Przepyszne i bardzo efektowne ciasto. Przepis dostałam od znajomej. Nazwałam je Beatką II, gdyż jest bardzo podobne do Beatki Siostry Anastazji, z tą różnicą, że zamiast
Praktyczna plPyszne ciasto, które zawsze szybko znika. Trzeba się trochę napracować ale
Praktyczna plTa przekąska ma zawsze wzięcie. Polecam jako hit na imprezkę. Jej zaletą jest również to, że można przygotować kilka dni wcześniej. Zalewa: 1,5 litra
Praktyczna plProponuję proste ciasto, które można urozmaicić obkładając andrutem. Przepis pochodzi z mojego bardzo starego zeszytu. W podobny sposób można wykończyć piernik lub ciasto na
Praktyczna plŁatwe i szybkie ciasto. Przepis pochodzi ze strony kuchnia.o2.pl. Podwoiłam składniki, aby mieć dwie babki bo jedna zbyt szybko znika. Składniki:4 łyżki wody,40
Praktyczna plZaintrygował mnie przepis znaleziony na blogu dosismakolyki.pl. Postanowiłam niezwłocznie zrobić to mięsko. Użyłam
Praktyczna plRewelacyjna babka z dodatkiem majonezu. Prosta i szybka w wykonaniu, a przy tym puszysta i przepyszna. Przepis znalazłam w internecie, niestety nie zapisałam strony. Polecam jako
Praktyczna plPrzepis pochodzi z FORUMOGRODNICZEGO.info (Przepisy Jadzi1 i miłych gości). Pyszniutki schab, prosty w wykonaniu, nie wymaga wielu składników. Potrzebuje tylko czterech dni na leżakowanie. 1/2 kg
Praktyczna plProsta sałatka z tego co w tym czasie tzn. w Wielkanoc jest pod ręką. Ilość składników najlepiej dostosować do własnych upodobań i smaków, zwłaszcza jeżeli chodzi
Praktyczna plUcierane ciasto z makiem i kokosem, idealne na każdą okazję. Jest pyszne i bardzo ładnie się prezentuje. Przepis jest bardzo stary, trochę zapomniany. Dawniej piekło się
Praktyczna plDobrze wszystkim znana zebra. Miała być z różowym paskiem i jabłkiem
Praktyczna plPuszysta babka o smaku cytrynowym, oblana cytrynowym lukrem. Jest to zmodyfikowany przepis na babkę majonezową, który znajduje się tutaj. Tym razem użyłam:4 duże jajka1 szklanka
Praktyczna plKolejny z przepisów przechodzących u nas z pokolenia na pokolenie- przepis na makowiec z powidłami śliwkowymi.SKŁADNIKI80 dag mąki3 jajka2/3 kostki masła1/2 szklanki cukrucukier waniliowy3/4 opakowania
Moje Kuchenne RewelacjeNie mogłam się powstrzymać, to niby dość prosty prezent, ale satysfakcja z własnoręcznego przygotowania tych delicji jest niesamowita. Musicie spróbować .... Czytaj więcej »
Farmażony