szybki ciasto - 4902 przepisów (strona:21/327)

Jogurtowe ciasto z morelami 166

Szybkie, bo pieczemy je do czterdziestu minut maksymalnie i łatwe ciasta z owocami są idealne na niedzielne popołudnie przy kawie. A ja chętnie przygotuję je dla Was dzisiaj. Pomoże mi w tym jak zawsze niezawodna Kasia. Składniki : * kostka do pieczenia Kasia * 2 szklanki jogurtu owocowego morelowego bądź brzoskwiniowego  * 4 szklanki mąki pszennej * 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia * płaska

Magiczne Życie Marty
SEROWE CIASTECZKA Z JABŁKAMI 160

Przepis wypatrzony TUTAJ . Bardzo smaczne ciasteczka. Przy minimum czasu i wysiłku - maksimum efektu :). Ciasteczka są prościutkie do zrobienia i robi się je bardzo szybko. Najdłużej trwa chłodzenie ciasta, pozostałe czynności trwają moment. Ciastka są pyszne takie lekko ciepłe, jak większość ciastek z dodatkiem sera. Zachęcam do zrobienia!Składniki:250 g twarogu250 g prawdziwego masła250(...)kroimy każde na 16 kawałków. Schłodzone masło możemy posiekać w malakserze, przy użyciu siekaczki lub zwykłego noża na niewielkie kawałki. Do posiekanego masła dodajemy mąkę i ser i szybko zagniatamy ciasto. Wkładamy je  na 30 minut do lodówki. Po upływie tego czasu rozwałkowujemy je na grubość 3-4 mm i wykrawamy szklanką kółka. Na każde kółko nakładamy kawałek

Walijskie Pichcenie
Tiramisu - łatwy i szybkie deser we włoskim stylu 157

się kupić gotowca w torebce ubić i przełożyć nim biszkopty, ale sama jakoś nigdy nie miałam okazji go zrobić i teraz tego bardzo żałuję, bo jest niezwykle prosty i szybki w wykonaniu, a taki samodzielnie wykonany smakuje o niebo lepiej niż gotowiec. Musicie koniecznie spróbować, gwarantuję, że się zakochacie jak my :) Składniki: 500 g serka mascarpone 3 jaja(...)łączymy ją z białkami. Biszkopty moczymy w kawie i układamy w naczyniu, blaszce, lub w czym tam komu wygodnie (ja użyłam plastikowego zamykanego pojemnika, by łatwiej było mi przechować ciasto w lodówce). Na warstwę biszkoptów wykładamy połowę kremu, a na niego kolejną warstwę biszkoptów i resztę kremu. Chłodzimy kilka godzin w lodówce, a przed podaniem oprószamy kakao. Ps. Moje tiramisu

Cynamonowe szczęście
Ekspresowe pierniczki – wegańskie i bezglutenowe. 102

resztę składników. Dokładnie zagniatamy, formujemy kulkę i wsadzamy do zamrażarki na 10-15 minut. Wyciągamy ciasto partiami, tak by reszta, nieużywana część ciasta była w zimnym miejscu (ciasto bardzo szybko się rozpuszcza). Rozwałkowujemy ciasto, wykrajamy wzory (najlepiej zrobić to już na papierze do pieczenia bo ciasto jest dość delikatne) i wsadzamy do piekarnika. Pieczemy 6 minut w 165C

Fill The Bowl
Ciasto ucierane z owocami 197

Bardzo lubię wszelakie  ciasta ucierane - szybkie, smaczne, niezawodne. Wspaniałe ciasto, obowiązkowo do zrobienia... Składniki; 200 g masła, szczypta soli, 160 g drobnego cukru, 4 jajka, 200 g mąki pszennej, 40 g maki ziemniaczanej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 600 g dowolnych owoców Kruszonka; 150 g maki, 100 g masła, 50 g cukru pudru, Wykonanie; Mieszamy razem mąkę pszenną, ziemniaczana

Anioły w kuchni
Szachownica – sernik siostry Anieli 318

się następnym razem :) PS. Z podanego przepisu wychodzi całkiem wielka blaszka ciasta, zawsze można podzielić porcję na połowę, choć ja upiekłam z całości, a ciasto znikło w zastraszająco szybkim tempie :) Ciasto biszkoptowe: 1 ½ szklanki mąki 1 ½ szklanki cukru ½ szklanki kakao 8 jajek Masa serowa: 1 kg twarogu 5 jajek 1 ½ szklanki cukru 25 dag margaryny 1 duży cukier waniliowy

Smakowy Raj
Tarta z łososiem i kurkami 202

opakowanie serka kremowego Apetina z czosnkiem i ziołami1 cebula2 ząbki czosnkupietruszka bazyliagałązka tymiankugałązka rozmarynu3 jajka3 łyżki tartego parmezanusól, pieprz2 łyżki klarowanego masłaPrzygotowanie:Ciasto: Z podanych składników szybko zagniatamy ciasto. Schładzamy przez 30 minut w lodówce. Rozwałkowujemy i wylepiamy nim formę do tarty. Nakłuwamy widelcem, przykrywamy folią aluminiową, wysypujemy suszoną fasolę, groch lub kaszę i pieczemy 10 minut

Smakowity Blog Kulinarny
Tarta z gruszką i szpinakiem 179

Szczypta gałki muszkatołowej Przygotowanie ciasta: Na blat kuchenny wysypujemy mąkę oraz sól. Wkrajamy schłodzone masło oraz wbijamy jajko. Dodajemy również 1 łyżkę wody. Całość wyrabiamy dość intensywnie palcami. Ciasto ugniatamy szybko i energicznie, gdyż ciasta kruche nie lubią długiego ugniatania. Kiedy ciasto będzie gładkie dzielimy je na dwie części: większą (około 70%) i mniejszą (30%). Ciasto zawijamy w folie

Kolizje Smaków
Tarta owocowa z masą budyniową 691

masło unosząc przy tym mąkę by ją napowietrzyć (aż do momentu gdy mieszanka zacznie przypominać bułkę tartą). Dodać żółtka, połączyć je z ciastem. Wyłożyć ciasto na blat i szybko zagnieść ciasto. Zapakować do folii i schować do lodówki na 30-40 minut. Ciasto rozwałkować, wyłożyć nim wysmarowaną masłem formę do tarty. Nakłuć widelcem, położyć papier do pieczenia, wysypać groch

coolinarnastrefa.blogspot.com
Jak upiec dobre ciasto drożdżowe? 297

ciast drożdżowych jest mąka typ 550 (do ciast i drożdżówek) oraz typ 750 (do pieczywa). Zawsze należy mąkę przesiać, aby ją spulchnić (napowietrzyć). Jeśli chcemy upiec ciasto (lub chleb) z mąki mieszanej, to powinniśmy pamiętać, ze mąki pszennej powinno być minimum polowa - to zagwarantuje dobra puszystość. Mniejsza ilość mąki pszennej sprawi, ze ciasto może być bardziej zbite. Temperatura  Ciasto(...)sprawnie działający termostat. Wystarczy wtedy nagrzać piekarnik do temperatury 30-40 stopni, wyłączyć go, a do środka wstawić przykryte ciasto do wyrośnięcia. Ja jednak nie stosuję tego sposobu. Jeśli ciasto będzie wyrastało w zbyt wysokiej temperaturze i zbyt szybko, wtedy nabierze kwaśnego posmaku. Pamiętajcie o jednym: jeśli w przepisie jest napisane, że ciasto powinno podwoić swoją objętość i przewidziany

Codzienna kuchnia niecodzienna
Galaretkowiec - ptasie mleczko 382

dworze upał z chęcią wyciągnęło  by się z lodówki coś zimnego i orzeźwiającego a nie koniecznie muszą być to lody :) moją propozycją jest właśnie szybki w wykonaniu galaretkowiec, galaretki można oczywiście zrobić poprzedniego dnia co nie zabierze nam zbyt dużo czasu po za zagotowaniem wody i rozmieszaniu galaretek. Bita śmietana, galaretki i biszkopt - polecam.Biszkopt:3 jajka3łyżki  cukru4 łyzki(...)następnie wrzucamy do śmietany galaretki pokrojone w kostkę, szybko mieszamy i wykładamy na biszkopt. Musimy się śpieszyć bo masa bardzo szybko tężeje, po wierzchu polewamy galaretką. Wkładamy do lodówki i chłodzimy.Jako dodatek na wierzch ciasta przed zalaniem galaretką można wyłożyć owoce, wtedy ciasto będzie jeszcze bardziej pyszne

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Świąteczne przepisy – potrawy na Wigilię i święta Bożego Narodzenia 2146

suszu w wersji ‘modern’ Ciastka cytrynowe. Baaardzo cytrynowe Drożdżowy warkocz z ciasta brioche, z serem i żurawiną Potrójnie czekoladowa oszukana babka – ciasto last minute Krucha tarta z żurawiną i ganache z białej czekolady ‘Magiczne ciasto’ – jedno ciasto, po upieczeniu – trzy różne warstwy! Włoska babka bożonarodzeniowa – Panettone Szybki keks makowy – ciasto nie tylko na święta Tort czekoladowy z kremem ajerkoniakowym(...)choinkę i z nadzieniem VADEMECUM – Royal Icing – jak zrobić lukier królewski do dekoracji ciastek i pierniczków Sugar Cookies – najlepsze kruche ciasteczka do dekorowania Tarta jabłkowa- Rose. Ciasto z różami Strucla makowa na szybko – krucho-drożdżowa Kremówka idealna. Napoleonka na cieście francuskim, z domowym budyniem Zapisz Zapisz

Karo in the Kitchen
Rolada śmietanowo-truskawkowa 288

delikatnie wymieszać.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Na blachę wylać ciasto i równomiernie je rozprowadzić.Ciasto piec w nagrzanym do 190 stopni piekarniku (grzałka górna i dolna, trzecia półka), przez około 8 minut.Po tym czasie, na lnianą ściereczkę kuchenną wysypać równomiernie opakowanie cukru wanilinowego. Na ściereczkę przełożyć szybko gorące ciasto (tak, aby na wierzchu pozostał papier do pieczenia), delikatnie(...)roladę rozwinąć. Szybko nałożyć na nią krem, ponownie zwinąć i wstawić do lodówki na minimum 2 godziny,  aby stężała.Roladę udekorować cukrem pudrem.SMACZNEGO!Uwagi do przepisu:Należy przestrzegać wymiarów blachy do pieczenia. Jej dłuższy bok nie powinien przekraczać 30 - 32 cm długości. Ja użyłam blachy od piekarnika o długości dłuższego boku 38 cm i ciasto wyszło bardzo cienkie.Krem

Gospodyni Miejska
Szybko! JABŁECZNIK Z GALARETKĄ NA BISZKOPCIE. 1145

Szybko, szybko, nie ma czasu! Ani się obejrzę, a już mija kolejna godzina. Kolejna doba, tydzień, miesiąc, tak bez ustanku. Dlatego warto jest mieć coś w swoim "repertuarze", co smakuje wybornie, nie jest skomplikowane i nie zabiera aż tak wiele czasu. Poniższy jabłecznik poznałam za sprawą Babci. To właśnie ona przyrządzała go zawsze wtedy, gdy była ochota(...)coś innego, niż ucierane.  Dobrze też sprawdza się jako ciasto na niedzielę, dla gości. JABŁECZNIK Z GALARETKĄ NA BISZKOPCIE. /od Babci;/ biszkopt: /wersja ekspress - gotowy/ 6 białek 6 żółtek 3/4 szklanki cukru pudru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku od pieczenia cukier waniliowy Ubiłam białka na sztywno, po czym stopniowo dodawać cukier puder, ciągle miksując. Dodałam żółtka, cukier waniliowy

W kuchni Karmel-itki
Proste ciasto z rabarbarem 338

Proste ciasto z rabarbarem...Puszyste, słodkie ciasto.Z kawałkami kwaśnego rabarbaru.Oprószone cukrem pudrem.Szybkie, smaczne, tanie.Idelane do kawy. Zapraszam!Składniki:250 g margaryny;1 szklanka białego

Gospodyni Miejska

Proponowane wyszukiwania