elegancko. Jest z tym trochę “zabawy”, ale warto – efekt jest oszałamiający! Szparagi w cieśnie francuskim można podawać same. Dla dopełnienia uczty smaków, można podawać również z sosem, np. pomidorowym lub rzodkiewkowo-porowym . Którą wersję wybierzecie? Smok poleca też inne dania ze szparagów , a szczególnie zupę krem ze szparagów i cukinii . {"@context":"http:\/\/schema.org","@type
Bardzo Gruby Smokprzyprawami. Podawaj z kromkami świeżego pieczywa lub grzankami. Uwagi: My zaserwowaliśmy pastę jajeczną na kromkach chleba buraczanego (z Kauflandu), z dodatkiem szybkiej sałatki z roszponki, małych pomidorków i sosu balsamicznego. {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Podstawowa pasta jajeczna z m\u0142odym szczypiorkiem","image":["https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2021\/05\/pasta-jajeczna.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2021\/05\/pasta-jajeczna-500x500.jpg","https:\/\/prostepesto.pl
ProstePesto.plCzekolada pasuje do wszystkiego, wprawdzie ryby z sosem czekoladowym jeszcze nie próbowałam, ale wszystko przede mną 😉 a wracając do czekolady to pasuje też do soczewicy i wtedy wychodzi nam pyszne, słodkie i aksamitne brownie. Byłam ciekawa efektu i przyznam, że wyszło pyszne 😊 Ciasto ma rekomendację mojego Niejadka, który sam poprosił o kawałek (co praktycznie się nie zdarza) i zjadł
Na kulinarnym poligoniePlacuszki ziemniaczane z młodą kapustą Znudziły się Wam ciągle gotowane ziemniaki. Proponuje placuszki z ziemniaków młodych z młodą kapustką. Takie placuszki z ziemniaków możemy polać sosem oraz mięsem. Smakują jak kopytka, ale są dużo lepsze. 12 porcji 50 minut czas przygotowania Składnik: · ½ kg ziemniaków młodych · ½ główki kapusty
Kulinarna ChwilaSchab w sosie pieczarkowym z koperkiem, zabielony śmietaną 30%. Idealny do makaronu! Składniki: schab bez kości ok 1 kg, 300 g pieczarek, duża cebula, 3 ząbki czosnku, pęczek koperku, 330g śmietany 30%, sól, pieprz czosnkowy, pieprz czarny 2 łyżki masła Przygotowanie: Schab kroimy na 1cm plastry - lekko rozklepujemy, solimy z obu stron, posypujemy pieprzem czosnkowym. Obsmażamy na maśle po minucie
Lena GotujeSmacznego :) Jeśli macie ochotę na mizerię to poniżej dwie moje propozycje ( wystarczy kliknąć w tytuł, a ukaże się przepis ) zapraszam : Lekka mizeria z rzodkiewką w jogurtowym sosie klik Mizeria najprostsza, ogórki w śmietanie klik
Kuchnia z widokiem na ogródDlaczego niby dżem ponieważ konsystencja jego jest dość rzadka i bliżej mu do sosu niż do dżemu, a będzie idealny do placuszków, naleśników czy do deserów oczywiście na chałeczkę też będzie można go dać ;) Dżem powstał nie planowanie ponieważ kupiłam melon który po rozkrojeniu okazał się niedojrzały i mało słodki dlatego aby go nie wyrzucać przerobiłam go na coś
Gotowanie...to proste !Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. 3. Jogurt mieszamy z majonezem, dodajemy czosnek i mieszamy przyprawiając do smaku solą, pieprzem i ziołami. 4. Ziemniaki i cebulę mieszamy dokładnie z sosem. Sałatkę wkładamy do lodówki do schłodzenia i żeby składniki przegryzły się. 5. Podajemy z dowolnymi dodatkami. Smacznego życzę. Moje rady: Z tej receptury wychodzie 4 porcje, ale można podwoić składniki
IzabelawkuchniWrzucamy dwie łyżki masła (może być mniej), dwie łyżki miodu( też może być mniej )i delikatnie obracając warzywa pokrywamy je karmelem .Dusimy do momentu, aż praktycznie marchewka wchłonie cały sos i pokryje się przepysznym sosikiem. Posypujemy świeżą natką pietruszki, przekładamy na talerz i obiad gotowy! Początek formularza
Z Kuchni Do KuchniPyszna sałatka ,z pysznymi pieczonymi buraczkami, smażonym kurczakiem ,duża ilością serka typu feta i sosem czosnkowym - genialne połączenie. Ciężko przestać ją jeść.... Idealnie sprawdzi się na każdej domowej imprezie ,lub po prostu na kolację lub przekąskę .Polecam gorąco
Swojskie jedzonkozamiast krojonych pomidorów z puszki, polecamy użyć świeżych. Najlepiej sprawdzą się pomidory malinowe. Poznaj również nasz przepis na pyszne chrupiące tortellini z serem , a także zapiekankę z tortellini w sosie serowym . Zobacz także przepis na piękną sałatkę z tortellini i kurczakiem . Życzymy smacznego! Artykuł Zupa z tortellini ze szpinakiem pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie
Kuchnia Na Wypasieogórki konserwowe. Doprawiamy pieprzem oraz solą, podlewamy odrobiną wody i gotujemy do miękkości. 3. Tak przygotowane warzywa rozkładamy na każdym kawałku mięsa. 4. Majonez oraz ketchup razem mieszamy i sosem przykrywamy warzywa. 5. Na koniec posypujemy żółtym serem startym na tarce o dużych oczkach. 6. Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku 20 minut w 180° C. 7. Danie gotowe. 8. Smacznego
Kulinarna Chwilalekko zezłocą. Podajemy jak tylko lekko przestygną. Mój sposób podania: bułeczki nacinam wzdłuż, smaruję dobrą musztardą, wkładam podgrzaną parówkę, dodaję ogórki kiszone pokrojone w ptastry, czerwoną cebulę i sos z łyżki keczupu i 3 łyżek majonezu z odrobiny tabasco
Kulinarne Inspiracje