Sałatka z mixem sałat ze szpinakiem, słodką gruszką, wyrazistym serem twarogowym wędzonym oraz chrupiącymi orzeszkami pini. Składniki: 100-120 g mixu sałat ze szpinakiem, duża gruszka
Lena GotujePod koniec grudnia świętowaliśmy pierwsze urodziny Maleństwa. Pojechałam do Lublina na kilka dni, aby nacieszyć się moją dziewczyneczką. Jak każda babcia jestem w niej bezgranicznie zakochana
W mojej kuchniSałatka z wędzonym kurczakiem to nie lada przysmak na każdą okazję. Samo mięso z wędzonego kurczaka jest bardzo soczyste i aromatyczne. W towarzystwie dodatków takich jak
Pieprzyć z FantazjąSałatka Caprese, czyli potrawa której lata temu nie znosiłam, a teraz bardzo lubię Niby to tylko plastry pomidora przekładane mozzarellą i bazylią, ale spotkałam się
Kulinarny S.O.S.Sałatka Caprese, czyli potrawa której lata temu nie znosiłam, a teraz bardzo lubię Niby to tylko plastry pomidora przekładane mozzarellą i bazylią, ale spotkałam się
Kulinarne S.O.S.Idealna do obiadu, właściwie każdego. Z tego co pamiętam, my jedliśmy ją z siekanymi kotletami. I spokojnie sałatę rzymską możecie zastąpić właściwie każdą inną sałatą lub
KardamonovyTa sałatka z pora i pieczarek z kilkoma innymi dodatkami na pewno podbije niejedno podniebienie. Dla mnie do niedawna por w kuchni mógł nie istnieć. W
Mieszam w Garnku4.9 / 5 ( 11 votes ) Sałatka z jajecznicą prosty pomysł na śniadanie Sałatka z jajecznicą , powstała spontanicznie. Cóż jednego dnia był taki kocioł, że mimo iż zabrałam
Ogrodnik w podróżyOscypek to rodzaj twardego, solonego i wędzony owczego sera. Zimą sery sprzedawane pod Tatrami to w większości gołki, scypki, uscypki, sery góralskie, czyli takie “oscypki
Tajemnice SmakuSałatka rukola z góralskim wędzonym serem i gruszką Składniki rukola 2 łyżki startego sera wędzonego typu oscypek gruszka 1 łyżka soku z cytryny – do skropienia
Tajemnice SmakuSałatka z buraczkiem, roszponką, olejem lnianym i serowym warkoczem . Sałatka z dodatkiem buraczka to nasz kolejny pomysł na danie z wykorzystaniem oscypka. W tym przepisie obsmażyłyśmy
Tajemnice SmakuSałatka z granatem i rozetkami sera Tete de Moin Ser Tete de Moin* – Głowa Mnicha – to szwajcarski ser, który w XII wieku zaczęli wytwarzać
Tajemnice SmakuSałatka Tete de Moine z rukolą, orzechami i winogronami Ten wyjątkowy ser jest jednym z naszych faworytów, pisałyśmy już o nim wcześniej . Dla przypomnienia jednak słów
Tajemnice SmakuSałatkę możemy przygotować w słoiku i zabrać do pracy, do szkoły, na uczelnię, na piknik, na wycieczkę… Tam, gdzie nas nogi poniosą, oby tylko
Tajemnice Smaku