sos czosnkowy - 6423 przepisów (strona:154/429)

Placki ziemniaczane z cukinią i płatkami owsianymi 69

usmażeniu układamy na dużym talerzu wyłożonym papierem kuchennym, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Placki podajemy gorące z dodatkiem kwaśnej, gęstej śmietany lub ulubionego sosu, np.  tzatziki  lub  sos czosnkowy

Qchnia po prostu
Kotleciki z cukinii 237

sicie. Dodajemy posiekany czosnek, przyprawy i resztę składników.  Mieszamy i formujemy małe kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.  Podajemy z sosem czosnkowym lub innym ulubionym

Gotowanie jest łatwe
Rolada z cukinii z pieczarkami 51

poprosić drugą osobę . Mi przy przenoszeniu pomógł mąż. Piekę z termoobiegiem w temperaturze 180 stopni C przez 8 minut do momentu, aż ser się rozpuści . Rolada wspaniale smakuje z sosem czosnkowym. Rolada ze szpinakiem i łososiem Artykuł Rolada z cukinii z pieczarkami pochodzi z serwisu Ania gotuje Blog kulinarny

Ania gotuje
Chrupiące skrzydełka z kalafiora 231

deliktnym wnętrzem wspaniale sprawdzą się na przyjacielskie spotkanie, dodatek do obiadu, czy samodzielne danie, np. na wakacyjną kolację. Do tego jeszcze odrobina zieleni w postaci natki pietruszki i sos czosnkowy lub ketchup dla chętnych, chociaż same w sobie też mają mnóstwo smaku. Rozbierajcie kalafiory na różyczki i podarujcie sobię trochę chrupiącego złota lata :) Chrupiące skrzydełka z kalafiora Potrzebujesz: 1 średni

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Chrupiące placki ziemniaczane z kiełbasą 69

zazwyczaj podjadam je w wersji solo, lecz jak stanowią mój posiłek, to koniecznie na talerzu musi być duża ilość surówki lub zwykłych warzyw. Sos jest już mniej ważny, ale Wy możecie je podać z ketchupem, sosem czosnkowym lub z czym sobie zażyczycie. Smacznego!   Ilość: około 15 sztuk Czas przygotowania: około 30 minut     Placki ziemniaczane z kiełbasą - składniki

Di gotuje
Bezglutenowe placuszki z cukinii i marchewki 71

Pyszne warzywne placuszki. Można podać je z dowolnymi dodatkami, ja podałam z sosem czosnkowym. Idealne na obiad czy nawet kolację. Zagęszczone mąką kukurydzianą, więc są bezglutenowe. Smakują na gorąco jak i na zimno. Bardzo polecam :)         Potrzebujemy:   Na masę cukiniową: 1 kg młodej cukinii 2 marchewki 4 duże jajka 2 kopiaste łyżki mąki kukurydzianej sól

Izabelawkuchni
Sałatka z kalafiorem i brokułem + film 82

takiej sałatki jest banalnie proste a efekt smakowity wyśmienity. Polecam do wypróbowania.     składniki na 3 porcje 1 kalafior ( 500 g ) 1 brokuł ( 500 g ) 1 pęczek koperku sos 200 g śmietany 18% lub jogurtu naturalnego 2-3 łyżki majonezu 1 łyżeczka czosnku granulowanego czarny pieprz sól przepis W miseczce umieszczamy śmietanę lub jogurt, dodajemy majonez, wszystko doprawiamy(...)dodajemy pokrojonego brokuła i wszystko gotujemy jeszcze około 3-4 minuty. Ugotowane warzywa zdejmujemy z ognia, odcedzamy i studzimy. Do miski przekładamy ugotowane warzywa, dodajemy posiekany koperek i wlewamy sos czosnkowy, wszystkie składniki delikatnie ze sobą łaczymy. Tak przygotowaną sałatkę wstawiamy do lodówki na pół godziny aby wszystkie smaki się przegryzły.   Artykuł Sałatka z kalafiorem i brokułem + film pochodzi

Smakowite Dania
Cukinia smażona w panierce 594

mamy kontrolę nad temperaturą tłuszczu oraz stopniem usmażenia poszczególnych plastrów cukinii. Po usmażeniu przenieś plastry cukinii na ręczniki papierowe, aby zebrały nadmiar tłuszczu. Cukinię podawaj z ulubionym dipem lub sosem. Podczas panierowania upewnij się, że każdy kawałek cukinii jest dokładnie pokryty mąką, a potem jajkiem i bułką tartą. To gwarancja dobrze przylegającej panierki, pod którą nie będzie wpływać olej(...)czyli w jajku, mące i bułce tartej, to nasz ulubiony sposób przyrządzania tego pysznego warzywa. Czasem do panierki wykorzystujemy również bułkę panko. Jako dodatek, idealnie sprawdza się dobrze doprawiony sos czosnkowy. Dla wszystkich, którzy po raz pierwszy szykują smażoną cukinię, frustrujące może być przyklejanie się warzywa do dna patelni lub zsuwanie panierki. W naszym polecamy trzymać się trzech podstawowych zasad

Kuchnia Na Wypasie
Wrapy z jarmużem i dynią piżmową... 60

opiekacz do kanapek - taki duży, jak do panini albo dobra, nieprzywierająca patelnia i odrobina oleju lub oliwy do posmarowania do podania: korniszony, inne pikle ( KLIK , KLIK , KLIK ), jogurtowy sos czosnkowy, tatziki, hommos, frytki, czyli co kto lubi... Na sporej patelni rozgrzej połowę oliwy, wrzuć dynię i smaż na średnim ogniu przez około 10 minut - gotowa powinna być

Lejdi of the house
Siekane kotlety z kurczaka 49

patelni rozgrzej olej. Za pomocą łyżki nakładaj na patelnię niewielkie porcje kurczaka, tworząc małe placuszki. Smaż po kilka minut z obu stron aż się pięknie zezłocą. Kurczaka podawaj z sosem czosnkowym, pysznie smakuje z sałatką, ziemniakami lub innymi dodatkami. Możesz podawać go na ciepło lub zimno. SMACZNEGO! Siekane kotlety z kurczaka Naleśniki meksykańskie Żółte curry z kurczakiem Artykuł Siekane kotlety

nietylkopasta.pl
Pieczony kalafior z piekarnika 85

miękkości. Gdyby kalafior przypiekał się zbyt mocno pod koniec pieczenia możemy zmniejszyć temperaturę do 180 stopni. Pieczemy Góra dół bez termoobiegu. Kalafior doskonale smakuje z domowym sosem czosnkowym. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy: Polub mnie na Facebooku Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału

Kulinarne przygody
Naleśniki z młodą kapustą 197

kapusty i składamy boki naleśnika do środka, a następnie zwijamy w rulon. Zwinięte naleśniki smażymy na niewielkim tłuszczu do zarumienienia. Tak usmażone można podawać z gęsta śmietaną lub sosem czosnkowym, ale to wg. uznania. Smacznego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Naleśniki z młodą kapustą pochodzi z serwisu Olcia Gotuje

Olcia gotuje!
Tortille z jajkiem i awokado 116

Składniki: 3 tortille 30 cm 5 jajek 10 dkg wędliny lub boczku 1 awokado 1/2 małej kapusty pekińskiej 1/2 pęczka szczypiorku garść oliwek sos czosnkowy ketchup cebulka prażona sól, pieprz … Czytaj dalej Tortille z jajkiem i awokado

czarrna od kuchni