Smaczna, możne nawet już wiosenna w smaku, sałatka z paluszkami surimi. Składniki : - paluszki surimi, - 1/2 kapusty pekińskiej, - mała cebula, - ogórek świeży, - świeży koperek, - sól, pieprz, - czosnek
Przepisy MikołajaINSTRUKCJA - KROK PO KROKU: SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) 1 porcja = 59 kcal 3 liście
Atlas SmakówSmaczna, prosta w wykonaniu. Sprawdza się do różnych mięs, jak i do ryb. Składniki 1 mała kapusta pekińska 1 średnia marchewka Sos : 1 łyżka musztardy
R'n'G KitchenWykorzystamy bogactwo witamin i minerałów z naszych owoców i warzyw dostępnych w zimie. Składniki: -kilka liści kapusty pekińskiej -marchewka -cebula -seler -por
Maminek kulinarnyDoskonała surówka jako dodatek do obiadu ale również jako osobne danie dla tych, którzy trzymają dietę lub nie jedzą mięsa. Co potrzeba: 1/2 mniejszej kapusty pekińskiej, 1 papryka Ramiro, 1/4 długiego ogórka, 1 puszka kukurydzy, Garść rukoli, Garść roszponki, 2 łyżeczki soku z cytryny, 3 łyżki oleju czosnkowego lub rzepakowego, Sól, Pieprz, Czosnek granulowany Wykonanie: Kapustę pekińską kroimy
Bułka z ChlebemKapusta stożkowa jest łatwiejsza w uprawie i lepiej się przechowuje niż pekińska, bardzo dobrze znosi transport. Jej liście są bardziej kruche i soczyste niż np. liście kapusty zwykłej. Ma lekko słodkawy smak. Użyłam jako składnik surówki i dania typu stir-fry . Dobrze sprawdza się również jako dodatek do sałatek, zapiekanek, można ją również ugotować na parze (wystarczy kilka minut). Kapusty
Qlinarnie i QlinarnieMoja surówka powstała tak naprawdę z niczego. Zajrzałem do lodówki i wykorzystałem pozostałości zalegających warzyw w lodówce. Połączenie wyszło smaczne. Polecam Składniki: 3 liście kapusty pekińskiej kawałek części zielonej pora 1/2 papryki konserwowej 3 średniej wielkości patisony konserwowe 1 mała cebula biała oliwa sól, pieprz Wszystkie składniki drobno posiekać. Dodać oliwę. Posolić i popieprzyć do smaku. Smacznego
tojestpyszne.blogspot.comsmaki się przegryzły. Gotowe! SURÓWKA Z MARCHWI I JARMUŻU Surówka, która zasmakowała bardzo ostatnio moim gościom, a dzieciaki polubiły ją w pierwszej kolejności. Ma bardzo łagodny smak i pasuje do mięs i ziemniaczków. Standardowych obiadów rodzinnych. SKŁADNIKI: - 2 małe marchewki - 2 garście jarmużu - 1/2 część zielonego pora - 1/3 kapusty pekińskiej - 1 jabłko - pieprz cytrynowy - sól - majonez lub jogurt grecki Jabłko
SMYKWKUCHNISałatka jest przepyszna, bardzo pożywna i śmiało może zastąpić lekki obiad. Osobiście uwielbiam kaszę bulgur, ale szkoda, że jest ona jeszcze tak mało popularna oraz rzadko
Di gotujeczasu podać do obiadu. Ja dzisiaj ją zrobiłem i wszyscy zjedli ze smakiem. Składniki : 1/2 główki kapusty pekińskiej 1 średnie jabłko ( winne ) 1 średnia marchewka 1 nie duży pomidor 2-3 gałązki świeżego koperku Sposób wykonania : K apustę pekińską drobno posiekaj. Jabłko obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Marchewkę obierz, umyj, zetrzyj na tarce o średnich oczkach(...)Pomidor umyj, w cienkie, niezbyt duże plasterki. Koperek opłucz, drobno posiekaj. Wszystkie składniki wrzuć do miski i dokładnie wymieszaj. Gotową surówkę podawaj do obiadu z ziemniakami i mięsem. J eśli chcesz możesz doprawić tę surówkę do smaku solą i zmielonym pieprzem, a także możesz polać ją odrobiną oliwy z oliwek
Przepisy i porady kulinarneSzybki w przygotowaniu dodatek do obiadu, domowego fast foodu czy po prostu przekąska. 1 mała kapusta pekińska 1 por (biała część) 1 puszka słodkiej kukurydzy 1
VioletoweKucharzeniemała kapusta pekińska 5 ogórków konserwowych 1 cebula pół pęczka koperku 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka soku z cytryny sól pieprz Kapustę szatkujemy i wrzucamy do miski. Dodajemy do niej pokrojone w plasterki ogórki, pokrojoną w kostkę cebulę i poszatkowany koperek. Majonez łączymy z jogurtem i sokiem z cytryny, mieszamy i wlewamy do surówki. Całość doprawiamy
Kardamonovylubi, dużo zdrowia ,witamin i do tego smaczne , a dziś zapraszam na moją surówkę z majonezem, bo to nie jest mega zdrowa propozycja, ale zapewniam że smaczna, dodatek do mięsa super. Składniki 2 marchewki 1 małe jabłko 1 mała kapusta pekińska Pół ogórka zielonego 2 łyżki majonezu 1 mała pora (biała cześć) Sól Pieprz Szczypta
Mój Smakmoje ulubione pędy bambusa. Surówka i ich udziałem jest pysznie chrupiąca i ma zdecydowanie bogatszy, lekko egzotyczny smak. Pokuśmy się więc dodawać je nie tylko do popularnej "chińszczyzny" :)) bo oprócz walorów smakowych są one także bardzo zdrowe: korzystnie wpływają na nasz układ pokarmowy oraz obniżają ciśnienie. Składniki: 1 mała kapusta pekińska 1 marchewka 1/2 zielonego długiego ogórka(...)składniki mieszamy w misce, dodajemy sól, pieprz, odrobinę cukru oraz jogurt i majonez. Ilość jogurtu i majonezu zależy oczywiście od naszych upodobań smakowych. Jeśli nie boimy się kalorii można surówkę zrobić tylko z majonezem. Całość posypujemy obficie posiekanym szczypiorkiem albo inną zieleninką (koperek, natka) i chłodzimy w lodówce ok 1/2h
Walijskie PichceniePożywna i bogata w różnorodne składniki sałatka. Składniki 1/2 szkl ugotowanego amarantusa 1 podwójna pierś z kurczaka 1 kapusta pekińska ( mała ) 2 duże pomidory 1 ogórek
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty