smaki…arcydzieło. Składniki: 500 g szerokiego makaronu 500 g pomidorów malinowych 300 g zielonej fasolki szparagowej 1/2 szklanki startego parmezanu sól, pieprz Przygotowanie: W tracie gotowania makaronu przygotowujemy sos. Pomidory sparzamy, kroimy w kostkę, usuwając stwardniałe części. Fasolkę oczyszczamy, kroimy na kawałki, przekładamy do rondla, zalewamy wrzątkiem na wysokość warzyw. Gotujemy pod przykryciem przez 5 minut. Dodajemy pomidory, starty parmezan(...)Dusimy pod przykryciem 10 minut. Do sosu dodajemy makaron, łączymy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin
R'n'G KitchenSOS : 2 łyżki majonezu 200 ml jogurtu greckiego 1 łyżeczka musztardy sarebskiej sól, do smaku pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE : Ziemniaki, ogórki i cebulę(...)kroimy w małą kostkę. Fasolkę i kalafior gotujemy na parze, studzimy i również kroimy. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy pokrojony szczypiorek i natkę pietruszki. Składniki sosu mieszamy i wlewamy do warzyw. Dokładnie mieszamy, odkładamy sałatkę do lodówki lub od razu podajemy. Smacznego
Kulinarne Fantazje Mariolipiórka i dusimy około 40 minut. Co jakiś czas uzupełniamy płyn. Kiedy mięso jest już prawie miękkie, dodajemy pieczarki posiekane w plastry. Dolewamy wody, tyle aby utworzył się sos. Danie dusimy do miękkości mięsa. Co jakiś czas mieszamy. Doprawiamy do smaku. Jeśli jest potrzeba, sos możemy zagęścić łyżką maki. Podajemy z kaszą gryczaną białą. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.Zazwyczaj kupowałam, na skróty, ale sama sobie przyznałam, że zrobione samemu jest o niebo lepsze. Do tego przepisu użyłam go dosyć sporo, utworzył dzięki temu bardzo kremowy i aromatyczny sos, a do tego pieczone pomidorki i mozzarella stworzyły obiad, któremu nie sposób było się oprzeć. Oczywiście dla zabieganych sam makaron ze świeżym pesto też będzie bomba, ale polecam wypróbować(...)uzyskania gładkiego pesto. W tym czasie wszystkie składniki powinny być już gotowe. Do garnka z gorącym makaronem przekładamy całe pesto. wlewamy wodę spod makaronu i dokładnie mieszamy, aż sos dokładnie pokryje makaron. Do tego przekładamy pieczone pomidory razem z całym sokiem i oliwą spod pieczenia, a także większość cześć kulek mozarelli – dokładnie ale delikatnie wszystko mieszamy. Danie
Smaczna Stronamąki pszennej 4 jajka kl M szczypta soli nadzienie do naleśników: 400 g twarogu z kostki 1 łyżka cukru waniliowego 2 łyżki cukru zwykłego 6 łyżek słodkiej śmietanki 30 % sos truskawkowy: garść truskawek 2 łyżki kwaśnej śmietany lub jogurtu naturalnego cukier puder do osłodzenia według własnego smaku 1. Wszystkie składniki na ciasto roztrzepujemy bądź miksujemy ze sobą i odstawiamy(...)rozgrzanej patelni. Każdy upieczony naleśnik, przekładamy na talerz, układając jeden na drugim i przykrywamy drugim talerzem, naleśniki pozostaną wtedy miękkie i wilgotne :) Gotowe, smarujemy twarogiem, rolujemy i polewamy sosem truskawkowym. Smacznego !!!! Ps. Truskawki możemy włożyć także do środka naleśników, lub wymieszać je z twarogiem
Gotowanie...to proste !potrzebne żeby powstała nam przekąska na różne imprezy. Składniki: · 1 kg płatów śledziowych solonych · 1 słoik sosu meksykańskiego Sposób przygotowania: 1. Płaty śledziowe zalewamy wodą i moczymy około jednej godziny . 2. Po tym czasie kroimy na mniejsze kawałki i łączy(...)sosem meksykańskim . 3. Odstawiamy na jedną godzinę żeby smaki się połączyły. 4. Gotowe. 5. Smacznego
Kulinarna ChwilaPojemnik szczelnie zamknąć i włożyć do zamrażalnika. Po około 30 minutach lody należy przemieszać oraz ponownie schłodzić w zamrażalce. Po godzinie i dwóch masę ponownie przemieszać oraz połączyć z sosem malinowym. Lody chłodzić do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Domowe lody mleczno-śmietankowe - dodatkowe informacje: (*) Variegato, którego użyłam można mieszać z bazą lodową lub udekorować nim lody. Produkty Lauretta mają lejącą się(...)konsystencję, ale po zamrożeniu gęstnieją. Smak wiśniowy oraz malinowy również jest pyszny! Do lodów nadaje się też sos owocowy, najlepiej taki domowy oraz gęsty. (**) Użyłam pojemnika po lodach o pojemności 1 litra. Koniecznie odwiedźcie mnie na Facebooku - klik oraz Instagramie - klik
Di gotujezarazem przepyszna. Składniki: - 6 plastrów łososia wędzonego Mowi - 1 szklanka surowego makaronu typu ryż - 2 ogórki zielone - 2 łyżki czerwonej cebuli - 2 łyżki kaparów Sos do sałatki: - 2 czubate łyżki majonezu - 1 czubata łyżka jogurtu typu greckiego - 1 płaska łyżeczka musztardy sarepskiej - 1 łyżka oliwy z oliwek - 1 łyżka soku z cytryny(...)kapary odcedzamy, cebulę drobno siekamy. Ogórki kroimy w zdłuż na cztery części i wycinamy środek z pestkami żeby nie puściły wody. Wszystko mieszamy z wystudzonym makaronem. Wszystkie składniki na sos dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy z sałatką. #lososmowi
Kulinarne życiezagotować, zmniejszyć ogień i gotować 5 minut. W tym czasie mąkę ziemniaczaną wymieszać z 2 łyżkami zimnej wody, wlać do gotujących się wiśni, wymieszać. Gotować jeszcze 2 minuty, aż sos zgęstnieje. Odstawić do wystygnięcia. Masa z mascarpone: Do misy robota kuchennego wlać śmietankę kremówkę, dodać mascarpone i cukier. Ubijać, zaczynając na niskich obrotach, aż powstanie gęsta i puszysta pianka. Wykonanie(...)wyłożyć 1 łyżkę frużeliny wiśniowej, na nią pokruszyć 1 bezika, całość przykryć 1 łyżką masy z mascarpone. Ponownie dodać frużelinę wiśniową, pokruszoną bezę oraz masę z mascarpone. Całość polać sosem z frużeliny i ozdobić pokruszoną bezą oraz całymi wiśniami. Eton Mess z frużeliną wiśniową można podawać od razu po przygotowaniu lub po schłodzeniu w lodówce. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Eton
niecodziennikparyPieczona karkówka z pieczarkami w sosie słodko-kwaśnym to jedno z popisowych dań mojej mamy. Często gościła u nas na stole przy okazji różnych uroczystości :). Jest to dość duża proporcja, można sobie zmniejszyć ilość mięsa i sosu wg uznania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 cała karkówka ok 1,5 kg 3 większe cebule 300 gram pieczarek olej do smażenia przyprawy
Blog kulinarny S9.PLjest właśnie sezon na młodą kapustę , a nie ma nic lepszego niż warzywa sezonowe składniki na 3 osoby: 3 pojedyńcze, filety piersi z kurczaka marynata : 3 łyżki, jasnego sosu sojowego 2 łyżki wina mirin lub zwykłe białe wino z dodatkiem brązowego cukru- nie to samo, ale daje dobry efekt 1 płaska łyżeczka, drobniutko, startego imbiru 1 ząbek czosnku , wyciśnięty praską(...)czerwone papryki szpiczaste lub inne o cienkim miąższu 2 cebule dymki razem ze szczypiorem 1 łyżeczka startego korzenia imbiru 2 łyżeczki octu ryżowego 1 łyżka brązowego cukru 1 łyżeczka sosu rybnego 2 ząbki czosnku, wyciśnięte praską 1 płaska łyżeczka, mielonych nasion kolendry olej kokosowy do smażenia sól do smaku dodatkowo: prażony sezam do podania Piersi z kurczaka, oczyść z wszelakich
Ogrodnik w podróżywrzątku, obierz ze skórki, pokrój w kostkę i także wrzuć na patelnię razem z pokrojoną w plasterki papryczką. Dopraw pieprzem, gotuj często mieszając około 5 minut. Tym razem sos podkręciliśmy także odrobiną niezwykle aromatycznej i ostrej przyprawy Instenson Sriracha z wyłącznie naturalnych składników. Bób ugotuj w lekko osolonej wodzie, dodaj do sosu, wymieszaj i podawaj. Rada: jeśli wolisz łagodne smaki
Kulinarna PolskaKalafior obtaczany w jajku z przyprawami i bułką tartą, smażony i podany z sosem pomidorowym/ketchupem. Prosto, sezonowo i pysznie. Czy to obiad, czy przekąska czy może dodatek? Dla mnie to był obiad ale pewnie dla innych to mało konkretnie więc spokojnie można wykorzystać to jako dodatek do czegoś konkretniejszego:) Kalafior w jajku Składniki: 1 kalafior 3 jajka 2 łyżki mleka(...)zostało jakieś jajko w misce i posypać resztą bułki tartej. Smażyć z jednej strony a następnie przewrócić na drugą stronę. Podawać cieply, prosto z patelni z sosem pomidorowym albo ketchupem
Smaczny zeszyt