Oto kolejne z moich ulubionych dań. Właściwie to mogłabym zjeść wszystko jeśli zostałoby nadziane kapustą z grzybami :-) Te krokiety najczęściej goszczą na moim stole w czasie
peggiwkuchniOstatnio proponowałam krokiety, a dziś będzie barszcz. Taki właśnie do krokietów, ale niekoniecznie... Nadaje się też do uszek, a doprawiony lekko śmietaną sprawdzi się z ziemniakami
peggiwkuchniW moim rodzinnym domu w czasie Wielkanocy na stole zawsze stała babka puszek. Bardzo delikatna i puszysta. W tym roku postanowiłam złamać smak i postawiłam na
ChilliJemySerniczku, serniczku nie chodź tak za mną. Uspokój się, bo cię zjem! Hum..za późno.. Spód: orzechy włoskie orzeszki ziemne sezam biały syrop daktylowy kilka
Karczma HonoriettyPo spróbowaniu wędzonego pasztetu z kaszą jaglaną, grzybami leśnymi, kiszoną kapustą i suszonymi pomidorami nie zjecie już nigdy innego, a tym bardziej mięsnego pasztetu
potrawyregionalneTo nie są zwykłe muffiny. Składniki można kupić w każdym sklepie, a ich wykonanie nie zajmie dużo czasu. Ale to nie wszystkie ich zalety. To idealna
My Chcemy JeśćŻycie kołem się toczy . Kolejny rok , kolejne Walentynki. Kolejne Walentynki, kolejny dylemat ! Jak ją zaskoczyć ? Jak sprawić mu przyjemność ? Cóż, wielokrotnie sama postawiona byłam przed takim
Jem więc JestemBrownie jest rodem z USA. Jego receptura sięga XIX wieku. Podobno stworzony był jako deser do szybkiej konsumpcji, w ramach hotelowego lunchu sprzedawanego w formie tzw
Jem więc JestemPyszne i co najważniejsze zdrowe trufle stanowią świetną przekąskę na każdą okazję. Ja przygotowałam je na święta. Smakowały wszystkim, polecam :) Przepis pochodzi z bloga Facet i
Mienta blogTotalny hit minionych świąt. Każdy kto spróbował był zachwycony tymi pralinkami. Rozpływająca się w ustach gorzka czekolada i kwaśna truskawkowo-waniliowa posypka. Niebo w gębie, gwarantuję
Mienta blogBrownie jest rodem z USA. Jego receptura sięga XIX wieku. Podobno stworzony był jako deser do szybkiej konsumpcji, w ramach hotelowego lunchu sprzedawanego w formie tzw
Jem więc JestemKolejny wypiek z udziałem kruchego ciasta, warstwy biszkoptu i mas: budyniowej i krówkowej, jak sięgam pamięcią w pieczeniu zawsze lubiłam prostotę, bez zbędnych udziwnień, bo z
Wanilia i KardamonW Nowy Rok tradycyjnie jemy bigos. Zawsze dostawałam go od Mamy jednak w tym roku postanowiłam zrobić go sama. Trochę za sprawą miłej paczki niespodzianki którą
Mienta blogSylwestrowy hit moich pociech czyli pyszne, wilgotne ciasto z buraczaną wkładką. Dzieci były zachwycone. Ja lekko zawiedziona ponieważ dzięki pieczonym burakom miało być czerwone w
Dzieje kuchennej WiewióryWitajcie!, proste ciasta to świetne rozwiązanie na ten zimowy czas, gdy rozleniwieni szukamy odrobiny słodyczy. By uniknąć szybkiego kursu do marketu po ciastka, warto zdobyć się
Kuchnia PROzdrowotna