Do tej pory, piekąc chleb eksperymentowałam głównie z dodawaniem różnych rodzajów mąki, żeby nie było zbyt nudno i monotonnie. Nie wyobrażam sobie też chleba bez dodatku
FitKotSkładniki: 30 dkg mąki żytniej chlebowej Młynomag 10 dkg mąki pszennej 1,5 szklanki wody 15 dkg zakwasu żytniego 1 dkg świezych drożdży 1,5 łyżeczki
czarrna od kuchniRzepa jest warzywem antydepresyjnym, więc po długiej i męczącej organizm zimie teraz będzie znakomitym dodatkiem diety. Rzepa smakuje wybornie w sałatkach i surówkach a dziś podam
Moje Małe CzarowanieWymyśliłam je ostatnio,pyszne i niesamowicie aromatyczne,pachnie nimi cały dom,można je jeść z lekkim jogurtowym sosem tzatziki lub aromatyczną oliwą,można ich nie
Swojskie jedzonkoLubicie pasty kanapkowe? Ja do tej pory nie przepadałam. Jadłam mało chleba więc i z pastami było mi nie po drodze. Jednak odkąd zaczęłam sama piec
sierotka maRysia w kuchniSkładniki: 1 szklanka mleka 2% 5 łyżek nasion chia 2 łyżki miodu 1 łyżka kakao 1 banan 4 łyżki ekspandowanej kaszy jaglanej (u mnie z truskawką
Prosto i Smacznie z AnetąDzień 17 Koktajl jogurtowo-dyniowy z bananem i siemieniem lnianym 400 ml jogurtu naturalnego 2 banany 2 czubate łyżki purre z dyni 1 łyżka
Kolorowa kuchnia ElkiDziś jajeczka faszerowane pastą z dorsza wędzonego i innych składników,jakich- dowiecie się w trakcie. Składniki: dorsz wędzony 100 g jajka 6 szt majonez kremowy
Różowa kuchniaTaka domowa granola z orzechami to świetny pomysła na dobry początek dnia. Już od początku jej robienia w domu unosi się niesamowity zapach, który sprawia, że
Polska ZupaPo publikacji przepisu na peruwiańskie causy otrzymałam prośbę o wersję wegańską. Ponieważ sama chętnie przygotowuję to danie na Wielkanoc, pomyślałam, że dla wegan, którzy nie mają
Quinoa Raz!Składniki na 1 porcję: 3-4 łyżki kaszy jaglanej (ok. 40 g) 3/4 szklanki mleka 2% (ok. 150 g) 1 średniej wielkości jabłko (ok. 250 g
Vroblewska-fitlifeDOMOWE MLEKO KOKOSOWE jest łatwiejsze w przygotowaniu niż myślicie! W... Artykuł Domowe mleko kokosowe pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEKurczę, lubię ryby. Wolę ryby od mięsa i niejednokrotnie pisałam, że chętnie zamienię miejsce zamieszkania jak nie na Australię, to na jeden z krajów śródziemnomorskich. Poza
Karo in the KitchenCzy tylko ja nie mogę doczekać się wiosny? Miłego, delikatnego słoneczka i wietrzyku? Bo teraz to nie wiadomo co ze sobą zrobić! Słońce świeci, ale wiatr
wegetalerze