najmniej 2-3 godzinki. Pyszny deser gotowy. Ciasto wbrew pozorom jest lekkie, a kompozycja smakowa: ciemny biszkopt, śmietana, cytryna i gorzka czekolada - niebo w gębie. Po obfitym, świątecznym śniadaniu wymarzony deser. Polecam
Kuchnia po mojemustało się. Ostatni dzień wakacji. Dla nas pierwszy taki. Syn jutro idzie pierwszy raz do przedszkola. Zaprowadzimy Go tam jutro na śniadanie i już nic nie będzie takie samo. Z jednej strony kolokwialnie mówiąc - żal dupę ściska, że nasz mały Chłopczyk rusza w świat i zostanie wchłonięty przez państwowy system edukacji.... Z drugiej jednak radość i duma ogarnia
Kuchnia po mojemuogórkiem zielonym. Można ogóreczka drobno pokroić i dodać do pasty bądź ozdobic nim kanapki. Przepis zainspirowany pastą przygotowaną przez koleżankę z pracy na jedno z naszych smakowitych, wspólnych "działowych" śniadań
Kuchnia po mojemukupnego koncentratu rosołowego – zrobiłam to sama – bo właśnie tak gotuje się w domu ...” Książkę poprzedza wstęp czyli kilka słów od Nigelli. Całość podzielona jest na 10 rozdziałów np. „śniadanie na każdą porę” , „na deszczowe dni”, „leniwe gotowanie w weekend”, „gdy moje ciało jest świątynią” itp. Każdy rozdział jak zarówno przepis poprzedzony jest komentarzami nawiązującymi do odpowiedniego tematu
noteskulinarnyfigapuszkę mleczka kokosowego. Czemu by nie spróbować? Tym razem pudding wyszedł idealny! Wzbogaciłam go o mus z owoców, całość stworzyła bardzo smaczny i sycący deser lub przekąskę na drugie śniadanie. Jeśli lubicie tego typu desery, sprawdźcie przepisy na czekoladowy pudding z tapioki oraz z dodatkiem mango. Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćDrugie Śniadanie do szkoły/pracy, deserek, śniadanko :) Czytaj więcej
Pasja tworzenialaboratoriach zadbał o nasze pozytywne wrażenia. Sztuczna chrupiąca skórka na bagietce, otulająca cudownie miękką sztuczną gąbkę, może dostarczyć nam dużo miłych, sztucznych doznań smakowych, do złudzenia przypominając francuskie śniadanie zjedzone w Paryżu. Obok stoiska serwującego kawę z ciastkiem uderza intensywny zapach świeżo palonej kawy, tak intensywny jak w pracującej na pełnych
SzczyptaSmaQBardzo często robię różnego rodzaju placuszki, racuchy i naleśniki. To pożywne i szybkie śniadania, które w zasadzie smakują każdemu. Dziś zapraszam Was na szybkie i smaczne danie w wiosennych kolorach. Małe, smaczne, puszyste placuszki i ... zielone kiwi. Składniki: 1 szklanka maślanki 1 szklanka mąki pszennej 1 całe jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka masła (miękkie
Słodkie okruszkiDzień dobry! Dobry początek dnia, to smaczne i sycące śniadanie. Czemu by nie sięgnąć po słoneczną, witaminową bombę w postaci gęstego, owocowego smoothie? Dzisiaj do mojego śniadaniowego koktajlu wykorzystałam dojrzałe banany, mango, jabłko i pomarańcze. Kombinacje smakowe są dowolne. Warto mieć zawsze pod ręką świeże owoce, bo taki koktajl nie dość, że jest smaczny, to szybki w przygotowaniu. Czytaj
Pora coś zjeśćwyszedł na tyle dobrze, by umieścić go na blogu. Dlatego podaję bardzo prosty i szybki przepis na tosty francuskie z bananami. Myślę, że to fajny pomysł na urozmaicone śniadanie. Save Print tosty francuskie z bananami Czas przygotowania: 5 minuty Czas gotowania: 10 minuty Całkowity czas: 15 minuty Składniki 6 kromek chleba tostowego 1 banan
zjem to blog kulinarnyJajka sadzone w ciekawych kształtach to świetny pomysł na śniadanie nie tylko w świąteczne poranki. Smaży się je szybko i choć zrobienie takich jajek wymaga odrobinę wprawy to i tak fajna zabawa. Składniki: jajko sól olej do smażenia metalowa foremka do wycinania ciastek Wykonanie: Jajko rozbić do naczynia z którego łatwo będzie go przelać do foremki. Należy uważać
Mama Gotujenadzieniem. Ja zrobiłam trzy nadzienia - rodzynki, cynamon i dżem malinowy. Wszystkie wyszły słodkie i pyszne. Idealny dodatek do kawy lub herbaty. Bułeczki te równie dobrze sprawują się jako niedzielne śniadanie w towarzystwie prawdziwego kakao - nie tego rozpuszczalnego albo kawy zbożowej. Składniki: Ciasto: 1 kg mąki 10 dkg drożdży 15 dkg masła ½ l mleka 15 dkg cukru 1 łyżeczka soli
Mama Gotujeprzepis na faszerowane jajka, które zapieka się na maśle. Tak przyrządzone jajka nie tylko ciekawie wyglądają ale i są naprawdę smaczne. Jest to bardzo fajna alternatywa na wielkanocne śniadanie. Składniki: 4 jajka 70 g szynki 150 g pieczarek 4 łyżki masła szczypiorek łyżka bułki tartej sól, pieprz Wykonanie: Jajka ugotować na twardo i wystudzić. Za pomocą bardzo ostrego
Mama Gotujecukru. Ciasto po wyrośnięciu trzeba włożyć do lodówki na co najmniej 6 godzin, ja trzymałam je przez noc. Bułeczki wyszły bardzo fajnie, mój synek zjadł kilka jeszcze ciepłych na śniadanie. Składniki: 500 g mąki pszennej 30 g drożdży 2 łyżeczki cukru 6 łyżek mleka 200 g masła 4 jajka ½ łyżeczki soli Wykonanie: Zrobić zaczyn: wymieszać ze sobą ciepłe mleko
Mama Gotuje