składniki: 1 melon 1 czerwona papryka ok. 3 średniej wielkości ogórki gruntowe 1 mała cebula, czerwona lub biała 2-3 gałązki natki pietruszki oliwa z
Domowy Smak Jedzeniaogórków. - - - - - - - - - - - - - - - - - Pieczeń rzymska z białą kiełbasą , pyszna na zimno z chrzanem lub sosem rosyjskim . Może być równiez daniem obiadowym, podana wraz z ziemniakami i surówką
Codziennik Kuchennysobą. Wkładamy do tortownicy a ją samą do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 45 minut. Choinkowa surówka Kiszonki są dobre na trawienie, a w sytuacji, w której ludziom zdarza się trafić do lekarza z przejedzenia, to mogą się przydać. Składniki: - ogórki kiszone - jabłko - patyk do szaszłyka Wykonanie: Jabłko kroimy na pół a ogórki na plasterki wzdłuż. Wkładamy
Kryzysowa Książka KucharskaSałatka "Gyros" Jedna z najbardziej popularnych sałatek warstwowych... Potrzebne będą: podwójna pierś kurczaka 7-8 ogórków konserwowych 2 czerwone cebule puszka kukurydzy kapusta pekińska majonez
Pelusiowa KuchniaChrupiąca i bardzo smaczna sałatka z tuńczykiem, która oprócz ryżu zawiera różne dodatki, jak chociażby ogórka małosolnego, kukurydzę czy ugotowane na twardo jajka, będzie doskonałą propozycją
Smakowite Daniaprzy poprzedniej sałatce (zobacz: Sałatka warstwowa z brokułem i jajkiem ) inspiracja pochodzi z gazetki „Sałatki i surówki, kwiecień 2016”. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka warstwowa z brokułem i tuńczykiem – Składniki: 1 mała kapusta pekińska 1 brokuł 2 czerwone papryki 1 duży ogórek szklarniowy 1 puszka kukurydzy konserwowej 2 puszki tuńczyka w oleju (lub w sosie własnym) kilka łyżek majonezu sól(...)poszatkować. Świeżego ogórka szklarniowego umyć, obrać, pokroić w kosteczkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy i opłukać. Tuńczyka odsączyć z oleju lub sosu własnego. Czerwoną paprykę umyć, pozbawić gniazd nasiennych, a następnie pokroić w kostkę. Na dno przezroczystej miski wysypać poszatkowaną kapustę pekińską, posmarować cienką warstwą majonezu. Oprószyć delikatnie solą i pieprzem. Następnie wyłożyć pokrojone w kostkę ogórki i odsączoną kukurydzę
Kulinarne Przebojepierś z kurczaka po królewsku Do dania drugiego będą podawane młode ziemniaki oraz surówka z młodej kapusty, koperku i sosu z cytryny i oliwy. Przystawki na zimno i na ciepło: półmisek wędlin owoce miseczki z: oliwkami, kiszonymi ogórkami, kaparami pomidory z mozzarellą, mizeria pieczarki faszerowane sałatka z zielonej soczewicy sałatka z roszponką i soczewicą
pieprzny smaczekPrzygotowanie : Obraną cebulę kroimy w cienkie piórka, ogórek obieramy, sałatę i rzodkiewki myjemy Sałatę kroimy w "makaronik", ogórek w cienkie półplasterki, rzodkiewki w słupki Wszystkie składniki mieszamy, posypujmy lekko solą i pieprzem czarnym, kropimy olejem z pestek dyni, mieszamy. Niewątpliwą zaletą surówki jest szybkość i prostota jej wykonania. Według mnie dobra jest do chleba z masłem jak i do obiadu
Proste PotrawySałatka z zupek chińskich z kurczakiem...Słodkie ziarna kukurydzy i chrupiące kosteczki papryki.Kwaśne kawałeczki ogórków i ostre wiórki cebuli.Połączone makaronem i przyprawami z
Gospodyni MiejskaSałatka ogrodowa...Liście zielonej, chrupkiej sałaty lodowej.Półplasterki ogórka i ostrej rzodkiewki.Kosteczki pomidora i papryki.Wiórki soczystej marchewki.Drobno posiekany szczypiorek.A całość pysznie odmieniona sosem winegret.Polecam!Składniki
Gospodyni MiejskaSkładniki: 1/2 kolby kukurydzy, 3 garście rukoli, 1/2 marchewki, 2 plasterki żółtego sera, 1/4 zielonego ogórka, 1/3 ugotowanego buraka, mała garść suszonej żurawiny, sos: 3 łyżki
Aga w kuchniZapraszam na moja wersję pysznego orzeźwiajacego sosiku z dodatkiem ogórków. Niezastąpiony dodatek do wielu dań a szczególnie do potraw z grilla.składniki:1 duży kubek
Monia miesza i gotujepieprzu 1 łyżeczka ziaren kolendry 2 łyżki posiekanej natki pietruszki olej do smażenia Surówka z kapusty pekińskiej: 1/2 kapusty pekińskiej szczypta granulowanego czosnku 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 łyżka soku z cytryny sól do smaku Dodatki: humus kiełki (u mnie brokułu) ogórek, papryka lub inne ulubione chrupiące warzywa opieczone pełnoziarniste bułki Sposób przyrządzenia: 1. Cebulę(...)natkę pietruszki - dokładnie wymieszaj. 6. Z masy formuj kule wielkości piłki do tenisa, spłaszcz i smaż z obu stron do uzyskania pysznej skorupki - ok. 7min z każdej strony. Surówka z kapusty pekińskiej: 1. Kapustę umyj, dokładnie osusz i pokrój na cienkie paski. 2. Wymieszaj ze wszystkimi składnikami sosu. Burgery podawaj z surówką i dodatkami na opieczonych bułkach. Smacznego! Mega Beetroot
Kuchnia w Słońcu Skąpanakluskami, ziemniakami i ulubionymi surówkami. SKŁADNIKI : 1 kg mięsa mielonego ( u mnie łopatka ) 1 cebula 4 ząbki czosnku 2 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki bułki tartej 1 łyżka soli 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżka papryki słodkiej 1 łyżka przyprawy do mięsa 1 łyżeczka majeranku FARSZ : 4 ogórki kiszone musztarda sarepska 2 kiełbasy śląskie(...)Boczek, ogórki, kiełbasę i cebulę kroimy w paski. Z mięsa formujemy średniej wielkości placki, smarujemy je z musztardą, nakładamy farsz i zlepiamy zraza. Obtaczamy go w mące i układamy na desce. Na rozgrzanym oleju podpiekamy z każdej strony kotleciki. Przekładamy je do opiekacza lub piekarnika i pieczemy około 15 minut. Zrazy podajemy z ziemniakami, kluskami i ulubioną surówką
Kulinarne Fantazje Marioli