Trochę mnie nie było ale już wróciłam z głową pełną pomysłów. Prawie miesiąc w Tajlandii sprawił, że zakochałam się w tamtejszej kuchni, mocno mnie zainspirowała i
Jemy PijemyMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Chłodnik to posiłek w sam raz na ciepły dzień. Nie dość że orzeźwia, to przygotowanie jego jest szybkie i proste. …
My Blueberry CornerZnacie ten stan umysłu, który następuje, gdy ktoś niewinnie powie: „opowiedz mi jakąś historię” albo „opowiedz mi dowcip”. I nagle mózg staje i jedyna świadoma myśl
Gotuj z Blue RavenPyszny koktajl warzywny tak mi się spodobał smakowo że teraz coraz częściej mieszam smaki i miksuję warzywa i zioła, dodaję owoce. Taki koktajl jest bogaty w
Moje Małe CzarowaniePrzepraszam za tygodniową przerwę na blogu. Zdarzyły się dwie rzeczy, które skutecznie uniemożliwiły (a przynajmniej utrudniły) blogowanie. Po pierwsze, mój komputer napotkał aktualizację-widmo. Nie udawało
Gotuj z Blue RavenNajlepsze placki ziemniaczane od zawsze robiła moja babcia. Dzięki niej poznałam tajemne ziemniaczane receptury. Ziemniaki uwielbiam pod każdą postacią, więc stopniowo zaczęłam modyfikować babcine przepisy. Dziś
wegetalerzeCi którzy do mnie zaglądają wiedzą, że czasami ciężko jest mi się oprzeć ciężkim potrawom. Kocham pieczywo. Różne jego odmiany. Lubie jak nie jest bardzo skomplikowanie
Polska ZupaJak ostatnio pisałam Wam na facebooku pora się wreszcie wziąć porządnie za swoje odżywianie ( koniec z ciachem na śniadanie , obiad i kolację ;) ) i zacząć dbać o
Ostra na SłodkoWidzicie ten kolor?! Widzicie?! Absolutnie doskonała zieleń. I ta skórka, spękana, brązowa, niczym kora drzewa, w którą wplótł się mech. W ogóle nie chciałam kroić tego
Gotuj z Blue RavenZa oknem szaro i smutno. Zamiast do wiosny, coraz bliżej mi do depresji. Spacer po parku nie przynosi ulgi, jedyne, co widzę, to grzechy zimy – papierki
Gotuj z Blue RavenW Walentynki na kolacje proponuję podać nadziewane pieczarki portobello. Smak takiej pieczarki do złudzenia przypomina smak mięsa. Jest to wyrośnięta pieczarka brązowa. Chłoną smaki i zapachy
Moje Małe CzarowanieZa oknem szaro i smutno. Zamiast do wiosny, coraz bliżej mi do depresji. Spacer po parku nie przynosi ulgi, jedyne, co widzę, to grzechy zimy – papierki
Gotuj z Blue RavenKarnawał trwa, czas na imprezy, spotkania ze znajomymi przy stole zastawionym przekąskami. Na taką okazje polecam zrobić roladę serową, kolorową przekąskę idealną na tego typu okazje
Bernika - moj kulinarny pamietnikTe paszteciki, bo tak chyba mogę je nazwać, zjawiły się na naszym stole zupełnie nieplanowane. Rozmroziłam dwa ciasta francuskie, jak się okazało o jedno za dużo
bistro mamaJest idealna na takie upały, dzisiaj zamierzam ją powtórzyć na obiad. Smakuje nawet mojemu mężowi, ale początki nie były łatwe :) Zrobiłam ją dla siebie, z założeniem
bistro mama