Kiedyś na wyjeździe przez pomyłkę i trochę z ciekawości kupiliśmy ze znajomymi czarną sól kala namak zupełnie nie wiedząc co to jest. Niechcący posoliliśmy nią sos do spaghetti all’amatriciana 🍝 , co przyznam złe nie było, może lekko dziwaczne, lecz zjadliwe. Uznaliśmy jednak, że tradycyjny przepis jest znacznie lepszy i nie jest to danie do powtórki. Ostatnio przeglądając wegańskie przepisy przypomniałam
Cytryna&Co.Święto! Jak nic mam dzisiaj święto 🙂 Siadłam do komputera i siedzę już przy nim od godziny. Słucham sobie nowo odkrytego mocnego pierd… znaczy się muzyki
gotować!ketchup jest z pomidorów... A no właśnie z cukinii ketchup jest bardzo smaczny i uniwersalny. Możemy go używać do kiełbasek, parówek, jako sos do pizzy, a nawet jako sos do spaghetti. Do czego tylko chcemy. Najważniejsze, że nie zawiera sztucznych konserwantów. Oczywiście, aby słoiki dłużej stały i dobrze smakowały to ocet i cukier w składzie musi być
Kuchnia Paulettesróżnym okresie wzrostu i na różnym etapie dojrzewania. Cukinia jest młoda, jędrna, a kabaczek to nazwa cukinii dojrzałej, większej, z pestkami Przepisy z cukinią 1) CUKINIOWE SPAGHETTI Z SOSEM SEROWYM 2) RUSTYKALNA TARTA Z CUKINIĄ 3) CUKINIA FASZEROWANA PĘCZAKIEM 4) KORZENNE CIASTO CUKINIOWE 5) MEDALIONY INDYCZE W CIEŚCIE CUKINIOWYM 6) ZUPA Z PIECZONEJ CUKINII Z TYMIANKIEM
Kuchnia MagdaLenyKrewetki nigdy nie zawodzą. A ja takie znajomości sobie cenię :) Mogłabym tak codziennie - makaron i krewetki. W maju przeplatane szparagami i jajem z płyyynniutkim żółtkiem. Ale
Cook&Lovesłoiczków i przechowywać w lodówce, można również zamrozić w plastikowych pojemniczkach. Tak przygotowany sos może być bazą do wielu dań, nie tylko pizzy, może to być sos do spaghetti albo dodatek do zapiekania warzyw jak zaprezentowałam to w poprzednim przepisie. Zapraszam. Składniki: 500 g pasty pomidorowej 5-6 ząbków czosnku 2 łyżeczki oregano 2 szczypty soli morskiej
Wino Francja KuchniaDanie z cyklu "jak mieć spokój przy stole". Kiedyś pisałam, że dzieci uwielbiają klasyczną lasagne, penne lub spaghetti z sosem bolońskim, więc to po prostu kolejna wariacja. Niby się mieli nie zorientować, bo coś innego, zapiekanka-niespodzianką, a smak który dobrze znają. Tylko dodałam sobie potężnej pracy. Zamiast normalnie naładować tego sosu w każdą rurkę i ułożyć obok
bistro mamaSEREM HALLOUMI CARPACCIO Z CUKINII SAŁATKA Z KURCZAKIEM I OSCYPKIEM CARPACCIO Z BURAKA SAŁATKA CEZAR SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM CARPACCIO Z POLĘDWICY Z CZOSNKOWĄ BAGIETKĄ MAKARONY SPAGHETTI Z KREWETKAMI SPAGHETTI Z SOSEM POMIDOROWYM MAKARON PENNE W SOSIE ŚMIETANOWYM Z SZYNKĄ PARMEŃSKĄ DANIA GŁÓWNE SZAKSZUKA Z KURKAMI BOEUF STROGONOW NAJLEPSZY DOMOWY CHEESEBURGER KREWETKI W SOSIE POMIDOROWYM Z WÓDKĄ PIZZA Z PATELNI
nietylkopasta.plsłoiczków i przechowywać w lodówce, można również zamrozić w plastikowych pojemniczkach. Tak przygotowany sos może być bazą do wielu dań, nie tylko pizzy, może to być sos do spaghetti albo dodatek do zapiekania warzyw jak zaprezentowałam to w poprzednim przepisie. Zapraszam. Składniki: 500 g pasty pomidorowej 5-6 ząbków czosnku 2 łyżeczki oregano 2 szczypty soli morskiej
Wino Francja KuchniaDzisiaj obchodzimy Światowy Dzień Makaronu - przypominam o zakładce, w której znajdziecie moc makaronowych inspiracji :) KLIK! KLIK
Moje Kuchenne Rewelacjepokrojone w kostkę pomidory. Całość gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając przez około 15-20 minut, aż makaron uzyska pożądaną miękkość. Artykuł Jednogarnkowe spaghetti z sosem pomidorowym i mięsem mielonym pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarneJakiś czas temu jak sobie pewnie dobrze przypominacie przez ośmiorniczki prawie upadła rząd... czy jednak to jest taki rarytas i to drogi żeby wart był takiego
Bernika - moj kulinarny pamietnikWitam serdecznie Chciałabym zaproponować przepis na pyszny makron z fasolką szparagową, zaczyna się sezon na fasolkę więc polecam wypróbować przepis. Do przygotowania makaronu będziemy potrzebować: 500 g makaronu spaghetti na sos: około 800 g pomidorów 1 cebula 3 duże ząbki czosnku garść listków bazylii sól, pieprz oraz: około 800 g fasolki szparagowej żółtej lub zielonej kostka sra feta olej
Uwaga Babcia Gotujetagliatelle, pappardelle, linguine, spaghtetti… Według mnie, najlepsze jest to, że pasują zarówno z słodkimi dodatkami jak i podane w sposób wytrawny. Najbardziej znane jest oczywiście znany makaron spaghetti z sosem bolognese, jak i tradycyjna lasagne z mięsem mielonym i sosem pomidorowym. Dzisiaj przedstawiam przepis na makaron penne z kremowym sosem, który jest z dodatkiem sera koziego i suszonej bazylii
Jaglusia