Jarmuż jest to roślina z rodziny kapusty warzywnej. Znana była już w starożytności i była wykorzystywana jako roślina ozdobna, jak i jadalna. Niestety w Polsce, mało
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dziś sobie zrobimy włoską, jesienną bazę pod różne pyszności rodem z Piemontu- gdzie miałam okazję mieszkać około trzech lat. Bazę tę podejrzałam w miasteczku Condove. Condove
Z Kuchni Do Kuchniktóre obniżają poziom cholesterolu) spożywanie komosy przyczynia się do zmniejszenia ryzyka miażdżycy. JAK PODAWAĆ KOMOSĘ? Może być wykorzystywana jako dodatek do potraw mięsnych i warzywnych - jako zamiennik ziemniaków, ryżu czy kaszy. Można ją podać jako śniadanie, na przykład z jogurtem i owocami, a także dodać do ciast i ciasteczek. Dobrze sprawdzi się jako składnik sałatek czy też dań kuchni(...)powodują, że spożywanie nasion chia poprawia prace układu nerwowego , pokarmowego, a także strukturę mięśni i kości. JAK PODAWAĆ NASIONA CHIA? Można je używać jako dodatek zagęszczający do sosów i zup, puddingów, a także tworzyć z ich użyciem odżywcze koktajle. Może być świetnym uzupełnieniem potraw z ziemniaków, sałatek, musli i warzyw. Natomiast zmielone nasiona posłużą jako składnik do produkcji
KatsuumiTym razem się troszeczkę rozpiszę. Nie jestem żadną specjalistką od spraw żywienia, ale lubię próbować nowe smaki, nowe produkty i próbuję. Owszem dużo prościej byłoby podać
Blondynka Gotuje