całkiem pyszne zupy wychodzą. Teraz piszą mi dziewczyny podziękowania za to, że “nauczyłam je gotować pyszne zupy bez mięsa”. Do mojego blogowego menu dokładam dzisiaj kolejną klasykę: zupę pieczarkową z makaronem zabielaną roślinną śmietanką. Polecam i zachęcam do testowania Składniki: 250 g białych pieczarek 2 średnie ziemniaki 1 łodyga selera naciowego 1/2 małej cebuli 1 mała marchewka garść ulubionego drobnego(...)więcej według uznania) roślinnej śmietanki (ja używam sojowej alternatywy śmietanki) Przyprawy: 2 listki laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 4 ziarna czarnego pieprzu olej do smażenia sól, pieprz i sos sojowy (do smaku) Wykonanie: Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w drobną kostkę, a umyta marchewkę ucieramy na dużych oczkach tarki. Pieczarki obieramy ze skórki i myjemy pod bieżącą wodą, ucieramy
Lamarida.plGrillowanie można przekornie nazwać już sportem :) Jak tylko nadarza się okazja rozpalamy grilla i przygotowujemy smaczne potrawy. Jednak oprócz smacznego mięsa warto zastanowić się na jakimś
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!PIECZARKOWE RISOTTO / MUSHROOM RISOTTO Wegetariańskie, proste, niekoniecznie szybkie, ale pyszne! Może być serwowane solo albo jako dodatek do mięsa. Kolejne wydanie potrawy z ogromnej kopalni pomysłów jaką jest kuchnia włoska – zapraszam do gotowania! W przypadku tego przepisu bardzo ważny jest dobór jogurtu – nie może mieć dużo wody, bo sos nam nie zgęstnieje w odpowiednim czasie i zamiast risotto
Martyna CooksPIECZARKOWE RISOTTO / MUSHROOM RISOTTO Wegetariańskie, proste, niekoniecznie szybkie, ale pyszne! Może być serwowane solo albo jako dodatek do mięsa. Kolejne wydanie potrawy z ogromnej kopalni pomysłów jaką jest kuchnia włoska – zapraszam do gotowania! W przypadku tego przepisu bardzo ważny jest dobór jogurtu – nie może mieć dużo wody, bo sos nam nie zgęstnieje w odpowiednim czasie i zamiast risotto
Martyna CooksPIECZARKOWE RISOTTO / MUSHROOM RISOTTO Wegetariańskie, proste, niekoniecznie szybkie, ale pyszne! Może być serwowane solo albo jako dodatek do mięsa. Kolejne wydanie potrawy z ogromnej kopalni pomysłów jaką jest kuchnia włoska – zapraszam do gotowania! W przypadku tego przepisy bardzo ważny jest dobór jogurtu – nie może mieć dużo wody, bo sos nam nie zgęstnieje w odpowiednim czasie i zamiast risotto
Martyna Cooksodkrawamy twardą część. Mieszankę ziemniaczano-pieczarkową ściskamy w dłoniach tak aby zostało w niej jak najmniej wody. Formujemy coś na kształt chleba. Zawijamy w liście kapusty. Jeśli zajdzie tka potrzeba spinamy przy pomocy wykałaczek. Zawijaniec układamy na polanej olejem brytfance. Dolewamy 1/4 szklanki wody. Pieczemy przez 30 min. Propozycja podania: Najlepiej z jakimś sosem. Ja użyłam domowej roboty przecieru
Weganka gotujeJuż niejednokrotnie zapewne przeszukiwaliście internet w poszukiwaniu ciekawej propozycji sałatki, dodatku do obiadu . Więcej nie musicie już tego robić. W tym wpisie propozycja Madzi na szybką
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!sposób klopsy jajeczno-pieczarkowe , albo warzywa - i powstają wtedy pyszne klopsy jejczno-warzywne . Tym razem moją podstawową, jajeczną wersję kotlecików wzbogaciłam o kawałki tuńczyka w odsączonego z zalewy. Wyszło bardzo fajne zestawienie smakowe: mocno jajeczne, lekko rybne ... Polecam 😊 Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo 1 jajko surowe 2 puszki tuńczyka w sosie własnym koperek lub natka
Walijskie PichceniePieczarkowe risotto Grzybów w tym roku jak na lekarstwo , a w zasadzie wcale więc , nie ma nadziei na risotto ze świeżymi borowikami , czy kurkami , które tak
Ogrodnik w podróżyZawijasy z ciasta francuskiego z pieczarkami i mozzarellą to świetny pomysł na szybką kolację na ciepło lub imprezową przekąskę. Ja zawsze podaje je z domowym sosem czosnkowym, świetnie smakują również z ketchupem. Proste i tanie danie z łatwo dostępnych składników. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 250 gram pieczarek 1 mała cebula lub pół dużej 3-4 łyżki gęstej śmietany(...)oraz pieprzem. Całość przesmażamy kilka minut co jakiś czas mieszając aż wyparuje woda z pieczarek. Na koniec dodajemy śmietanę, dokładnie mieszamy i smażymy ok 2-3 minuty. Gotowy farsz pieczarkowy odstawiamy do ostygnięcia. na rozwinięty płat ciasta francuskiego wykładamy i rozprowadzamy wystudzone pieczarki, następnie starty żółty ser. Na koniec układamy paski mozzarelli. ciasto zwijamy w rulon wzdłuż dłuższego brzegu. Następnie
Blog kulinarny S9.PLwspominałem, jedliśmy z dziadkiem panierowane pieczarki po moim pierwszym kibicowaniu ligowym. Jak również wspominałem, przypomniała mi się pierwsza meczowa przekąska na stadionie Lechii - była to podłużna bułka wypełniona farszem pieczarkowym! No i wszystko jasne :) No, może nie wszystko. Pozostaje do wyjaśnienia kwestia dlaczego zawsze trafiamy z Marzeną pod jedną półkę w sklepie, kierowani tam tymi samymi pomysłami? W poszukiwaniu teorii(...)klasy ;););) No i przecież to właśnie na boisku wymyśliliśmy naszą kulinarną zabawę !!! PS Dziadkowe klasyczne panierowane pieczarki postanowiłem nieco wzbogacić. Przecież ich środek aż prosi się o wypełnienie :) PPS Sos idealnie pasujący do dania jest dziełem syna i żony :) PPPS Rodzice upierają się, że dziadek nie potrafił nic ugotować i że mi się przyśniło ;) A jednak! Składniki: 500 g pieczarek
zadanie-gotowaniePodniebienne Pieszczoty Grillowana karkówka w coli autorka: Bernadetta | blog: Prawo do gotowania z pasją Kacza pierś Ewy Wachowicz autorka: Bernadetta | blog: Prawo do gotowania z pasją Polędwiczka z wiśniowym sosem autorka: Myszka | blog: Myszka gotuje Karkówka z grilla marynowana w wódce autorka: Myszka | blog: Myszka gotuje Pieczony karczek z tymiankiem, czosnkiem i cytryną autorka: Goaa | blog: jedz i smakuj Karkówka(...)mój przepis na życie | blog: mój przepis na życie Szaszłyki wołowe na grillowej patelni Ballarini autorka: stolikwkropki | blog: Stolik w kropki - dietetyczny blog kulinarny Rolada z indyka z pieczarkowym farszem autorka: KasiaWa | blog: Smakołyki i koraliki Schab pieczony w antonówkach i cydrze lubelskim autorka: Delicious Titbits | blog: Delicious titbits Kurczak w marynacie z maślanki i musztardy autorka: karolajna | blog: moje
Kuchenna Kontrrewolucyabłyskawiczne pierożki z pieczarkami . Idealne na obiad, przyjęcia lub jako dodatek do kubka czerwonego barszczu. Ich przygotowanie jest bardzo proste. Podstawą jest świeży spód do pizzy. Do tego szybki pieczarkowy farsz, chwila przygotowań i już można piec pierożki. Spróbujcie. Jak przygotować szybkie pierożki z pieczarkami? Składniki: 220 g pieczarek kawałek pora – około łyżki po posiekaniu 2 lekko czubate łyżki(...)każde kółko nakładamy pieczarkowy farsz. Kółeczka składamy na pół i zlepiamy jak pierogi. Nasze pierożki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (użyłam papier ze spodu do pizzy). Każdy pierożek smarujemy jajkiem i posypujemy sezamem. Pieczemy w nagrzanym do 220 stopni piekarniku do ładnego zarumienienia około 12-15 minut. Podajemy same, w towarzystwie domowych sosów lub jako dodatek do kubka
Słodkie okruszkiWczoraj były cebularze , tajemnica żadna. Zostało mi sporo nadzienia, którego nie mogłem przecież wyrzucić i zużyłem je do kanapek. Tak sobie pomyślałem, że warto tej paście
BaRepas