Składniki: (na 1 porcję) pomidorek lima pomarańczowy pomidorek czerwony garść ugotowanych warzyw: bób, obrany ze skórki groszek fasola szparagowa: żółta i
Moja smaczna kuchniaSkładniki: czerwony pomidor pomarańczowy pomidor lima garść posiekanego szczypiorku suszone pomidory z bazylią i czosnkiem suszone oregano sól i
Moja smaczna kuchniaSkładniki: kromka czerstwego chleba 1 jajko garść ugotowanego i obranego bobu sól łyżka masła łyżeczka posiekanego szczypiorku Przygotowanie:
Moja smaczna kuchniaSkładniki: duża cukinia kula mozzarelli startej na dużych oczkach 1/2 szklanki passaty pomidorowej ( pure z pomidorów, najlepiej z puszki; można kupić pomidory w
Moja smaczna kuchniaSkładniki: kromka razowego chleba 1/4 czerwonego pomidora, obranego ze skóry garść ugotowanego i obranego bobu 1/2 ząbka czosnku zioła: koperek, natka
Moja smaczna kuchniaSkładniki: 200 g bobu, ugotowanego i obranego ze skórek 5 młodych ziemniaczków, ugotowanych w osolonej wodzie pomidor kabanos 2 łyżki posiekanego
Moja smaczna kuchniaLubelski kociołek startuje po raz ósmy. Tak, to już kolejny raz jak lubelskie blogerki razem gotują. Czy to nie fajne ? Tym razem na tapecie maliny. Wiem
kolorowotorcikowoupały sałatka to coś co mogłabym jeść praktycznie cały dzień, świetnie nadaje się na drugie śniadanie bądź jako dodatek do grilla. Składniki: - mieszanka sałat (ja miałam 4 różne ) - 1 mały słoiczek oliwek czarnych - 2 ogórki gruntowe - 100 g sera białego - 50 g sera niebieski lazur - 4 pomidory - 1 papryka czerwona - 100 g orzechów włoskich
Zainspirowana w kuchnizawiera cukru. Mimo to koktajl jest naturalnie bardzo słodki, a dzięki płatkom owsianym dostarczy nam energii i błonnika. Dodatkowo zawiera borówki zbawiennie wpływające na nasze oczy. Przygotowywałam go na śniadanie już kilka razy – dodatek lodu sprawia, że brzoskwiniowe smoothie przyjemnie orzeźwia w upalne dni. Można też z powodzeniem wlać go do termosu i zabrać ze sobą w drogę
Poezja smakuSałatka, którą przygotowałam na niedzielne śniadanie. Kolorowa, chrupiąca i pożywna. Składniki: 1 słoik selera w zalewie octowej po 1 puszce kukurydzy i czerwonej fasoli 2 papryki w różnych kolorach 150 g żółtego sera - Złoty Mazur, Gouda, Edamski, Morski 1/2 młodego pora kilka łyżek majonezu (można wymieszać pół na pół z jogurtem naturalnym) sól, pieprz, sok z cytryny do smaku
Czerwień i błękitPasta na bogato, na śniadanie lub kolację, pożywna, ale też bardzo zdrowa... Składniki: 1 duże miękkie awokado 4-5 jajek 150 g sera żółtego - Gouda, Złoty Mazur, Edamski 1 wędzona ćwiartka z kurczaka sok z limonki i cytryny - ok. 2 łyżek 1 duża łyżka majonezu 2 łyżeczki musztardy posiekany szczypior i natka pietruszki sól i pieprz
Czerwień i błękitbrak pomysłu ( i czasu ) na drugie śniadanie czy podwieczorek - ZRÓB KOKTAJL ! Ja robię bardzo często, bardzo różne. Wykorzystując owoce sezonowe lub, kiedy mam zachciewajkę - tropikalne :) Wszak, trzeba umilać sobie życie - prawda ? Do koktajlu ananasowego użyłam napoju kokosowego Alpro . To jedna z nowości, jakie wprowadziła firma. I powiem Wam, że do koktajli napój ten jest wspaniały. Dzięki niemu codzienne koktajle
kolorowotorcikowoSezon jabłkowy trwa u mnie na całego, nie za sprawą akcji jedzmy jabłka na złość Putinowi, który nałożył embargo na polskie jabłka, a za sprawą pysznych
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pasta z makreli i jajek to doskonałe smarowidło do kanapek. Najlepsza z świeżym pieczywem. Często gości na
Marta Gotujekoniec pieczenia. Nie ma nic lepszego niż domowe musli, te sprzedawane w sklepach są napakowane duuużą ilością cukru z małą ilością bakalii. Idealna na śniadanie z dodatkiem jogurtu lub mleka. Robię ją bardzo często bo smakuje naprawdę bardzo znakomicie. Zachęcam do zrobienia. Post Granola – czyli domowe musli pojawił się poraz pierwszy
Marta Gotuje