Podsumowanie wakacji, czyli o tym, co działo się w lipcu i sierpniu. Co udało się ugotować, co smakowało Wam najbardziej, jakie były moje sukcesy i porażki
Cooking MonsterDziś podzielę się z Wami przepisem na fantastyczny dżem, który w zimowe wieczory przypomni smaki lata, ale będzie też współgrał z zimową atmosferą świąt. :) Gdy nadchodzi
Cooking MonsterTen deser trochę mija się z tym, czym jest prawdziwy deser tiramisu, ale wierzcie mi jest równie pyszny! Ośmielę się stwierdzić, że to najlepszy deser tego
Cooking MonsterKolejne podejście do muffinek z użyciem jagód, choć w tym przepisie świetnie sprawdzą się też orzechy i czekolada. Bez masła i bez cukru, a mega smakowite
Cooking MonsterDziś przepis poniekąd zainspirowany papierkowym "Wiejskim garnkiem" od Winiary, ale w całości wykonany z domowych składników - żadnych gotowców! :) Bardzo lubię szybkie i niewymagające dania tzw
Cooking MonsterNie wiem czemu na blogu nie pojawił się jeszcze żaden przepis na muffinki, więc kiedyś musi być ten pierwszy raz... oto są - jogurtowe pyszności z fioletowymi
Cooking MonsterDziś przepis na klasyk mojego dzieciństwa, który z odpowiednimi dodatkami został wyniesiony na kolejny level pyszności! Mniam! :) Oryginalnie były to parówki zawijane w naleśniki
Cooking MonsterDeser idealny, bo szybki w wykonaniu, zdrowy i mega smaczny - warto wypróbować z jagodami i innymi ulubionymi owocami. :) Od kiedy kupiliśmy z Dominikiem nasiona szałwii hiszpańskiej
Cooking MonsterFascynacja batatami trwa, więc pojawia się kolejny przepis z ich wykorzystaniem oraz sałatka zainspirowana przepisem Minta Eats . ;) Wraz z Dominikiem uwielbiamy bataty i po purée, frytkach
Cooking MonsterGdy dostałam 3 litry jagód od Mamy Dominika wiedziałam, że powstanie z nimi jakieś drożdżowe ciacho, a ponieważ jeszcze czuję klimat festiwalu kokosa, to postanowiłam dodać
Cooking MonsterWegański przepis, który w sumie przez przypadek jest wegański, gdyż połączenie tych składników wydało mi się po prostu niezmiernie pyszne i raczej nie miało to nic
Cooking MonsterKocham naleśniki! A te są po prostu mistrzowskie i muszę przyznać, że chyba najlepsze jakie jadłam w życiu - niebo w gębie! <3 Kokosowy szał trwa
Cooking MonsterPrzepis idealny dla wszystkich fanów masła orzechowego, jego kokosowy odpowiednik jest równie pyszny! A zrobiony w domowym zaciszu smakuje jeszcze lepiej. ;) Wraz z Dominikiem jesteśmy ogromnymi
Cooking MonsterMoja inwencja twórcza i dziecięca fantazja, dosłownie, co widać po nazwie ciasta. Z borówkami, pyszną jagodową galaretką, kokosowym spodem i jogurtowo-kokosowym kremem - pycha! :) Na pomysł
Cooking Monstergdzieś z notatników lub starych zapisków. Ja tak właśnie mam. Ciągle coś znajduję, przypominam sobie dawne czasy, a w sumie jakby to było wczoraj, kiedy piekłam z moją Mamą świąteczne wypieki. Zapisywałam skrzętnie, żeby nic mi nie umknęło. Bo moja Mama prawie wszystko robiła z głowy. Teraz ja, w oparciu o stare przepisy, dodaję nowe składniki i mieszam po swojemu(...)upieczeniu było smacznie. Dzisiejszy przepis jest właśnie taką składanką trochę starą, trochę nową, ale już wielokrotnie sprawdzoną. Jest to przepis na domową masę makową, którą można nadziewać nie tylko świąteczne wypieki. Składniki: 500 g maku niebieskiego 5 łyżek cukru 3/4 szklanki płynnego miodu ½ szklanki mleka 40 g miękkiego masła 50 g migdałów 60 g orzechów włoskich (lub pekan
Kuchnia u Krysi