idealnie nadaje się jako mięso na ciepło do obiadu oraz gdy wystygnie będzie świetną wędliną na kanapki. Spróbujcie koniecznie! Składniki : * około 1,3 schabu bez kości * 150g suszonych pomidorów plus łyżka oliwy * 200g pieczarek * ulubione przyprawy, zioła, sól Przygotowanie : Schab rozciąć tak by powstał jeden większy płat mięsa. Pieczarki zetrzeć na tarce, pomidory pokroić w paseczki. Mięso natrzeć przyprawami
Magiczne Życie Martysałatkę , którą możecie zjeść na przykład na drugie śniadanie:) składniki ok 100g mieszanki sałat pół puszki tuńczyka w sosie własnym 1/4 dużej czerwonej papryki 4 pomidory suszone Pomidorki kroimy w ćwiartki, paprykę w kostkę. Sałatę przekładamy do pojemnika , dodajemy tuńczyka, pomidorki i paprykę całość oblewamy ok 1 łyżką zalewy z pomidorków. Przed zjedzeniem mieszamy. Smacznego
Cukier&Puderminut Porcje: 2 Składniki: filet z czarniaka ok. 500 g, 2-3 kromki czerstwego pieczywa, 4 łyżki masła, 2 ząbki czosnku, ½ szklanki natki pietruszki, 6 suszonych pomidorów, 3 łyżki czarnych oliwek bez pestek, 1 cytryna, sól i pieprz. Przygotowanie: Rybę skropić sokiem z cytryny. W blenderze zmiksować pieczywo z czosnkiem i pietruszką, dodać masło, posiekane
SzczyptaSmaQznalezieniem ciasta :))! Składniki (na 5 kopert): 5 arkuszy ciasta filo (45 x 36 cm) 2 filety pstrąga łososiowego bez skóry (ok. 600-700 g) 6-7 suszonych pomidorów z oliwy 3 łyżki oliwy (od pomidorów) + oliwa do smarowania ciasta garść płatków migdałowych sok z cytryny sól, pieprz Przygotowanie: Pstrąga kroimy na 5 części i doprawiamy z obu stron solą
Zakręcony Widelecodpowiednio więcej wody. Podawać polany oliwą i posypany posiekanymi ziołami i sproszkowaną słodką papryką Ostatnio zajadam się pasztetem z konfitura z żurawiny (pozostalość świąteczna).Smakuje świetnie także z suszonymi pomidorami wyłowionymi z aromatycznej oliwy, z ogórkiem kiszonym ,z rukolą lub orzechami. Do tego ciepły ,chrupiący chlebek prosto z własnego piekarnika.Po prostu pycha! ZYCZE SMACZNEGO
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!sezamowy Biolevita . Do mojej sałatki użyłam: - 1/3 paczki gotowej mieszanki sałat - mały pomidor - pół opakowania serka wiejskiego 200 g - kilka cebulek marynowanych OLE - kilka oliwek z czosnkiem OLE - pomidory suszone OLE - olej sezamowy Biolevita (ok. 1 płaska łyżka) - 1 łyżka jogurtu naturalnego wymieszanego z ziołami Przygotowania nie ma :) Bo każdy chyba wie, jak się sałatkę robi :) Można
Zdrowie na języku :Pdostanie piętkę z jeszcze ciepłego bochenka:) SKŁADNIKI 250 gram zakwasu pszennego 300 gram mąki pszennej chlebowej 100 gram maki żytniej chlebowej 200 - 250 ml ciepłej wody 1 łyżka suszonych pomidorów w płatkach 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka czarnuszki 1 łyżeczka soli szczypta cukru W misce mieszam obydwie maki razem z pomidorami, bazylią, czarnuszką, solą i cukrem. Następnie dodaję zakwas
Magiczna kuchnia Dariimarchewka seler por 2 ząbki czosnku 2 jajka od szczęśliwej kurki 1/2 szklanki bułki tartej chilli 300 ml jogurtu naturalnego 8 suszonych pomidorów garść czarnych oliwek sól, pieprz, mielona słodka papryka, zioła prowansalskie olej 2 łyżki masła Sposób przyrządzenia: Warzywa pokroić, zetrzeć na tarce podsmażyć chwilę na maśle. Połączyć
pieprzny smaczekZainspirowana "Przepisem na życie" przedstawiam "Przepis na parówki" w cieście francuskim, z suszonymi pomidorami. Czytaj więcej
bistro mamaDziś pomysł na szybki obiad. Zamiast piersi kurczaka można użyć łososia. W tym towarzystwie mile widziane byłyby również suszone pomidory. Czytaj więcej
bistro mamaKaja - dziękuję za przepisy na dwie pyszne sałatki. Dziś prezentuję pierwszą - z makaronem, kurczakiem i suszonymi pomidorami. Patrzę na nią i ślinka mi cieknie, bo była tak pyszna. Przepis jest niemalże dosłownie skopiowany, mam nadzieję, że się nie gniewasz :) Dziękuję, nie tylko za sałatki :))) Czytaj więcej
bistro mamasera i sosu pomidorowego – samo ciasto). Każdy region Włoch może się pochwalić inną odmianą focaccia, od suchego, z solą, ziołami (rozmaryn, szałwia) polanego oliwą ciasta, do pulchnego z suszonymi pomidorami i oliwkami. Zazwyczaj podawane na ciepło. Focaccia podawana jest przed posiłkiem dla zaspokojenia pierwszego głodu oraz do innych potraw jako dodatek. Rwaliśmy po kawałku i zagryzaliśmy tym pysznym pieczywem
bistro mamapodane z gulaszem. Choć nie ukrywam, że takie też lubię. Mogą być małe. Chrupiące, dzięki dodatkowi tartej bułki. Podane z różnymi dodatkami. Dziś pierwsza propozycja. Szpinak, feta i suszone pomidory. Czytaj więcej
bistro mamadodałam odrobinę chrzanu. Z czerstwej bagietki zrobiłam grzanki i ozdobiłam roszponką. Wszelkie ograniczenia nie są tu mile widziane, natomiast ulubione dodatki jak najbardziej. Wystarczy dodać szczypiorek, szynkę, awokado, suszone pomidory... Codziennie jemy z Frankiem drugie śniadanie. Cenię te chwile bardzo i sama do siebie się uśmiecham podczas tego naszego biesiadowania. Z przeszkodami mniejszymi lub większymi, mniej więcej
bistro mamaGulasz z wolnowaru...prosto i bez zaglądania w garnki, mieszania i bez obawy , że coś wykipi lub się przypali.. mięso wieprzowe marchew cebula czosnek sól, pieprz majeranek pomidory suszone Piątnica ziele angielskie, listek laurowy Mięso pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni .Przełożyć do wolnowaru , dodać cebulę,czosnek, marchewkę , przyprawy.Dolać bulion lub wodę i włączyć wolnowar. Gotować
Moje domowe kucharzenie