dodatkiem szpinakowo-migdałowego pesto. Delikatna panierka z mielonych migdałów nadała niesamowitej chrupkości smażonej skorce. Taki smażony pstrąg ze szpinakowo-migdałowym pesto jest genialnym pomysłem zarówno na obiad, jak kolację na ciepło. W sezonie wiosenno-letnim świetnie sprawdzi się też na grilla! Spróbujcie, a już zawsze będziecie przygotowywać go w domu! Gwarantuję! CIEKAWOSTKA! Wiecie, że pstrągi Marinero dostępne są codziennie świeże(...)kilku minutach delikatnie obracamy na drugą stronę ). Podajemy na gorące delikatnie skropione sokiem z cytryny. Smacznego! Ps. do tego przepisu to właśnie pstrąg jest najlepszą rybą! Przygotowuje się go szybko, jest smaczny i zdrowy – bogaty w białko i omega 3. Idealny dla całej rodziny! #naszpstrag #naszpstrąg #pstragmarinero #pstrągmarinero . INNE MOJE ULUBIONE POMYSŁY NA PSTRĄGA: * z koperkiem, masłem
Ostra na Słodkoindyka też smakuje całkiem nieźle – delikatnie i kremowo, jednak kilka łyżek musztardy doda mu trochę charakteru. Przygotowuję ten obiad w mniej niż godzinę, dlatego to świetny pomysł na szybki i sprawny ciepły posiłek – czyli tak jak Rozdomowiona lubi najbardziej! :) Składniki: 500-600g. sznycli z indyka, 200ml. śmietany 18% 2 łyżki musztardy sarepskiej, 1 łyżka musztardy delikatesowej(...)szklanki wody z łyżką mąki. Stosuj ten trik do każdego sosu na bazie śmietany, u mnie się sprawdza :) Indyk w sosie śmietanowym może sprawdzić się także na ciepłą kolację albo uroczystość rodzinną. Sos będzie nieźle smakował ze świeżym pieczywem, a nie tylko ze standardowym ryżem czy ziemniakami. Zobacz wszystkie moje przepisy Spodobał się Tobie ten przepis? Udostępnij go na Facebooku
RozdomowionaRavioli to niewielkie pierożki nadziane serem, mięsem lub warzywami. Jest to jedno z dań charakterystyczne dla kuchni z Capri. Najczęściej serwuje się ravioli z sosem maślano
Kuchnia w oparachDzień dobry moja propozycja na pierwszy dzień wiosny to lekka, kolorowa sałatka - taki nowoczesny sposób na podanie tradycyjnie wyrabianego sera. Wszyscy, którzy śledzą Cynamonowe na facebooku
Cynamonowe szczęście12 czerwca miałam przyjemność wraz z Asią ( www.krolestwogarow.pl ), Iloną ( http://www.kuchniailony.pl/ ) i Bernadettą ( www.mojkulinarnypamietnik.pl ) uczestniczyć w Rebranding'u hotelu w Gdyni. Zmienił nazwę z Orbis Gdynia
Wielki apetytteż wyjdzie. Pamiętacie post o lasagne for dummies? Dało się zrobić? Dało! Więc dziś jedziemy z garami do Azji i zrobimy makaron na modłę orientalną. Nawet jak po kolacji dziewczę orzeknie, że jesteście gbur i debil oraz cham, to zostanie wam umiejętność robienia dobrego jedzenia. Na to któraś się w końcu złapie. Oczywiście możecie wrócić do korzeni podrywu, czyli(...)smaków i odstawiamy na 30 min. Wszystkie warzywa kroimy w jednakowe paseczki, czosnek na drobne kawałki. Rozgrzewamy wok lub garnek, wlewamy olej i na silnie rozgrzany wrzucamy kurczaka. Szybko obsmażamy. Wyciągamy i wrzucamy warzywa. Do podsmażonych warzyw dorzucamy kurczaka. Smażymy jakieś 3-4 minuty. Dodajemy pokrojone grzybki mun, chwilę smażymy i zalewamy wodą. Dusimy, raz na jakiś czas mieszając
ladykitchenKanapki są w Polsce bardzo popularne. Zdecydowana większość z nas rano sięga po tradycyjny chleb z... Ja również. Nie tylko jednak Polacy kochają kanapki, gdyż ich
Codzienna kuchnia niecodziennaTaki banał, że w sumie nie ma co za dużo pisać, ale tak dobre, że na blogu musi się pojawić :) Nawiasem mówiąc przepisów na ziemniaki z
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEŚniadania nadszedł czas. Kiedy zabraknie Wam pieczywa i zupełnie nie macie siły pobiec do sklepu proponuję na szybko naleśniki, a żeby nie było nudno to razowe. Moje będą z białym serem, dżemem i borówkami. Nadzienie oczywiście zostawiam Wam do wyboru. Na wszelkie sposoby możecie próbować i przekładać. Ja jako dziecko nie cierpiałam naleśników z serem, zawsze tylko dżem(...)pierwszego, czyli smarować grubą warstwę sera, na to cienką warstwę dżemu i na to owoce. Składamy na pół. Doskonały pomysł dla dzieciaków na śniadanie, podwieczorek, drugie danie obiadowe, kolację.Kocham
pieprzny smaczekAch to danie chodziło za mną już od dawna - wadziłam je na każdym rogu, przy sklepie - prześladowało mnie :-). I w końcu doczekało się - postanowiłam zrobić
sierotka maRysia w kuchniBotwinkowe szaleństwo ogarnęło mnie nie na żarty. Po botwince w śmietanie i pierogach z botwinką przyszedł czas na tartę z botwinką
Rozpustne gotowaniejest tak skomponowane, że jedyną przyprawą jest sól, i to dodana tak naprawdę po to, aby warzywa nie były suche, a puściły trochę soku. Jest to idealne danie jako kolacja z pieczywem lub danie główne z dodatkiem ryżu czy też kaszy, a jeżeli coś zostanie, to można wszystko zblendować i mieć przepyszną pastę na chleb. Składniki na 4 porcje(...)dopiero następnego dnia przed podaniem dodaj sos i podpiecz przez te 10-15 minut. ps. Wiem, że zdjęcie brzydkie Artykuł Pieczone warzywa w sosie pomidorowym, czyli szybki jednogarnkowy obiad pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfTen pyszny i zdrowy krem jest idealnym zamiennikiem dla tych sklepowych, które zawierają niezdrowe oleje utwardzone (w tym głównie olej palmowy). Jeżeli jesteście zwolennikami zdrowego odżywiania
Passions hobbies lifeWiadomo, że dżem pasuje do naleśników. Domowy dżem truskawkowy lub truskawkowo-rabarbarowy tym bardziej. Ostatnio często używam szpinaku w kuchni, aż mi mąż już kręcił nosem
Anioszek w kuchniStir fry to wyśmienity sposób przyrządzania potraw, który pozwala nie tylko na uzyskanie pysznego dania w krótkim czasie, ale również na zachowanie maksymalnej ilości składników odżywczych
Życie zamknięte w smaku