jest prostsze w wykonaniu i nie wymaga aż tylu przypraw. Składniki: Olej do smażenia, Mleczko koksowe puszka, Kawałki kurczaka, 2 duże pieczarki, 1 łyżka czerwonej pasty curry, 1 łyżka żółtej lub zielonej pasty curry, 1 łyżka sosu rybnego, 1 łyżeczka(...)ciemnego cukru, Sok z połowy limonki, Ząbek czosnku, Cebula, Ryż jaśminowy, Natka pietruszki, jak dekoracja. Wykonanie: Przysmażamy na oleju cebulkę i czosnek. Wrzucamy kawałki kurczaka i obsmażamy z każdej strony. Dodajemy obie pasty curry. Dodajemy sos rybny i cukier. Dodajemy pieczarki. Zmniejszamy ogień przykrywamy pokrywką można dodać troszkę wody. Gotujemy do momentu, aż kurczak będzie gotowy. Na koniec dodajemy mleczko
Kulinarna rozmowamięsko z kurczaka w rewelacyjnej słodko-kwaśnej marynacie. Smaki idealnie się przenikają. Do tego dip paprykowy i grzanki. Obiad idealny na świeżym powietrzu. 3 ćwiartki z kurczaka Marynata: Przyprawa do mięsa 2 łyżki sosu sojowego 3 łyżki soku z cytryny 0,5 szklanki oliwy z oliwek Sok z 1 pomarańczy 2 ząbki czosnku Dip paprykowy: 1 czerwona papryka 2 ząbki(...)czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek Ćwiatki z kurczaka dzielimy na udziec i udko. Mięso nacieramy przyprawą do mięsa. W miseczce przygotowujemy marynatę. Mieszamy ze sobą oliwę z oliwek, sok z cytryny i pomarańczy, sos sojowy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Zalewamy mięso, zamykamy w szczelnym pojemniku i odstawiamy najlepiej na noc. Następnego dnia wyjmujemy mięso, układamy na rozgrzanym grillu
VioletoweKucharzeniemnie to były podudzia przekrojone na dwie części..Pyszna lekko ostra z nutą słodyczy [ miodu rzepakowego z Anielskich Przysmaków ].. 7 podudzia z kurczaka 1/2 szkl. ketchupu 4-5 łyżek sosu sojowego odrobina sosu chili 2-3 łyżki miodu rzepakowego 3 łyżki oleju 1 marchewka 1 cebula sól, pieprz, zioła prowansalskie
Moje domowe kucharzenieliście sałaty, 2 duże pomidory albo garść pomidorków koktajlowych, 2 łyżki pokruszonych orzeszków ziemnych, 3 łyżki oleju sezamowego, 3 łyżki oleju arachidowego, 2 łyżki sosu sojowego, 1 łyżka octu winnego xeres. Przygotowanie: Kroimy mięso kurczaka. Rozdrabnimy (kruszymy) orzeszki ziemne. Obieramy i szatkujemy cebulkę. Myjemy liście sałaty. Myjemy i kroimy pomidory. Myjemy i suszymy kiełki soi (np delikatnie zawijając(...)czysty ręcznik). Na patelni podgrzewamy olej sezamowy. Dodajemy cebulkę, aż się lekko zarumieni. Następnie dodajemy pokrojoną pierść kurczaka i orzeszki ziemne. Popiekamy przez 15 minut na średnim ogniu, całość regularnie mieszając. Pod koniec dorzucamy zioła, polewamy sosem sojowym, doprawiamy do smaku solą i całość mieszamy. Kiełki soi wkładamy do miski. Dorzucamy podpieczone mięso z piersi kurczaka, plus pokrojone w kosteczkę
MODA NA BIOEfektowne, lekkie danie, a do tego nieskomplikowane. Wymaga poświęcenia nieco czasu i pracy, ale efekt jest tego wart :) Składniki: - podwójny filet z kurczaka - 2 bakłażany - plasterki koziego sera (tyle ile wyjdzie nam roladek) - pęczek szczypiorku (cieniutkiego) - puszka pomidorów - mała cebula - 4 ząbki czosnku - zioła prowansalskie - bazylia - sól, pieprz - ryż do podania - oliwa Filety dokładnie umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. pokroić(...)minut, pod koniec gotowania zdjąć pokrywkę, aby nadmiar wody mógł odparować. Dodać sól, pieprz, zioła prowansalskie i bazylię do smaku. Gdy sos odrobinę ostygnie zblendować go na gładko i wylać do naczynia żaroodpornego. Każdy kawałek kurczaka owinąć w plasterek sera koziego, następnie w plaster bakłażana i związać delikatnie szczypiorem. układać w naczyniu z sosem. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni
Cook&LoveDodajemy przyprawy. Po upływie czasu na rozgrzaną i natłuszczoną patelnię przelewamy masę na pizze. Smażymy z obu stron ok. 2-3 minut. Po usmażeniu wierzch smarujemy sosem z pomidora i piersi kurczaka. Smacznego
Truskawkowa Fiestamocniej skracamy czas pieczenia. Recenzja sosu Barbecue: Dotarła do mnie kolejna porcja rewelacyjnych sosów od Firmy FANEX ( KLIK) . Sosy są przepyszne, idealne w smaku. Z tym sosem jadłam już kanapki, piekłam kurczaka i przygotowywałam tortillę. W pizzy sprawdził się równie wyśmienicie. Ma wyczuwalny smak wędzarni i słodkawy posmak śliwek. Jest zarazem i ostry i słodki. Zachęcam do próbowania sosów
VioletoweKucharzenieząbek czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 2 łyżeczki oregano sól, pieprz 2 łyżki oliwy 2 łyżki sosu sojowego posiekany szczypiorek Kaszę gryczaną wymieszać z sosem sojowym. Odłożyć. Filet z kurczaka pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy. Dodać kurczaka, oregano, słodką paprykę, sól i pieprz. Podsmażyć. Dodać pokrojoną cebulę i czosnek. Smażyć jeszcze 3 minuty
Moja Galeria Smakuświeżego imbiru 1 papryczka chili kawałek kory cynamonu 1 łyżeczka mielonej trawy cytrynowej 1 limonka 1 pierś z kurczaka 1 duża marchewka 1 pietruszka 1/3 selera 1 por 15-20 g grzybów mun 2-3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka octu ryżowego (jak nie macie - pominąć) 1 łyżeczka cukru szczypta ostrej papryki mielonej 1/2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej 2 łyżki(...)gorącą wodą i odstawiamy na ok. 20-30 min, aż zmiękną, Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy z niepotrzebnych części i kroimy w kostkę. Grzyby oraz kurczaka wrzucamy do wywaru. Dodajemy sok z limonki, sos sojowy, ocet ryżowy (jak mamy), cukier, paprykę mieloną słodką i ostrą i gotujemy jeszcze ok. 10 min. Na końcu, gdy potrzeba, doprawić solą lub sosem sojowym
Kuchnia MagdaLenytaki obiad! A smak zaskoczył mnie samą! Kruche i rozpływające się w ustach mięso nadziane pietruszką i serem camembert. Do tego kremowy sos na bazie mleka i serka topionego. Rewelacyjny obiad! 1 podwójny filet z piersi kurczaka Sól Pieprz Przyprawa curry Ostra papryka 60 g sera camembert z ziołami ½ pęczka natki pietruszki Sos: 1 łyżka masła 1,5 łyżki mąki(...)Sól Pieprz Gałka muszkatołowa Filet z piersi kurczaka przecinamy na pół. Staramy się aby nie przeciąć go do końca. Musi nam powstać taka kieszonka. Mięso dokładnie przyprawiamy solą, pieprzem, curry oraz ostrą papryką. Do środka wkładamy posiekaną natkę pietruszki oraz kawałki sera camembert. Mięso układamy w wysmarowanym do pieczenia naczyniu żaroodpornym. Sos: Masło rozpuszczamy, wsypujemy mąkę. Energicznie mieszamy
VioletoweKucharzeniektóre opiera się na tradycji kuchni indyjskiej i pakistańskiej. Tak przygotowany kurczak idealnie nadaje się dla osób, które uwielbiają wyraziste smaki. Mięso jest soczyste, a sam sos niezwykle aromatyczny. 1 podwójna pierś z kurczaka Marynata: 100-150 g gęstego jogurtu naturalnego 1-3 łyżki oliwy po 1 łyżeczce: cynamonu, słodkiej papryki, papryczki chilli, kuminu, ziaren kolen
Di gotujepapryczki chili 3-4 liście limonki kafir 2 łyżeczki czerwonej pasty curry 1 łyżka brązowego cukru 1,5 łyżki sosu rybnego 3 łyżki oleju do smażenia opcjonalnie 1 mała marchewka pokrojona w cienkie plastry Przygotowanie Łatwe czerwone curry z kurczaka - wariant dla tradycjonalistów Na patelni rozgrzewam olej, dodaję czerwoną pastę curry i ciągle mieszając smażę około 2 -3 minut(...)oczyszczone z nasion papryczki chili w cienkie plasterki, a imbir ścieram na tarce. Do pasty curry dodaję mleko kokosowe, cukier, sos rybny, liście limonki kafir i na niewielkim ogniu gotuję około 10 minut. Następnie dodaję podsmażone mięso z kurczaka pokrojone szalotki, starty imbir oraz papryczki chili i gotuję jeszcze około 30 minut, aż mięso będzie miękkie. Podaję z ryżem. Łatwe
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataWitajcie:) Zapraszam dzisiaj na pyszne Gruzińskie chlebki serowe. Nie była bym sobą gdybym do nich nie dodała coś od siebie.Zostało mi troszkę kurczaka więc dodałam go do sera. Chlebki są przepyszne, podane z sosem majonezowo-ketchupowym smakowały wyśmienicie. Do farszu użyłam pysznych przypraw firmy PLENUS - https://www.galeriaherbat.pl/category/przyprawy-mieszanki , wszystkich zainteresowanych zapraszam do sklepu internetowego :) Składniki: 100 ml ciepłej(...)łyżki oleju 400 g startego żółtego sera 1 łyżka suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem Plenus 2 duża upieczona pierś z kurczaka 1 duża cebula 2 łyżki masła pieprz do smaku sos: 2 łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu - wszystko razem wymieszać Wykonanie: Mleko mieszamy z wodą , dodajemy drożdże cukier i odstawiamy na kilka minut
Sama słodycz i szczypta chiliPyszna sałatka z kurczakiem, jajkami i różyczkami brokułu. Z kremowym sosem majonezowo- jogurtowym z dodatkiem czosnku i miodu. Posypana wiórkami parmezanu Mało skomplikowana, a jednocześnie smaczna i sycąca. Idealna na drugie śniadanie lub lunch. Ładnie prezentująca się na świątecznym stole. SKŁADNIKI / 2 porcje KURCZAK 1 pierś kurczaka (2 jeśli są małe) sól, pieprz, suszone oregano 5 łyżek octu balsamicznego(...)talerz. Na patelnię po kurczaku wlewamy pozostałą marynatę i 2 łyżeczki miodu. Zagotowujemy, wylewamy na kurczaka. Przed podaniem kroimy w plastry. Na talerzach układamy umytą sałatę, krążki cebulki, brokuły, jajka i pomidorki. Posypujemy wiórkami parmezanu, natką pietruszki i szczypiorkiem. Polewamy przygotowanym sosem. Podajemy z grzankami
cool and minty