zależności od tego jakie lubicie) Wszystko razem mieszamy, wlewamy do foremek od muffinek. Pieczemy 20 minut. Podajemy z chlebem i prawdziwym masełkiem. Zajrzyj również tu: 1. Szybka zapiekanka makaronowa dla jednej osoby 2. Pieczeń z mięsa mielonego z jajkiem 3. Kruche ciasteczka z kawałkami czekolady
My World by Dagmara Rekprzepisy na potrawy z ziemniaków temat rzeka, można je gotować, smażyć, piec i w każdej postaci są przepyszne. W tym poście przestawię mój pomysł na pyszną i szybką zapiekankę ziemniaczaną. Kilka prostych składników połączonych ze sobą daje niesamowity efekt. No to zaczynamy. Składniki: 1,5 kg dużych ziemniaków 300g boczku 300g pora 300g startego sera sól,pieprz +sos beszamelowy
Smacznie Pysznie Kalorycznieoknem dziś strasznie ponuro, pogoda fatalna. Na przekór temu na blogu kolorowa zapiekanka :) Szybkie, proste i smaczne danie. Polecam jeśli nie macie pomysłu na obiad lub kolację. Składniki: 4 średnie ziemniaki 2 pojedyncze piersi kurczaka 1 cebula 1 pomidor 1 czerwona papryka 1/2 brokuła 250 g. sera żółtego Sos czosnkowy: 3 ząbki czosnku 1 jogurt naturalny (250 g) 3 łyżki
Agusiowe smakołykidrugiej patelni smażymy kurki z cebulą, dodajemy bulion, lekko podgotowujemy. Dodajemy śmietanę i zagęszczamy mąką. Na sam koniec dodajemy przyprawy. Zajrzyj również na: 1. Szybka zapiekanka z ziemniakami i parówką. 2. Ciasto "Kubuś" 3. Swojski Kopiec Kreta
My World by Dagmara RekSzybka zapiekanka z kiełbasą chorizo - przez jednych uwielbianą, przez innych wręcz przeciwnie. Ważne by nie przesadzić z jej ilością w daniu a na pewno nada aromatu całej potrawie i będzie smacznie:). 1 kg ziemniaków 200 g chorizo 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 puszka czerwonej fasoli 1/2 puszki kukurydzy 200g śmietany 18% 100g twardego sera, u mnie cheddar 200g
Szefowa kuchnimąki zwykłej 1 łyżka kartoflanki 1 cukier waniliowy Zagotować wszystko na budyń, ostudzić. Po ostudzeniu utrzeć z 200g margaryny. Zajrzyj również tu: 1. Ciasto "Kubuś" 2. Szybka zapiekanka z ziemniakami i parówką 3. Swojski Kopiec Kreta
My World by Dagmara RekZapiekanka szybka, prosta i zrobiona z tego co miałam w lodówce. Zatopiona w sosie pomidorowym który powstał z domowego przecieru. 150 g makaronu penne 2 szklanki przecieru pomidorowego 3 cebule 2 ząbki czosnku 20 dkg pieczarek 100 kabanosów 3 łyżki sera żółtego 1/2 papryki żółtej sól, pieprz czubrica czerwona papryka czerwona koper i bazylia świeżą olej Makaron gotuję aldente
wesoła kuchniakulinarne wyzwanie dostałam od firmy Pamakol zestaw produktów do przygotowania szybkich posiłków z tradycyjnych potraw. Często podaje się go z plackami ziemniaczanymi jako Gulasz po węgiersku, ja zrobiłam szybką zapiekankę z gulaszem. Składniki: - Gulasz Pamapol - 350 g makaronu świderki - 200 g sera mozzarella - sól - pieprz - 100 ml wody Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente, naczynie żaroodporne smarujemy delikatnie
Kulinarne życieZapiekanka szybka, można najeść się nią do syta, ma milion kalorii, ale warto ; ) Piekłam przez 30 minut w 200 stopniach pod przykryciem. Czytaj więcej
PychotkaaaPyszna zapiekanka ze szpinakiem i krewetkami. Makaron ugotować w osolonej wodzie jak pisze na opakowaniu. Odcedzić i wyłożyć na dno żaroodpornej formy. Przygotowanie szpinaku – na
Kuchnia PokoleńTarta świetnie sprawdzi się na obiad, kolacje lub poczęstunek na uroczystościach. Daje nam wiele możliwości. Do farszu możemy dodać ulubione składniki, które cudownie podkreśli smak kruchego
Tagebuch po polskuWitam Was serdecznie po dłuższej przerwie, niestety bywają takie sytuacje, że wszystko odkładamy na bok... Powracam z bardzo szybką zapiekanką, bo niestety brakuje czasu na wszystko. Ale już nadrabiam wszystkie zaległości :) i nie mogę się doczekać aż odwiedzę moich ukochanych blogerów :) Składniki: 1 cukinia 10 brukselek 3 ziemniaki 1/2 kalafiora 2 pomidory 1 pęczek natki przecier pomidorowy (użyłam
Łycha smakówJedno danie a zawiera tak wiele, makaron, mięso i warzywa. Bardzo dobra zapiekanka, pyszny pomysł na obiadek. Można również zabrać sobie do pracy na lunch.
Kuchnia PokoleńNa piątk o wy obiad proponuję sycącą i bardzo smaczną zapiekankę. Przepisem podzieliła się ze mną moja babcia (której z tego miejsca bardzo dziękuję za
Tagebuch po polsku