Do przygotowania potrzebujemy: Brukselki – 400g Boczek plastry- 150g Pieczarki- 200g Cebula- 60g Czosnek- 8g Jajka- 3 sztuki Oliwa z oliwek- łyżka Sól, pieprz, papryka słodka W
serzmiesemNie wiem jak u Ciebie, ale ja ciągle słyszę "Mamo co dziś na śniadanie? O nie nudne kanapki!". Po wysłuchaniu moich pociech bardzo często
Wielki apetytPolecam Ci moją niezwykle prostą i smaczną pastę/sałatkę jajeczną z dodatkiem rzodkiewek i szczypioru. W klimacie wielkanocnego śniadania jak znalazł. Smakuje na kromce pieczywa
Zasmakuj KuchniSprawdzony przepis na szybki i puszysty omlet podany na słodko. Wykonasz go w kilka chwil, jest puszysty i bardzo smaczny. Idealna propozycja dla całej rodziny na
Zasmakuj KuchniDo przygotowania potrzebujemy: Ser mozzarella- 100g Mąka migdałowa- 80g Kiełbaski- 12 szt Jajko- do posmarowania Musztarda- opcjonalnie Mąkę wsypujemy do szklanej miski, na górę dajemy ser
serzmiesemDo przygotowania potrzebujemy: Tuńczyk w sosie własnym- 130g Majonez- 15g Jajko- 120g Masło – 20g Natka pietruszki- 2g Cebula w proszku- 1g Sól, pieprz czarny Tuńczyka
serzmiesemsdr_soft Do przygotowania potrzebujemy: Boczek- 200g Pieczarki- 6 dużych kapeluszy Czosnek- 3g Ser cheddar – 170g Majonez- 50g Papryka czerwona- 20g Sól, pieprz, papryka słodka Pieczarki
serzmiesemDo przygotowania potrzebujemy: mde_soft Boczek- 200g Cebula czerwona- 40g Papryka- 80g Masło – 20g Mieszanka serów <Tylżycki-cheddar>- 120g Jajka- 360g Pomidorki –
serzmiesemDo przygotowania potrzebujemy: Mięso z indyka- 200g Sos worcestershire- 1 łyżeczka Usmażony boczek- 40g Majonez- 2 łyżeczki Jajka- 4 duże sztuki Ser mimolette- 2 plastry Pomidor
serzmiesemSzakszuka, czyli jajka zatopione w sosie z pomidorów i papryki przyprawiona kuminem, solą i pieprzem – wspaniałe połączenie na idealne, ciepłe i rodzinne śniadanie. Polecam szakszukę
Zasmakuj KuchniJogurt naturalny z dodatkiem owoców i natki pietruszki słodzony daktylami od HELIO . Jeśli dodamy więcej jogurtu lub dolejemy mleka możemy jogurt bananowy traktować jako koktajl, szczególnie
Zasmakuj KuchniU mnie w domu nie było zwyczaju pieczenia mazurków na Wielkanoc, jeden pojawił się u nas dopiero gdy byłam w liceum i był to pamiętny debiut
niecodziennikparyJeszcze nie tak dawno kisiliśmy buraki na wigilijny barszcz czerwony, a tu już pora przygotować zakwas na żurek . Ugotowana na nim tradycyjna świąteczna zupa jest o
niecodziennikparyŻurek w wielu domach podawany jest na niedzielne, wielkanocne śniadanie. Choć jest to zupa, którą można zrobić sobie każdego dnia, w ten świąteczny poranek smakuje wyjątkowo
niecodziennikparyWielkanocny mazurek w innym wykonaniu – nie na kruchym cieście z dodatkiem masy, lecz makowy z orzechami włoskimi. Może nieco zaskakująco ale bardzo smacznie. Dla tych
niecodziennikpary