obieraczką wystrugać plastry. • Śmietanę wymieszać z sokiem z ananasa i cytryny, doprawić. • Na talerzu ułożyć sałatę, ananasa, wióry marchewki i polać sosem. Pasuje do pieczonego kurczaka
To co kochamSezon pomidorowy w pełni! Oprócz zup i sałatek polecam wykonanie sosu pomidorowego, bardzo aksamitnego. Sos ten pasuje do kurczaka i schabu, do roladek i faszerowanego mięsa, a także do kalafiora i jarskich kotletów. Składniki: • puszka pomidorów bez skóry lub 0,5 kg świeżych, mięsistych • 1 cebula • 2 ząbki czosnku • 2 serki
To co kochammakaron faktycznie można błyskawicznie przygotować dodając do niego to, co najbardziej lubimy! Książka - nagroda wędruje do Julii i Kuby, którzy przysłali przepis na makaron z kurczakiem i szpinakiem w sosie śmietanowym z serkiem feta. Połączenie smaków, które pewnie większość z Was doskonale zna, więc dlaczego ten przepis wygrywa? Ano dlatego, że Julka pokazała w swoim wpisie, że oprócz smaku
Moje Kuchenne Rewelacjeczerwonej cebuli. Tatara z tuńczyka, kaparami i świeżą kolendrą. Marynowane plastry bakłażana, faszerowane kozim serem, podawane z suszonymi pomidorami i rukolą. Rozebranego i złożonego ponownie faszerowanego kurczaka. Duszoną ośmiornicę w sosie maślanym Małże w pomidorach Na koniec deser gruszka w czerwonym winie, podana z sosem lemon curd i pyszną kruszoną. Wszystko było obłędnie pyszne i zachęcające
Niezły Młynekciepło Mini pizza Chili con carne Bigos Paszteciki z pieczarkami Paszteciki z brązową soczewicą Amarantusowa tarta z marchewką i fenkułem Zapiekanka z kaszanki i ziemniaków Tagliatelle z sosem brokułowo-serowym Kurczak w stylu marokańskim Placuszki dyniowo-serowe z dipem czosnkowym Chorizo z cydrem Burrito z wołowiną, fasolą i papryką Daktyle w bekonie nadziewane gorgonzolą Biała kiełbasa pieczona w cydrze Leczo
Codziennik Kuchennykurczaka nadziać na butelkę wypełnioną wodą, ale w blaszce musi być również woda. Wstawić blaszkę do nagrzanego piekarnika i piec 50 minut. Wyjąć blaszkę z piekarnika, odwrócić kurczaka i polać go wytworzonym sosem. Włożyć faszerowane grzybki. ponownie wstawić do piekarnika na kolejne 30 minut. Gdyby nie było wody w blaszce troszeczkę dolać. Kurczak musi mieć pięknie zarumienioną skórkę, smacznego
Kuchnia PokoleńFavorite Zrobiłam ten obiad dziasiaj przed pracą. Nie miałam dużo czasu, więc musiałam wymyśleć coś szybkiego. Wszyszło super, mam to jedzonko w pracy i bardzo mi
Kuchnia Pokoleńwniknie ona w potrawę, a my będziemy mogli cieszyć się wyraźnym smakiem przygotowywanego dania. Kurczak w mleczku kokosowym z garam masalą www.kuchniasmakow.blogspot,com Składniki: 5-6 udek kurczaka przyprawa do drobiu Sos: 2 cebule - obrać i pokroić w kostkę 1 puszka mleczka kokosowego sól, pieprz papryka ostra i słodka curry garam masala olej Udka panierujemy w przyprawie do drobiu. Podsmażamy
Kuchnia smakówrozlecą. Do garnka wlej przecier, przypraw, zagotuj, dodaj drobno posiekany ser pleśniowy. Mieszaj aż do rozpuszczenia. Makaron zagotuj do miękkości według przepisu, dodaj soli i curry. Dodaj kurczaka wraz z powstałym sosem. Na talerzu ułóż makaron, polej sosem i posyp kosteczkami fety. Smacznego
Zasmakuj Kuchniwypłynął farsz. Gotowego kurczaka umieścić w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym olejem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200 °C i pieczemy przez 1,5 godziny. W trakcie pieczenia podlewamy kurczaka wytworzonym podczas pieczenia sosem
magiczna kuchnia Kasiciepłe przed wlaniem, inaczej ryż stwardnieje i już nie wchłonie bulionu. Risotto w całości jest pięknie kremowe o słonecznym żółtym kolorze. Ryż taki podaję z piersiami z kurczaka smażonym we własnym sosie z nutą cytryny. Jeżeli chcę, aby risotto było bardziej kremowe, dodaję starty parmezan. Takie risotto robię ok 15-20 minut, w zależności ile użyłam ryżu. Może i stałe
Basia w kuchniznudzi. Tak proste, a w tak wielu odsłonach mogą zrobić furorę na talerzu. Naleśniki ze szpinakiem, pojawiają się u mnie w domu w różnych postaciach : z kurczakiem, z serem feta, sosem pomidorowym. Dzisiaj jednak mam dla Was ricottową wersje szpinaku. Spróbujcie :) Składniki: ok 2,5 szklanki mleka ok szklanki wody 3 jajka (temperatura pokojowa) 1 łyżeczka
ChilliJemyKaczka z żurawiną! Pyszna przystawka! Makaron włoski z krewetkami z sosem pomidorowym! Roladki z kurczaka! Pieczona szynka z rozmarynem, na zimno lub ciepło! Sałatka z grzankami i jajkiem! Sałatka z selerem naciowym! DRINKI Kliknij w zdjęcie aby przejść do przepisu
SMYKWKUCHNIodmierzyłam co i czego ile dodałam, dla Was Kochani :) Jutro będę miała dla Was coś co Was rozbawi, tymczasem zaczynamy skrzydełka! Składniki: ok. 1 kg skrzydełek z kurczaka 2 łyżki ciemnego sosu sojowego 1 łyżka sosu teriyaki 1 łyżka miodu (użyłam gryczanego) pół łyżeczki pieprzu młotkowanego opcjonalnie świeży rozmaryn Wykonanie: Skrzydełka umyłam pod zimną bieżącą wodą, osuszyłam ręcznikiem papierowym. Poodcinałam
Blondynka Gotujesushi w rulon i kroję na około dwu centymetrowe plastry. Nadziewam na patyczki do szaszłyków, smaruję oliwą i smażę na grillowej patelni. Piersi z kurczaka można podawać z sosem typu tzatziki: jogurt grecki,kiszony ogórek,czosnek,koperek,ser feta,pieprz. Składniki miksujemy. Sos idealnie pasuje do pieczonych mięs a także ryb. Smacznego
potrawyregionalne