Danie bardzo smaczne, jednak dosyć specyficzne. W smaku serduszka przypominają wątróbkę, w konsystencji natomiast pierś z kurczaka. Od razu uprzedzę, że przygotowanie ich nie każdemu może przyjść łatwo. Pomimo że przygotowywałam w życiu wiele różnych i dziwnych potraw, zrobienie tej kosztowało mnie wiele nerwów. Być może miałam gorszy dzień, ale podeszłam do tego zdecydowanie zbyt emocjonalnie :) Na szczęście zaskakująco dobry(...)składniki, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Dusimy pod przykryciem na małym/średnim ogniu około 40 minut. Po tym czasie zdejmujemy pokrywkę, zwiększamy ogień i gotujemy 15 minut, aż sos zgęstnieje. 3. Danie zdejmujemy z ognia, dodajemy papryczkę chilli i Philadelphię i mieszamy, aż ser całkowicie się rozpuści. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ryżem, pieczywem lub puree ziemniaczanym. Smacznego
My Culinary Artkrólewski kilka winogron zielonych bezpestkowych 2 ziemniaki 2 łyżki oliwy z oliwek natka pietruszki Przyprawy : pieprz czarny estragon papryka słodka imbir kmin rzymski Pierś kurczaka myjemy, osuszamy i oczyszczamy. Następnie kroimy na małe kawałki i przekładamy do głębokiego naczynia. Polewamy oliwą z oliwek i dokładnie obtaczamy w niej każdy kawałek mięsa. Przyprawiamy pieprzem czarnym, estragonem(...)niczym to nie przeszkadza, o ile się nie zasłoni wszystkich dziurek i zostawi się odpowiednio dużo miejsca wkoło, żeby para mogła swobodnie przepływać :) Dodatkowo mięso robi się we własnym sosie i lepiej mi smakuje, niż jakby wszystko spływało do pojemnika na soki. Gdy urządzenie się wyłączy, ziemniaki przekładamy na talerz i posypujemy świeżą natką pietruszki. Pozostałe składniki mieszamy ze sobą
Parowar Facetazawiera tłuszczu dlatego nadaje się dla osób dbających o figurę lub odchudzających się. Składniki: 300 g wątróbki drobiowej 500 g mięsa drobiowego (ja tym razem użyłam piersi z kurczaka ale może być indyk) 1 łyżeczka gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczki curry 4 łyżeczki przyprawy do mięs (ja użyłam przyprawę do drobiu, choć można użyć bardziej "wyraźnej" w smaku(...)piecyk Wyjąć blaszkę z piekarnika i odkroić mięso od brzegów. Zostawić do wystygnięcia - ja studzę pasztet na kratce nad zlewem Można podawać w plastrach na półmisku jako przekąskę z sosami. Ja najbardziej lubię do kanapek z ogórkiem kiszonym: ) Smacznego
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comzrobić prostą sałatkę caprese każdy wie. Moja jednak jest jeszcze prostsza w wykonaniu. Plasterki pomidorów i mozzarelli układam na talerzyku na przemian. Dekoruję listami bazylii i polewam sosem balsamicznym (sos można kupić w Lidlu). Roladki z szynki i sera. Kolejna prosta w przygotowaniu przystawka. Do przygotowania której potrzeba sera żółtego, szynki konserwowej w plastrach, majonezu oraz czosnku. Ilość(...)Przepyszna warstwowa sałatka z tuńczyka , jajek, kukurydzy oraz sera żółtego. Bardzo prosta i szybka w przygotowaniu sałatka z brokułów o zaskakującym słodko - kwaśnym smaku. Kolejna warstwowa sałatka z kurczakiem i warzywami. Idealna na wszelkiego rodzaju domowe przyjęcia. Macie jakieś swoje ulubione przepisy na przystawki? Podzielcie się nimi w komentarzach chętnie wypróbuję
Pani domowatylko zapiec. Podane poniżej składniki na zapiekankę wymagają dużego naczynia żaroodpornego. SKŁADNIKI około 320 g makaronu wstążki 2 małe cukinie 500 g piersi z indyka (można zastąpić piersiami z kurczaka) 300 ml śmietany 30% 2 łyżki masła 120 g żółtego sera 450 g rozdrobnionego mrożonego szpinaku 3 duże ząbki czosnku 1 kulka mozzarelli 3 łyżki masła 3 łyżki mąki pszennej(...)zrobiły się grudki. Następnie wlać mleko, mieszając. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Podgrzewać mieszając do momentu aż masa zawrze i zgęstnieje. Układanie warstw: Dno naczynia żaroodpornego lekko polać sosem beszamelowym, ułożyć warstwę cukinii, nieco mięsa polanego sosem, w którym się robiło, następnie warstwa makaronu, warstwa szpinaku, całość polać sosem beszamelowym; Kolejna warstwa, to pozostała cukinia, pozostałe mięso wraz
Passions hobbies lifeDziś przedstawię jedno z moich popisowych dań. Wymyśliłam je przypadkowo szukając przepis na utylizację kokosowego mleka i oglądając przepisy na kurczaka. Jako że nie lubię gotowanej ryby a duszonej nigdy nie próbowałam danie te w sumie zrobiłam przypadkiem (w lodówce była akurat ryba) i ku mojemu zaskoczeniu wyszło pysznie. Odtąd robię je co najmniej raz na dwa tygodnie... Najbardziej lubię(...)pomidory (ja używam sparzone i obrane ze skórki). Wlewamy ciupkę mleka kokosowego i dusimy z minutkę (z pomidorów też wypłynie sok więc nie przesadzamy). Dodajemy pietruszkę i rybę. W sosie robimy dziury tak żeby ryba była do połowy zanurzona i zalewamy pozostałym mlekiem (Mleka można dać mniej w zależności od wysokości ryby - zawsze można dolać). Dusimy około 15 minut. Możemy
Lubczyk i WaniliaBędąc na diecie powinniśmy spożywać mięso o niskiej zawartości tłuszczu, najlepiej białe, jak filet z indyka czy kurczaka (zawsze bez skórki), ale również ryby, takie, które w swoim składzie mają niską zawartość tłuszczu, np. mintaj, miruna, dorsz. Będą nam dostarczać odpowiedniej ilości białka w diecie. Pamiętajcie też, że chociaż raz w tygodniu głównym źródłem białka powinny być warzywa strączkowe(...)folią aluminiową , pod przykryciem zapiekamy około 12 minut, potem kolejne 12 minut bez przykrycia. Temp. pieca 200 stopni. Na porcję obiadową gotujemy w osolonej wodzie 300 g brukselki (105kcal) Sos: 2 łyżki jogurtu naturalnego typu light (15kcal) 1 łyżka pełna serka twarogowego chudego (12kcal) 1/2 wody sok z cytryny sól pieprz składniki mieszamy używamy jako sos do pulpecików Porcja
SMYKWKUCHNIJeśli znudziła Wam się tradycyjna sałatka warzywna i macie ochotę na jakaś odmianę polecam Wam szybką i bardzo smaczną sałatkę pieczarkową. Jej przygotowanie nie jest ani
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!ugotowania bulionu/rosołu, ale do niczego więcej. I zawsze omijałam je szerokim łukiem. To są takie 2 wyjątki, bo generalnie warzywa uwielbiam i jem często. Pewnego dnia robiłam kurczaka pieczonego w warzywach. Miało być pysznie i aromatycznie, więc w naczyniu żaroodpornym znalazło się mnóstwo warzyw-ziemniaki, marchewka, papryka, pietruszka, cebula, czosnek, zielony groszek. Większość warzyw do zjedzenia, niektóre (pietruszka(...)czasu mieszając, aż pietruszka zmięknie. Następnie przekładamy blachę na najwyższy poziom piekarnika i podpiekamy jeszcze przez kilka minut, aż frytki się przyrumienią. Gotowe frytki świetnie smakują z domowym sosem czosnkowym lub miodowo-musztardowym :) Przepis dodaję do akcji
Zawsze głodna!29Wiele osób przeszukuje internet w poszukiwaniu sprawdzonego przepisu na szybką i prostą przystawkę. Chciałbym Wam pokazać jak przygotować warzywne koreczki – idealnie będą pasowały na każde
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Wiele osób przeszukuje internet w poszukiwaniu sprawdzonego przepisu na szybką i prostą przystawkę. Chciałbym Wam pokazać jak przygotować warzywne koreczki – idealnie będą pasowały na każde
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!także będzie bardzo smaczne . Ja dziś wybrałam pierś z indyka , troszkę dłużej się podsmaża ale warto jest czekać . Składniki 6 placki tortilli 300 dag piesi z kurczaka 1 duża cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka kurkumy 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka pieprzu ziołowego pieprz czarny(...)przesmażenia i aby ser się rozpuścił . Kiedy nasza tortilla jest już dobrze zarumieniona , przekładam na deskę , kroje w trójkąty , i gotowe do podania , ja uwielbiam taką tortille z sosem czosnkowym . Z tej ilości mięsa wychodzą 3 takie podwójne placki
Mój Smakzachować wszystkie jej właściwości zdrowotne? Z czym połączyć szpinak? Odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zestawieniu najlepszych przepisów z zielonymi warzywami! Na zdrowie! Botwinka z cukinią w delikatnym sosie Brokułowe pesto na sałatce z zielonej soczewicy Brokułowo-jajeczna sałatka z majonezem Bruschetta z cukinią i hokkaido Bukiet sałat z brokułami i jajkiem Chrupiąca sałatka z rukoli, z brokułami Cytrusowa(...)mozzarellą i pomidorkami cherry Sałatka z kaszy gryczanej z rukolą i klementynką Sałatka z kaszy gryczanej z rukolą, oliwkami i czerwoną cebulą Sałatka z rukoli z brzoskwinią i wędzonym kurczakiem Sałatka z rukoli z gruszką, serem pleśniowym i orzechami Sałatka z rukoli, z gruszką, figami i camembertem Sałatka z rukoli z cieciorką, czerwona cebulą i czarnymi oliwkami Sałatka z rukoli
Moja smaczna kuchniabułce tartej i usmażone, a następnie zapiekane w piekarniku, podane z ziemniakami z masełkiem, oraz na surówkę pomidorki z cebulką, oliwą i przyprawami. Zapraszam ! :) Składniki: 2 filety z kurczaka ser mozzarella (pokrojona na plastry cienkie) masło przyprawy do roladek: sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra musztarda (może być jakaś ostra, chyba, że nie lubicie dajcie zwykłą:) ) szynka (tyle plastrów(...)ziemniaków są wtedy dużo smaczniejsze :). Pomidory myjemy, kroimy na ósemki. Cebulę obieramy z łupinki, myjemy i kroimy w drobną kostkę. Następnie wszystko umieszczamy w misce. W kubku robimy sos do pomidorów dodając 3 łyżki wody, 3 łyżki oliwy, 1/3 płaskiej łyżeczki soli, szczypta pieprzu, i 1 łyżeczka płaska ziół prowansalskich, wszystko dokładnie mieszamy ze sobą, a następnie przed podaniem wlewamy
Gotuj z MąkąKapłon to wykastrowany młody kogut. Zabieg ten wykonuje się w wieku sześciu tygodni. Poprzez kastrację następuje zwolnienie przemiany materii i ptak znacznie przybiera na wadze a
królestwo garów