Mój osobisty testowy sezon przedświąteczny uważam za otwarty!Lubię smakołykami cieszyć się przez cały grudzień. Zawartość tych słoiczków została nazwana przez Nigellę "Najczerwieńszym sosem żurawinowym
bistro mamaTo bogate w bakalie ciasto piekę regularnie od kilku lat. W zeszłym roku miałam nie robić i nie wytrzymałam :) W tym roku upiekłam dwa. Jedno czeka
bistro mamaSześciolatki zaczynają kumać bazę, jak powiedziałby dziś gimnazjalista. Taki sześciolatek już wie, ze nie każdy Mikołaj jest prawdziwy, bo na przykład pamięta z przedszkola przebranego Pana
bistro mamaKilka tygodni temu zamieściłam przepis na pierniczki. Przyszła pora na ich pieczenie i lukrowanie! Czytaj więcej »
Ana Mari's worldNajserdeczniejsze życzenia Cudownych świąt Bożego Narodzenia, Ciepła i wielkiej radości, Miłych oraz hojnych gości, Pod choinką dużo prezentów, A w Waszych sercach wiele sentymentów.
kulinarnyJaPoczątek grudnia to czas, kiedy z czystym sumieniem można upiec kruche bożonarodzeniowe pierniczki i zacząć zbliżające nas do Świąt pochrupywanie. Taki smakołyk świetnie zaprezentuje się
W kuchni wieczoremMam wrażenie, że blogosferę opanowały przygotowania do Świąt. I dobrze. Każda podpowiedź na przygotowanie karpia mile widziana ;) Weekend pewnie u Was równie pracowity jak u mnie
W kuchni wieczorem"Święta dawno za nami. Pewnie niektórzy już o nich całkowicie zapomnieli. Ale mam dla Was kilka ujęć, które mogą Was w przyszłości zainspirować do zaaranżowania Waszego
Słodkie PrzyjemnościNo cóż wszystko kiedyś ma swój kres, tak też stało się z nalewką, której degustacja nastąpiła na święta. wyszła doskonała w smaku i aromacie. Zapach bakalii
W kuchennym oknie EwyGdy jechaliśmy do rodziców C. na Wigilię, było prawie pięć stopni na plusie, a w pewnym momencie C. poprosił o okulary przeciwsłoneczne, bo słońce świeciło mu
Pożeraczka, czyli raz adobrzeJak mijają wam święta? U was też zaczął padać wczoraj wieczorem śnieg? Największy i najlepszy prezent na święta mimo, wszystko. Pomimo, że to tylko zwykły
More food, love and dreamsJa już po kolacji, za chwilę wychodzę na Pasterkę. Mimo deszczu, wiatru i chłodu. Szkoda, że pogoda bardziej przypomina marzec niż grudzień, ale nie zmienia to
Pasja SmakuW tym roku nie może zabraknąć na naszym stole makowca. Od dziecka uwielbiany przeze mnie :) i moje córki. Do tego najlepiej, aby było dużo maku
Smaki EdytyŚledzie na stole wigilijnym- u mnie w każdej postaci - w oleju , w śmietanie i w sałatce :) uwielbiam i nie wyobrażam sobie by mogło ich nie być
Smaki Edyty