Blueberry Corner by "jagodzianka" Przedstawiam Wam nową wersję pasty z wędzonej makreli. Świetnie się komponuje z wiejską bagietką, na śniadanie lub kolację. Porcja dla … Przeczytaj cały artykuł Post Pasta z wędzonej makreli z oliwkami, awokado i papryką pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry CornerDziś tradycyjny przepis kuchni włoskiej. Focaccia, czyli taki drożdżowy chlebek z dziurami, posypany rozmarynem oraz solą morską. Idealny na przystawkę, śniadanie lub jako dodatek do wielu potraw. Składniki: 75dag mąki pszennej, 1/2 l letniej przegotowanej wody, 40 g świeżych drożdży, 3 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki cukru, 50ml oleju rzepakowego, łyżeczka rozmarynu
Z miłości do słodkościPyszne jajeczka na śniadanie w formie muffinek. Możemy dać różne dodatki, co mamy pod ręką lub co lubimy. Ja dodałam szpinak i fetę. składniki: 8 jajek 2 garście szpinaku 100 g sera feta 1 łyżeczka suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią ser żółty do posypania masło do natłuszczenia foremek Jajka wbić do miski i roztrzepać widelcem. Dodać suszone pomidory
Monia miesza i gotujespodobało, gdy pokazałam Wam je na Facebooku . Proste w przygotowaniu tarty z ciasta francuskiego z farszem z botwinki i sera gorgonzola, efektownie zwieńczone sadzonym jajkiem. Możecie je zjeść na śniadanie lub lunch, albo zabrać ze sobą w plener, bo równie dobrze smakują na zimno. Aby tarty się udały, ciasto francuskie musimy podpiec wcześniej przez 10 minut w piekarniku
Chilli Czosnek i Oliwasera. Kiedy z góry jajka są już ścięte, a z dołu omlet jest delikatnie zrumieniony, całość przekładam na talerz i dekoruję rukola, szynką i pomidorkami. Smaczne, szybkie i zdrowe śniadanie. Smacznego
Plate of JoyLubię śniadania! To taki czas dla mnie! Czas na rozpieszczenie siebie! Chwila zastanowienia się na co mam akurat ochotę! Ostatnio wygrywają wszelakie owsianki i właśnie ona.. granola! Lubię ją jeść z jogurtem naturalnym i świeżymi owocami. Chciałam, żeby była uniwersalna. Nie mieszałam jej z suszonymi owocami, wole dodawać je na bieżąco - w zależności
Plate of Joywiększą szczyptą kardamonu. Owsiankę przełożyłam do szklaneczki, dodałam pokrojoną figę i całość polałam gorącym miodem. Podawać od razu, jeść wyobrażając sobie jak piękny będzie to dzień po takim śniadaniu :) Smacznego! * ilość miodu w zależności od upodobań - ja przygotowałam 2-3 łyżki miodu
Plate of JoyLubimy je i z chęcią jemy czy to na Wielkanoc czy w środku tygodnia! Są smaczne, szybkie i zawsze to odmiana dla regularnych śniadań. Składniki: 3 jajka, majonez, natka pietruszki, 6 pieczarek, cebulka dymka, sól, pieprz, szczypiorek Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupki i przekroić na pół, delikatnie wyciągnąć żółtka i je rozetrzeć, robię to przez
Plate of Joyowocami! Dzisiaj mogę je Wam zaprezentować :) Placuszki drożdżowe z mąki jaglanej z dodatkiem mielonego lnu, podane z owocami i syropem z agawy! Bardzo syte! Smaczne i zdrowe śniadanie! Składniki: (dla 2-3 osób, 6 sztuk) 100 g mąki jaglanej, 30 g mielonego lnu, szczypta soli, 1 jajko, 1/4 łyżeczki pasty waniliowej, 1/4 łyżeczki suchych drożdży, 11 łyżek ciepłego
Plate of Joyciasta i ciasteczka! Od koloru do wyboru! Mamy różne rodzaje koktajli i lemoniad, kawę i herbatę. Z tego co udało nam się dowiedzieć, od 7 rano możemy zjeść śniadanie, a w części restauracyjnej czekają lunche i obiady! My uraczyliśmy się lemoniadami - imbirową z chili i arbuzową, na deser było ciacho z kremem tiramisu i malinami! Warto zostać
Plate of JoyShakshouka to aromatyczna potrawa kuchni tunezyjskiej podawana zazwyczaj na sycące śniadanie. Są to jajka usmażone w lekko pikantnym sosie pomidorowym, serwowane prosto z patelni ze świeżym pieczywem. Danie to może zostać wzbogacone innymi ulubionymi dodatkami. Składniki: 2 jaja mała cebula 2 ząbki czosnku mała czerwona papryka 2 pomidory szczypta (lub więcej) chilli 1/2 łyżeczki kuminu sól, pieprz szczypta cukru
wyzwania kuchenneJuż jako dziecko bardzo lubiłam kaszę manną na śniadanie.Mama podawała mi ją polaną sosem malinowym własnej roboty.Dziś postanowiłam wykorzystać jagody i przyznam,że moje dzieci były zachwycone. Składniki: litr mleka 400g jagód 3 łyżki cukru 1 łyżka ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka masła 3/4 szklanki kaszy manny Sposób przygotowania: Jagody zmiksować z 2 łyżkami cukru.Mleko zagotować wraz
Wielki apetytniedzielne śniadanie jest dla was celebracją czasu spędzonego z rodziną i nie wyobrażacie sobie by nie było wyjątkowo,ten przepis jest właśnie dla was.Bułeczki są niezwykle łatwe w przygotowaniu i wyjątkowo pyszne,więc zachęcam i was do wypróbowania tego fantastycznego przepisu.Oczywiście można je przygotować zawsze,gdy ma się 15 minut wieczorem i ok.60min.rano. Bułeczki zostały już sprawdzone
Wielki apetytUwielbiam przypominać sobie smak cudownych, soczystych owoców. Koktajle owocowe są dla mnie świetną alternatywą klasycznych śniadań. Zapraszam na propozycję owocowo-czekoladową. Nie dość, że wyjątkowo smaczną, pożywną, ale i zdrową. Składniki: 2 banany 1 szklanka mleka sojowego, czekoladowego Alpro 2 kiwi 1 mango Sposób przygotowania: Miksujemy osobno kiwi i mango. Nakładamy do pucharka warstwowo. Następnie miksujemy banany ze schłodzonym
Wielki apetytczubate łyżki cukru pudru Sposób przygotowania: Miksujemy orzechy z cukrem pudrem na gładką masę. Jeśli lubimy masło z kawałkami orzechów miksujemy je odrobinę krócej. Moje dzisiejsze II śniadanie z wykorzystaniem domowego masła orzechowego BelVita (z orzechami i czekoladą) przełożona masłem orzechowym i kawałkami banana. Łatwa, szybka i pożywna przekąska, która świetnie smakuje z naszym masłem orzechowym. Smacznego
Wielki apetyt