PASZTECIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO 181Bardzo lubimy takie szybkie, ciepłe przekąski. Paszteciki można nadziać dowolnie. Dzisiaj w najpopularniejszej i najsmaczniejszej, jak do tej pory wersji. Przygotowanie zajmuje niewiele czasu i jeżeli
Pieguskowa Kuchnia
CHLEB NA ZAKWASIE Z ŻURAWINĄ 202Chleb na zakwasie w lipcowej Piekarni pochodzi z bloga Kuchnia Gucia i jest rzeczywiście bardzo smaczny. Pachnący i wilgotny nie zostawia śladów na nożu, co akurat
Pieguskowa Kuchnia
DŻEM Z CUKINII Z GALARETKĄ 166Dżem z cukinii to mój sposób na jej nadmiar. Dzisiaj zapraszam na pyszny cytrynowy dżem z cukinii. Przygotowanie zajęło mi niewiele czasu, a efekt zaskoczył najbardziej
Pieguskowa Kuchnia
SAŁATKA GRZYBOWA POLANA 352Sałatka grzybowa polana zrobiła furorę na moich imieninach. Pięknie wyglądała i była bardzo smaczna. Śmiało można ją podać nawet na świąteczny stół. Uprzedzę Wasze pytanie i
Pieguskowa Kuchnia
KAPUŚNIACZKI 402Zapraszam Was na sprawdzony przepis na kapuśniaczki. Bez tych drożdżowych bułeczek nafaszerowanych kapustą kiszoną i grzybami nie wyobrażam sobie Wigilii. Od kiedy upiekłam je, naście lat
Pieguskowa Kuchnia
PROSTY CHLEB Z GARNKA 206Do upieczenia tego prostego chleba z garnka skusiła mnie na swoim blogu Ewa . Żałuję, że tak długo zwlekałam z jego upieczeniem gdyż bardzo nam smakuje. Chleb
Pieguskowa Kuchnia
SAŁATKA Z TORTELLINI I POMIDOREM 256Sałatka z tortellini i pomidorem to lekka i sycąca sałatka makaronowa. Błyskawiczna w przygotowaniu i bardzo smaczna. Doskonale sprawdzi się na każdej imprezie, w przypadku niespodziewanych
Pieguskowa Kuchnia
Bób z masłem i pietruszką 199Bób z masłem i pietruszką to danie kultowe w mojej rodzinie. Jak tylko pojawi sie na działce młody bób, to właśnie w tej sposób go zajadamy
Pieguskowa Kuchnia
Quinoa z tahini, jeżynami i liofilizowanym ananasem 183W sam raz na śniadanko, podwieczorek, albo przekąskę ;) Idealne w taką pogodę. Proste i szybkie danie z kilku składników, gdy macie ochotę na coś pysznego, a
Quinoa Raz!
Kiszona cukinia 173To pierwszy, ale nie ostatni przepis na kiszonki. Rozpoczynamy od żółtej cukinii, bo akurat taką miałam pod ręką. Nic trudnego, bo do zalewamy potrzebujemy tylko
Moja smaczna kuchnia
Pomidorowy tatar (wegański, bez oleju) 223Tatar to popularna zakąska, tradycyjnie przyrządzana z mielonego lub drobno siekanego mięsa z dodatkiem żółtek jajek, cebuli, oleju i przypraw, spożywana na surowo. Mnie ta kombinacja
Lamarida.pl
Z cyklu: Domowe pieczywo - Arabskie chlebki z jogurtem, bez drożdży (Pane azzimo allo yogurt, senza lievito) 202SKŁADNIKI (na 8 sztuk) 150 g m ą ki pszennej typu 500 150 g m ą ki razowej 100 g jogurtu naturalnego 1 łyżeczka
La grande e la piccola cuoca
DŻEM POMIDOROWO-BRZOSKWINIOWY 198Artykuł DŻEM POMIDOROWO-BRZOSKWINIOWY pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINE
Smażona kiełbasa podwawelska na sałatce z ciecierzycy z orzechami włoskimi i suszonymi pomidorami 156Smaki dań poznanych w dzieciństwie zainspirowały mnie do stworzenia dzisiejszego przepisu. Do potrawy wykorzystałam kiełbasę podwawelską wyprodukowaną w systemie QAFP. Program „Linia produktów z Łukowa – Gwarancją
Moja smaczna kuchnia