem dekorację świątecznego stołu to te kokosowe gniazdka będą tu idealne. Składniki: - 2 białka - 1 łyżka cukru pudru - 200 g wiórek kokosowych oraz - tabliczka czekolady deserowej - 1 łyżka śmietany kremówki - kolorowe jajka Przygotowanie: Białka ubijamy z cukrem na sztywno. Następnie dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy już masę łyżką. Foremki
Zainspirowana w kuchni